daetreass Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Witam. Chyba każdy z nas wie co to jest NES lub bardziej znana nazwa w EU to Famicom, a w PL potocznie "Pegazus". Zawsze mnie nurtowało pytanie. Na jakiej zasadzie działa pistolet do tej konsolki ? Może ktoś w skrócie napisać zasadę działania ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 (edytowane) Myślę, że tutaj coś o tym znajdziesz. Edytowane 19 Maja 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarlith Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Dla sprostowania. Bardziej znana w Europie jest nazwa NES, a w japonii Famicom. Przynajmniej tak było kiedy jako 6-latek nałogowo na tym grałem ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Nie mam pewności jak działał oryginał, ale najprościej można to zrobić tak: - Cel ma duży fragment w jednym kolorze (np. czerwonym) - pistolet ma filtr optyczny + sensor - konsola sprawdza, czy w momencie rysowania celu na TV/Monitorze pistolet ma naciśnięty spust a sensor widzi kolor czerwony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubis Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 (edytowane) Myślę, że tutaj coś o tym znajdziesz. to nie pclab... Ja o tym nie wiedziałem.... Mój kolega strzelał w białą kartkę papieru ;) W tej grze z lotkami. Też działało. Edytowane 19 Maja 2009 przez Hubis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Po prostu podczas naciśnięcia spustu obraz na TV robi się czarny i tylko miejsce celu jest białe, sensor wychwytuje czy pistolet jest skierowany na ten biały punkt, jakoś tako to było.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Ralfo, chyba masz rację - w każdym bądź razie to byłoby najprostsze rozwiązanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Nawet sobie przypomniałem gdzie o tym słyszałem http://www.gametrailers.com/video/angry-vi...rewattack/34014 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...