davids80 Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 Witam. Już coraz większymi kroczkami zbliżam się do zmiany karty graficznej w moim sprzęcie. W czerwcu (po wypłacie :P ) chciałbym się już cieszyć z nowej karcioszki, która ma sprawiać radość z grania z rozdziałką 1680x1050 (wiadomo, że nie na full detalach, ale o tym za chwilę). Jest jednak to małe ale... Ograniczeniem jest mój procek (sygna), który z chęcią bym wymienił ale póki co, funusze nie pozwalają i pewnie przez najbliższy okres nie pozwolą. Dlatego w pierwszej opcji rozważam zakup Radeona HD4770. Do Athlona x2 @3.0GHz jak najbardziej by styknął. Ostatnio pojawiły się jednak Radki HD4850 na DDR5 i żal byłoby się nie skusić. Tylko ten procesor... Wiadomym jest, że przy moim procku, nie będę mógł w pełni wykorzystać mocy tych kart. Pojawia się pytanie -czy warto w tej sytuacji dokładać te 100-150 zł??? Czy Radeon HD4850 będzie przy tym sprzęcie dużo wydajniejszy od HD4770? A jeśli tak to którego brać: - Gainward Radeon HD4850 - Palit Radeon HD4850 Zależy mi na ciszy, ciszy "akceptowalnej" dla ucha. Mam teraz MSI GF 9600GT i z poziomu hałasu, który ta karta generuje jestem zadowolony. Co radzicie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 Napisz jak będziesz miał kasę. Usuń obrazek z sygnatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Na Twoim miejscu brałbym HD4770, bo jest jednak bardziej opłacalna. No i zasilacz będzie pracował ciszej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 (edytowane) Ja bym zrobił tak ( nie wiem czy to dobry plan ) Kupił HD4770 ( jeśli uda Ci się go gdzieś dostać ), a za następną wypłatę ( xD ) kupił Phenom II X3 710( am3 ) [ ewentualnie inny ] WG strony Gigaszrota - twoja płyta obsługuje te procki ( F7 bios ) http://www.gigabyte.pl/products/mb/cpulist...69g-s3h_10.html Edytowane 18 Maja 2009 przez Stachuuu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 (Note) If you install AMD AM2+ CPU on AM2 motherbord, the system bus speed will downgrade from HT3.0(5200MHz) to HT1.0(2000 MT/s) spec; however, the Częstotliwość of AM2+ CPU will not be impacted. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Obsługuje, ale ogranicza : (Note) If you install AMD AM2+ CPU on AM2 motherbord, the system bus speed will downgrade from HT3.0(5200MHz) to HT1.0(2000 MT/s) spec; however, the Częstotliwość of AM2+ CPU will not be impacted. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Czyli mocno ograniczy? Można prosić o jakiś test ( mi google mało mówi ) ? a za następną wypłatę ( xD ) kupił Phenom II X3 710( am3 ) [ ewentualnie inny ] Zły pomysł xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Oszczędniejsza wersja 4770 bo wiele wydajności przy obecnym procku nie zyskasz na droższej 4850 ddr5. Potem za ok pół roku wymiana płyty głównej na AM3 i ramu na ddr3 i procka na jaki tam będzie wtedy dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...