Skocz do zawartości
panterml

Najtanszy Set Do Maxymalnego Oc

Rekomendowane odpowiedzi

oj przy 1600x1200 moze rzeczywiscie byc problem [na maxymalnych]. trzeba by wysoko podgonic cepa i moze by to troszke zrekonpensowalo jakies doczytki xD. zawsze mzona zmiejszyc view distanse i bedzie gralo elegancko. a ramu nie bral bym ocz'ta sreasznie slabo sie kreci [te serie special ops, gols, platinum - mialem kilka zestawow i wszytkie padaki 1000 na cl6 oO przy 2,2v przy 2,4 na cl5 moze tak trafilem] ja bym bral cos z g.skilla np seria pk czy pq albo cruciale ballistixy [na micronach - dostepne przez allegro] corsair twin2x tez fajna sprawa czy chociazby goodramy pro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe, poczatkowo mialem 1800.. to i tak dobrze, ze na taki zestaw moge sobie pozwolic.. ale wiesz to tak zawsze jest... szkoda ze nie mozesz dolozyc paru groszy.... i tak sie robi duza suma..:P

z tego co wiem to ta karta jest bardzo zblizona zegarami do.. ma podobnie ustawione jak w 4870? cos pisalo na innym forum, do tego DDR5..

a procek jak da rade to pojdzie na 3.6ghz oc.. ram narazie taki czyli 2g ocz pozniej dokupie jeszcze 2 takie kosci czyli bedzie w sumie 6g ramu... i na tym zakoncze inwestowac w kompa.. moze monitor jeszcze ale do tego czasu to jeszcze sporo wody w wisle uplynie ;d

niezauwazylem twojego posta mobot.. chcialem wszystko z esc zamowic, a tam nie maja g.skila 2g - jednej kosci.. same 2x1.. albo 2x2.. jeszcze sie zastanowie nad tym..:]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po prostu kup 2x2 i tyle. po co ci 6gb ramu [tak z ciekawosci] bo do gier to chyba nie. a moze g.skill pi 1000 skoro nie chcesz 4gb teraz

edit

a co do 4850 ddr5. ten sam rdzen co 4870 ta sama pamiec jedyne co jest inne to cale pcb xD sekcja zasilania itp przy oc do poziomu 750ghz [tyle co def na 4870] wydajnosc bedzie prawie identyczna

Edytowane przez mobot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam dylemat zwiazany z koscmi.. mam na nie obecnie 280zł, Ani zlotowki wiecej, nawet pol grosza :]

i tak mysle nad tymi: G.Skill zastanawiam sie czy jakies lepsze w tej cenie pod oc dostane?

rampy kosztem pasty, dvd, i karakorum :P, ale co tam, dvd mam stare.. a procka na boxie pojade.. ile sie tylko bedzie dalo ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na paste i karakorum musze miec 105zł.. nie mam tyle.. chce kupic dobre ramy, i tak narazie w wowa bede gral, a to w ogole na takim secie nie potrzebuje oc, jak dorwe stowe, a dlugo to trwac nie bedzie to dokupie chlodzenie do procka i pociagne go ile sie da ;]

dlatego pytam jakie kosci..

poczekam na te 800MHz CL4 PK g.skilla' i zloze zamowienie :]

Dzieki wszystkim za rade, jak dorwe hajs na reszte to napisze w sprawie OC.

Edytowane przez Miguel707

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poczekalem, i sie oplacilo budzet mi podskoczyl i w koncu zamowilem taki set..

Procesor : AMD Phenom II X3 710 - 470 zł

Płyta Główna : ASRock A780GXH - 279 zł

Chłodzenie Procesora : Pentagram HP-120 ALCu Karakorum - 79 zł

Pasta Termoprzewodząca : Arctic Silver 5 - 25 zł

RAM : GoodRam 2x2GB 1066MHZ PRO - 230 zł

Karta Graficzna : PowerColor Radeon HD4890 1GB - 969 zł

Zasilacz: OCZ ModXStream 600W - 349 zł

HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F2EG - 195 zł

Napęd : Samsung SH-223B SATA - 90 zł

tylko mam pytanie, moze mi ktos podeslac link jak nalozyc ta paste i zalozyc to na procka, a pozniej go podkrecic?

jakis manual by sie przydal, nie mam dostepu do neta, tylko czasami okazjonalnie ;p

wiec.. prosze o pomoc, nie mam czasu szukac :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi