Ralfo Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Odpalisz program do mierzenia temperatur to się okaże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filciu702 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Aha. A poleci ktoś jakiś w miarę wiarygodny? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Coretemp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filciu702 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 No to dzięki wielkie :) Zamówienie złożone, a ten zasilacz... Zastanowię się jeszcze. Może jeszcze dzisiaj zamówię Fortrona, ale pewnie pierwszy dojdzie RAM i grafika, więc chwile pochodzi na Feelu :P Dzięki za wszelaką pomoc. Później się zwrócę do Ciebie andrew w sprawie podkręcania. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 No to dzięki wielkie :) Zamówienie złożone, a ten zasilacz... Zastanowię się jeszcze. Może jeszcze dzisiaj zamówię Fortrona, ale pewnie pierwszy dojdzie RAM i grafika, więc chwile pochodzi na Feelu :P Dzięki za wszelaką pomoc. Później się zwrócę do Ciebie andrew w sprawie podkręcania. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.Miałem Feela III w ręku (kumpel pojechał kupić, z namiarami na MC, ale wyprzedali akurat i wcisnęli mu Feela...) i nie jest to aż tak zła zasiłka. Dość ciężki, coś ma tam w środku. Powiedziałbym, że klasowo to coś między Feel I/II i serią MC. Tak więc da radę, choć zmieniłbym, kiedy kasy przybędzie, bo może kompa nie spali, ale sam może pójść z dymem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filciu702 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 No ja chyba na razie na tym Feelu trochę pobędę, jak się będzie źle sprawował to na pewno te 60 dych wycisnę, ale na razie... No, raz kozie śmierć, może akurat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 To jest FEEL III, więc jeśli coś się ma spalić to tylko ten zasilacz. Chociaż u mnie, z niewyjaśnionych przyczyn spalił się slot na RAM na płycie głównej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Ludzie... Feel III to nie Feel I. Nie jest to zła zasiłka, na Pewno nie gorsza od tych fortronów i delt. Osobiście polowałbym na 88gt, z dwa tygodnie temu tu na forum były dwie, jedna za 240 a druga bodajże 250zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filciu702 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 (edytowane) Na razie jednak ten 9600... Wiem, że czasami 8800GT są dość tanie (jednakowoż ja znalazłem tylko za 299zł - to z gwarancją na zaledwie 30 dni), ale po pierwsze zawsze przesyłka, jak z innego sklepu, po drugie ja jednak aż takiego super kompa nie mam, a sama grafa też potrzebuje warunków do działania. No i ten mój Feel - podobno lepiej by sobie radził z 9600 niż 8800. Szkoda mi tej 88GT, ale czasami trzeba dokonać wyboru odpowiedniego na własną kieszeń i zapotrzebowania (co zabawne i mówiłem o tym na początku - mam monit z rozdziałką 1024x768, więc ekscytujących doznań graficznych to i GTX295 pewnie by mi nie dostarczył :P). Trudno się mówi, może jak będę kupował całego kompa za kilka lat to wydam więcej kasy na grafę i temu podobne rzeczy... 9600GSO za 259 zeta z ESC razem z RAMem. Chyba nie wyjdzie najgorzej. Edytowane 18 Maja 2009 przez Filciu702 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filciu702 Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 (edytowane) Panowie, jest sprawa. Właśnie sprzęt do mnie dotarł. Wszystko wydaje się być cacy. Zacząłem podłączać, dość niepewnie, bo wcześniej tego nie robiłem; podłączyłem RAM - wykrył, podłączyłem kartę graficzną... I zaczął niemiłosiernie piszczeć. Karta, Feel? Nie wiem. Wiem, że to nie ten temat, ale nie chcę zaśmiecać forum... Podłączyłem chyba nawet zasilanie dobrze, nie wiem, o co chodzi. Mógłby mnie ktoś poratować? :P Poszukam jesio na Googlach o takich wypadkach, ale karta przeważnie piszczy, gdy się w coś gra, a nie od tak sobie... Dodam, że nie mam nawet obrazu. Bomba. Edytowane 20 Maja 2009 przez Filciu702 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 (edytowane) Czyżby FEEL nie dawał rady :P Dodatkowe zasilanie podłączone? Karta dobrze włożona? I zaczął niemiłosiernie piszczeć. Ile i jakie te sygnały ( długie krótkie ? ) AMI BIOS: (Liczba dźwięków - Błąd): 1 - Błąd odświeżania RAM. 2 - Błąd parzystości pamięci RAM w obszarze pierwszych 64 KB. 3 - Błąd w obszarze pierwszych 64 KB RAM. 4 - Błąd zegara systemowego. 5 - Błąd procesorea. 6 - Błąd kontrolera klawiatury. 7 - Błąd trybu wirtualnego procesora. 8 - Błąd zapisu lub odczytu z pamięci karty graficznej. 9 - Błąd sumy kontrolnej BIOS. 10 - Błąd zapisu lub odczytu pamięci CMOS. 11 - Błąd pamięci cache. Dźwięk ciągły - Błąd pamięci RAM lub pamięci karty graficznej. Award-BIOS (Liczba dźwięków - Błąd): 1 krótki - Wszystko ok. (to oczywiście nie jest błąd, hehe). 1 długi - Błąd pamięci. 1 długi i 2 krótkie - Błąd parzystości pamięci RAM. 1 krótki i 2 długie lub 1 długi i 3 krótkie - Błąd karty graficznej. Dźwięk ciągły - Błąd pamięci RAM lub pamięci karty graficznej. Phoenix-BIOS - dot. gł. laptopów Zapis 1-1-3 oznacza: jeden dźwięk, pauza, jeden dźwięk, pauza, trzy dźwięki (Liczba dźwięków - Błąd): 1-1-3 - Nie możliwy odczyt parametrów konfiguracyjnych z pamięci CMOS. Najprawdopodobniej konieczna jest wymiana płyty głównej. 1-1-4 - Układ zawierający BIOS musi być wymieniony. 1-2-1 - Błąd zegara systemowego. 1-2-2 - Uszkodzona płyta główna. 1-2-3 - Uszkodzona płyta główna. 1-3-1 - Uszkodzona płyta główna. 1-3-3 - Błąd parzystości pamięci RAM w obszarze pierwszych 64 KB. 1-3-4 - Uszkodzona płyta główna. 1-4-1 - Uszkodzona płyta główna. 1-4-2 - Błąd pamięci RAM. 2-x-x - Każda kombinacja sygnałów, rozpoczynająca się od dwóch dźwięków oznacza uszkodzenie pamięci RAM. 3-1-x - Jeden z układów płyty głównej jest uszkodzony. Prawdopodobnie konieczna jest wymiana płyty głównej. 3-2-4 - Błąd kontrolera klawiatury. 3-3-4 - Brak karty graficznej. 3-4-x - Błąd karty graficznej. 4-2-1 - Jeden z układów płyty głównej jest uszkodzony. Prawdopodobnie konieczna jest wymiana płyty głównej. 4-2-2 - Błąd zgłoszony przez płytę główną. Sprawdzić sprawność klawiatury. 4-2-3 - Błąd zgłoszony przez płytę główną. Sprawdzić sprawność klawiatury. 4-2-4 - Prawdopodobnie jedna z kart rozszerzeń jest uszkodzona. Jeśli wszystkie są sprawne to płyta główna nadaje się do wymiany. 4-3-1 - Błąd płyty głównej. 4-0-2 - Błąd płyty głównej. 4-3-3 - Błąd płyty głównej. 4-3-4 - Błąd zegara czasu rzeczywistego. Wymienić baterię na płycie głównej. Sry za tego cytata. Edytowane 20 Maja 2009 przez Stachuuu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filciu702 Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 (edytowane) Właśnie się zastanawiam, pewno to Feel. A to tylko 9600GSO... xD Zasilanie - jakiś taki kabel z 6 małymi wejściami w kartę graf., który się rozłącza na dwa po "niby" 4 wejścia - połączyłem je z dwoma takimi samymi od zasilacza... A piszczy ciągłym, dłuuuuugim piskiem. A RAM działa, właśnie go mam włożonego... Tylko grafikę zmieniłem, bo nic nie było widać. Ehh, nowy problem. Karta działa <jupi> Ale...właśnie włączyłem ją na starych sterownikach, bo nie mogę sformatować systemu! System nie widzi płyty z Windowsem. Co za żal... A raczej nie powinienem kombinować z kartą na starych sterownikach, a nie wiem też za dobrze, jak wszystkie poprzednie pousuwać! Co zrobić, żeby zadziałał boot?... Edytowane 20 Maja 2009 przez Filciu702 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...