Skocz do zawartości
Pawelek69

Sporadyczne Dźwięki Usb Podczas Pracy Na Komuterze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od dłuższego podczas działania komputera, i normalnej pracy słyszę sporadycznie co jakiś czas dźwięk odłączanego urządzenia USB, czasami (rzadziej) podłączanego. Dzieje się tak nawet gdy na komputerze nic nie robię. System mam czyściutki (XP SP3) ze świeżymi sterownikami. Działo się to przed i po formacie. Co więcej nieraz zdarza mi się usłyszeć dźwięk powiadomień (taki jak od aktualizacji automatycznych), pomimo że mam wyłączone. Czym to może być spowodowane?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz coś na stałe podłączonego do USB ( Mysz , klawiatura ) ?

Jak się zachowują ( jak masz je na USB ) - masz jakieś przerwania w ich działaniu .

U mnie jak miałem uszkodzony kabel od myszy usb to co jakiś czas miałem taki dźwięk .

A może tylko schemat dźwiękowy się poprzestawiał lub coś w tym stylu .

A co do dźwięku od powiadomień aktualizacji - zobacz czy masz je wyłączone , czasami się zdarza się inaczej .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na USB mam urządzenie wielofunkcyjne Canona, ale jest prawie zawsze wyłączone i kamerkę Creativa. Wszystko zawsze działa, nic nie przerwya. Aktualizacje mam wyłączone na 100%. A jak miałem wszytko zaktualizowane to tez słyszałem ten dźwięk.

Właśnie zauważyłem jedną rzecz. Jak podłączam aparat Canona, ściągam zdjęcia, odłączam, po jakiś 10 min znowu mam ten dźwięk, powtórzyłem podłączanie aparatu, odłączam- cicho, dopiero po 10 min to słyszę. A jak odłączam pendrive to słyszę od razu. Ale te dżwięki słyszę nawet jak wogóle nie podłączam aparatu do komputera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam to samo z urządzeniem wielofunkcyjnym Epsona. Wyłączę je to nawet po pół godziny windows się odezwie, że je odłączyłem. Przestałem zwracać uwagę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi