Skocz do zawartości
error

Co Tutaj Mozna Podkrecic ?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja jak kupowałem hd4850, a wczesnej miałem hd3200 musiałem zrobić formata, bo miałem blue screeny nieraz.

Zmienialem grafiki wiele razy i ani raz nie robilem formata - wszystko dzialalo ok. Grunt to dobrze odinstalowac sterowniki i wszystkie pozostalosci po starej karcie.

Format jest wymagany (nawet jesli system by wstal) przy zmianie plyty.

O zasilacz chodzi tez o marke/model a nie tylko o moc ;)

Ja tez jestem za zmiana prawie calego kompa - nie zaplacisz wiele wiecej a bedziesz mial duzo lepszy sprzet i jednoczesnie duzo wieksza mozliwosc rozbudowy na przyszlosc (procesory do Twojej obecnej plyty juz dawno nie sa chyba produkowane :D ). A wyzej wspominali o socket AM2 - tu mozliwosci jest duzo wiecej bo mozna nawet czterordzeniowe procesory w przyszlosci wlozyc, do tego lepsze i tansze pamieci DDR2 i nawet duzo wiekszy wybor kart graficznych. Do tego jeszcze dochodzi SATA (ktorego obecnie chyba nie masz) jesli bys kiedys myslal o nowym dysku bo teraz wszystkie sa na SATA... wymieniac mozna jeszcze chwile zalety takiej wymiany

Edit: dostawales juz propozycje na kompa w swoim poprzednim temacie ;) A jak nie masz juz tyle kasy to powiedz ile - cos sie wymysli

Edytowane przez domban214

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz wiem co kupie to co mi napisaliscie w moim innym temacie.A gdybym chcial zlozyc od podstaw to kupic obudowe ATX z zailaczem czy bez ?? bo w temacie napisal mi ktos jakis zasilacz pod zestawik to z zy bez ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Andrew w jednym mom temacie napisal mi zestawik:

Procesor : AMD Phenom II X3 710 /2.6GHz, 95W, BOX, AM3/

Płyta Główna : ASRock A780GXH

RAM : GoodRam 2GB 800MHZ

Zasilacz: Modecom MC-350ATX 2.0

Karta Graf.: ASUS 9600GSO 384MB GLC v1.1 96 POTOKOW @ 9600GT

i teraz nie wiem czy pod ten zestawik braz obudowe z zasilaniem czy bez i dobrze by bylo jakby ktos mi doradzil jaka obudowe brac najlepiej taka w miare nie droga bo na ten zestawik troszke wydam :D

Edytowane przez error

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi