Skocz do zawartości
Tomky

Nec Multisync 24wmgx3 Vs Eizo S2231(2)w?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki jak w temacie dylemat, który z tych monitorów wybrać.

Eizo niby mniejszy ale to już prawie legenda, Nec bardzo dobre recenzje zbiera w sieci ma 24 cale. Ja potrzebuję monitora głownie do codziennego uzytku, net, czasem meczyk w Pes'a, nie oglądam na nim filmów.Cena Neca pewnie jaieś 200 nizsza ale to nie jest argument.

Ptroszę o radę który wybrac i dlaczego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie oglądasz filmów i jakoś koniecznie nie zależy Ci na Full HD, to ten Eizo będzie lepszym wyborem. S2231W jest na S-PVA, dodatkowo ma świetny kontrast ( jeden z najlepszych w obecnych monitorach ), idealnie wyregulowany overdrive, mały input lag. Ogólnie jest to bardzo udany model.

Nec jest na A-MVA ( imo mva minimalnie gorsze od pva ). W Nec masz 2 dodatkowe cale i większą rozdzielczość. Do gier też się nadaje bardzo dobrze. Z tych 2 wybrałbym Eizo. A jeżeli z 24", to coś innego ( nie przepadam za mva ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, no cóż gratulacje. To jest bardzo dobry sprzęcik, będziesz zadowolony.

Widzę że masz Hp w stopce jak Ci się sprawuje w kontexcie Eizo.

Nie wiem czy nie wymienię tego Neca dwie ciemne kropki w górze ekranu jutro wymiana i tu dylemat <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> to samo czy kombinować na pułce Eizo a Hp może też by sprowadzili.Ten Nec nie wyrabia mi się w Pesie rwie linie na boisku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że masz Hp w stopce jak Ci się sprawuje w kontexcie Eizo.

Nie wiem czy nie wymienię tego Neca dwie ciemne kropki w górze ekranu jutro wymiana i tu dylemat <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> to samo czy kombinować na pułce Eizo a Hp może też by sprowadzili.Ten Nec nie wyrabia mi się w Pesie rwie linie na boisku.

HP sprawuje się całkiem dobrze, jego przeznaczenie to głównie filmy i gry. Praca z tekstem jest o wiele bardziej przyjemna na Eizo.

A rwanie to wygląda coś na styl nie włączonej synchronizacji pionowej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HP sprawuje się całkiem dobrze, jego przeznaczenie to głównie filmy i gry. Praca z tekstem jest o wiele bardziej przyjemna na Eizo.

A rwanie to wygląda coś na styl nie włączonej synchronizacji pionowej?

Czyli Eizo nie nadaje się do gier?

Wiesz chyba jak mi się uda to wymieninię tego Neca kit z 2" ale czy pogram bez problemu w Pes'a?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli Eizo nie nadaje się do gier?

Wiesz chyba jak mi się uda to wymieninię tego Neca kit z 2" ale czy pogram bez problemu w Pes'a?

Eizo nadaje się do gier. Powiem więcej, jest lepszy od HP pod tym względem ( nie ma przebić/duszków przez źle wyregulowany dopalacz, ma lepszy kontrast, czerń jest wyśmienita ). Błędnie wywnioskowałeś z mojego postu. Faktycznie HP używam do grania, ale ze względu na wielkość a nie że jest lepszy od Eizo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stery nie są potrzebne, a co do ustawień to mniej więcej:

R-98%

G-95%

B-97%

lub

Jaskrawość 30%

Kontrast 50%

R 100%

G 95%

B 95%

Mam wrażenie że są potrzebne bo np: w Pes'ie w setupie pokazuje jakieś dziwne rozdziałki.Poza tym tu też występuje i problem gubienia synchronizacji przy grze w PES'a. Mam kartę HD2600XT AGP i to chyba jej wina?

Co do pikseli to raczej wymienię jutro monitor, choc mogę wyjśc na tym gorzej bo niewiadomo w którym punkcie matrycy padną. Ten mój jest powystawowy ok 500h grania więc pewnie dużo więcej się nie przepali a z nowym to nic nie wiadomo, ale raczej zaryzykuję.No cóżnie mają ich na stanie wiec zostaje ten co jest.

Edytowane przez Tomky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Tomky

czy ty jakieś ADHD masz?

zakładasz drugi topic o tym samym jak jeszcze tamten twój z 1szej strony nie zniknął? sądzisz, że tu jest czat jakiś?

czytałeś w ogóle inne tematy tutaj? czy wiesz ile tego było o tych modelach? dziesiątki postów o tym jest.

jest też temat zbiorczy o 24". tam też jest co czytać. jak nie masz nic oryginalnego do pisania na własny topic, ani żadnych niestandardowych wymagań to tam powinieneś pisać, a nie 2 razy temat o niczym w ciągu 5dni.

nie żeruj na tym, że moderacja jest pobłażliwa.

Edytowane przez sorest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Tomky

czy ty jakieś ADHD masz?

zakładasz drugi topic o tym samym jak jeszcze tamten twój z 1szej strony nie zniknął? sądzisz, że tu jest czat jakiś?

czytałeś w ogóle inne tematy tutaj? czy wiesz ile tego było o tych modelach? dziesiątki postów o tym jest.

jest też temat zbiorczy o 24". tam też jest co czytać. jak nie masz nic oryginalnego do pisania na własny topic, ani żadnych niestandardowych wymagań to tam powinieneś pisać, a nie 2 razy temat o niczym w ciągu 5dni.

nie żeruj na tym, że moderacja jest pobłażliwa.

No masz rację ,jedyne na usprawiedliwienie musiałem szybko podjąć decyzję stąd ten desperacki krok...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi