mobot Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 oj przy 1600x1200 moze rzeczywiscie byc problem [na maxymalnych]. trzeba by wysoko podgonic cepa i moze by to troszke zrekonpensowalo jakies doczytki xD. zawsze mzona zmiejszyc view distanse i bedzie gralo elegancko. a ramu nie bral bym ocz'ta sreasznie slabo sie kreci [te serie special ops, gols, platinum - mialem kilka zestawow i wszytkie padaki 1000 na cl6 oO przy 2,2v przy 2,4 na cl5 moze tak trafilem] ja bym bral cos z g.skilla np seria pk czy pq albo cruciale ballistixy [na micronach - dostepne przez allegro] corsair twin2x tez fajna sprawa czy chociazby goodramy pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panterml Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 hehehe, poczatkowo mialem 1800.. to i tak dobrze, ze na taki zestaw moge sobie pozwolic.. ale wiesz to tak zawsze jest... szkoda ze nie mozesz dolozyc paru groszy.... i tak sie robi duza suma..:P z tego co wiem to ta karta jest bardzo zblizona zegarami do.. ma podobnie ustawione jak w 4870? cos pisalo na innym forum, do tego DDR5.. a procek jak da rade to pojdzie na 3.6ghz oc.. ram narazie taki czyli 2g ocz pozniej dokupie jeszcze 2 takie kosci czyli bedzie w sumie 6g ramu... i na tym zakoncze inwestowac w kompa.. moze monitor jeszcze ale do tego czasu to jeszcze sporo wody w wisle uplynie ;d niezauwazylem twojego posta mobot.. chcialem wszystko z esc zamowic, a tam nie maja g.skila 2g - jednej kosci.. same 2x1.. albo 2x2.. jeszcze sie zastanowie nad tym..:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 (edytowane) po prostu kup 2x2 i tyle. po co ci 6gb ramu [tak z ciekawosci] bo do gier to chyba nie. a moze g.skill pi 1000 skoro nie chcesz 4gb teraz edit a co do 4850 ddr5. ten sam rdzen co 4870 ta sama pamiec jedyne co jest inne to cale pcb xD sekcja zasilania itp przy oc do poziomu 750ghz [tyle co def na 4870] wydajnosc bedzie prawie identyczna Edytowane 21 Maja 2009 przez mobot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panterml Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 tanszym kosztem xD biore tego GLH, co do ram to jeszcze cos pokminie bo ciezko z z budzetem, i tak dziwne ze o tak o na pstrykniecie mam tyle hajsu.. w sumie to sie dobrze nawet zlozylo, bo ten lapciak i tak byl cienki... ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panterml Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 mam dylemat zwiazany z koscmi.. mam na nie obecnie 280zł, Ani zlotowki wiecej, nawet pol grosza :] i tak mysle nad tymi: G.Skill zastanawiam sie czy jakies lepsze w tej cenie pod oc dostane? rampy kosztem pasty, dvd, i karakorum :P, ale co tam, dvd mam stare.. a procka na boxie pojade.. ile sie tylko bedzie dalo ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Możesz poczekać na 800MHz CL4 PK za 230zł, kręcą się podobnie jak PI. Albo kupić gdzieś, gdzie są... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panterml Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 naprawde nie ma lepszych w tym przedziale cenowym?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 (edytowane) Lepiej kup Karakorum + AS5 + np. goodram. proca podkrecisz bez problemu na nich. Edytowane 23 Maja 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panterml Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 (edytowane) na paste i karakorum musze miec 105zł.. nie mam tyle.. chce kupic dobre ramy, i tak narazie w wowa bede gral, a to w ogole na takim secie nie potrzebuje oc, jak dorwe stowe, a dlugo to trwac nie bedzie to dokupie chlodzenie do procka i pociagne go ile sie da ;] dlatego pytam jakie kosci.. poczekam na te 800MHz CL4 PK g.skilla' i zloze zamowienie :] Dzieki wszystkim za rade, jak dorwe hajs na reszte to napisze w sprawie OC. Edytowane 23 Maja 2009 przez Miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panterml Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 (edytowane) http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...oducts_id=18479 czy http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...oducts_id=18480 czyli w skrocie, karte graficzna Radeon HD4850 DDR5.. wziac gainwarda czy palita?? Edytowane 25 Maja 2009 przez panterml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 (edytowane) Obojętnie. Palit chyba troszkę lepszy. Edytowane 25 Maja 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panterml Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 poczekalem, i sie oplacilo budzet mi podskoczyl i w koncu zamowilem taki set.. Procesor : AMD Phenom II X3 710 - 470 zł Płyta Główna : ASRock A780GXH - 279 zł Chłodzenie Procesora : Pentagram HP-120 ALCu Karakorum - 79 zł Pasta Termoprzewodząca : Arctic Silver 5 - 25 zł RAM : GoodRam 2x2GB 1066MHZ PRO - 230 zł Karta Graficzna : PowerColor Radeon HD4890 1GB - 969 zł Zasilacz: OCZ ModXStream 600W - 349 zł HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F2EG - 195 zł Napęd : Samsung SH-223B SATA - 90 zł tylko mam pytanie, moze mi ktos podeslac link jak nalozyc ta paste i zalozyc to na procka, a pozniej go podkrecic? jakis manual by sie przydal, nie mam dostepu do neta, tylko czasami okazjonalnie ;p wiec.. prosze o pomoc, nie mam czasu szukac :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Na youtube masz jak pastę nałożyć, ale to nic trudnego nie jest. Z Karakorum masz instrukcje. Jak będziesz kręcił to napisz do mnie to ci pomogę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panterml Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Na youtube masz jak pastę nałożyć, ale to nic trudnego nie jest. Z Karakorum masz instrukcje. Jak będziesz kręcił to napisz do mnie to ci pomogę. tak wiec, jak sie zabrac za to oc cpu. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Pisz na gg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panterml Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 CoDWaW, FarCry2, Crysis Warhead, TestDriveUnlimited, Assassins Creed_Dx10, The Witcher - Smigaja na maxa.. przy 1600x1200.. bez zadnego oc.. jest sens w ogole krecic kompa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Nie masz spadków fps w crysis? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panterml Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 no wlasnie smiga plynnie :] mialem spadki i zacinki jak mialem problem z wtyczka od klawy, bo co chwile ja wykrywal i zanikala i tak w kolko, ale teraz smiga.. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...