Skocz do zawartości
Tubal Kain

Zestaw Do Oceny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. proszę o pomoc i fachowe doradztwo w tym konfigu:)

MOBO Asus p5b premium rev. 1.01g :(

CPU Intel e5200 rev. C0 + karakorum

RAM Kingston 2x2GB KVR667MHz (mic D9 FTB)

GPU Geforce gtx260 55nm 216sp lub hd4770 1GB

PSU Seasonic s12

HDD WD3200aaks x2 (raid)

DVD ?

Największe obawy mam do obsłużenia pamięci przez płytę główną ta rewizja mobasa ma ponoć spore problemy z OC pamiątek. Czy teoretycznie nie powinno być problemu dobicie pamiątek do 1066MHz? a może procek będzie blokował (magistrala 800MHz a dzielnik wysoki 12,5)

Procek na co dzień puszcze na 3,2-3,5MHz

Co do grafiki to priorytetem jest nieprzesadny pobór watów, szczególnie w 2d. wybór padł na gtx260. Zastanawiałem się też nad crosfire z hd4770 ale mobo ogranicza drugi slot na x4:( Chyba ze prędko wyjdzie wersja z 1Gb ramu (monitor 24" HD) poniżej 600zł. Ale puki co nie ma takiej wersji w sprzedaży i proszę o pomoc w wyborze wersji tego gtx260 (referent czy po OC, jakich firm unikać) Ok to chyba wsio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha sorki zapomnialem napisac ze to wersja 500w tego sisłoika:)

biore pod uwage tez używki grafy. moze komus sie znudził 4890 to chetnei lykne w dobrej cenei:)

a tego gtx 260 to od evga nowke kolega z irlandi mi przywiesc moze za 650 zl

Edytowane przez Tubal Kain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o kurcze faktycznie. chyba zle szukalem bo mi wyskakiwaly tylko powyzej 1k a tu nawet za 875 normalnei szok :) nom to bedze lepszy wybór tylko ten pobór w 2d( troche zjechali z taktów w porównaniu z 4870 ale w porównaniu do 260 słąbo ) no ale za to w 3d troszke mneij:) ale dizeki za uswiadomnienei mi faktycznych cen tego 4890:),

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi