Skocz do zawartości
trunksio

Problem Z Silikonem

Rekomendowane odpowiedzi

Jest taka niemiła sprawa. Otóż kupiłem blok i złączki do niego wkręcone są 'przyklejone' silikonem tak, że za nic nie chcą się wykręcić. Muszę je jakoś wyrwać bo cała resztą jest na wąż 8/10.. Zna ktoś może jakiś sposób na pozbycie się silikonu? Zdrapywanie w ogóle nie wchodzi w grę bo to po prostu nie możliwe. Aha i żeby mi się pleksa nie zniszczyła bo z niej zrobiony jest top.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę je jakoś wyrwać bo cała resztą jest na wąż 8/10.. Zna ktoś może jakiś sposób na pozbycie się silikonu? Aha i żeby mi się pleksa nie zniszczyła bo z niej zrobiony jest top.

Wyrywanie i nie zniszczenie pleksy nieco sie wyklucza...

Co to za blok ?

Jak pisal JaX wsadz w imadlo, tylko nie skrecaj mocno, tak zeby sie delikatnie opieral, ewentualnie zabezpiesz czyms brzegi stykajace sie z powierzchnia imadla i odkrecaj kluczem, powinno puscic. Zalezy jaki silikon ktos dal i ile go, jak tylko pod koniec powinno byc spoko, jak caly gwint byl nasmarowany mocno bedzie problem niestety... Kluczem tez z umiarem trzeba machac coby nie polamac plexi, tak ze sprawa nieco wyczucia wymaga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli toto ma gwint bo opisu nie rozumiem.

Ma gwint.

Wyrywanie i nie zniszczenie pleksy nieco sie wyklucza...

To tylko przenośnia, wiadomo, że nie będę tego rwał. Ale cóż, jeśli nie ma innego wyjścia to wsadzę w imadło. Dzięki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi