Skocz do zawartości
b0r4

Phenom Ii X3 720 Vs Core2duo E8400 ?

Rekomendowane odpowiedzi

ok widze ze robi się tu mala wojna wiec moze sprecyzuje moje pytanie. bede decydowal sie na intela wiec tylko pytanie quad czy duo jesli kompa zmieniam max co 2 lata. i tu pojawia się kwestia ceny. e8400 mozna wyrwac za 660-670 zł, q8200 ok. 650zł a q8300 za 750zł

Z tych to e8400 , quady ponizej q9400 to raczej slaby pomysl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I kto tu się bawi w jasnowidza...? Bo widzę znasz mój sprzęt lepiej, niż ja...

Nie chce mi się opowiadać historii mojego sprzętu. Powiem tyle, że szlif procesora zrobiłem przed jakimkolwiek OC, tak dla frajdy, bo wcześniej tego nie robiłem. A HD4850 kupiłem rok temu.

I jak zabraknie Ci argumentów to teraz będzie co , przecinki nie w tym miejscu ?

albo procenty polecą bo jesteś wielki szef ?

A zakończenie naprawdę prymitywne...

Kolega sobie kupił procesor i teraz wielbi go na wszystkie strony świata. Teraz rozumiem, czemu Intel wymyślił architekturę NetBurst - dla takich userów jak misza2, żeby popadli w zachwyt nad tymi gigahercami...

Można mnie uznać za podobny przypadek. Jednak ja kupiłem Q9400 okazyjnie, w cenie E8400, więc nie mam po co pisać takich bzdur.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gi3r3k, nie gierek...

Niektórzy nie zmieniają kompa co pół roku.

Weź poprawkę na to, że dużo ludzi nie ma dużej wiedzy na temat podkręcania i o błąd łatwo. A Intele łatwo uwalić - wystarczy dać za wysokie VTT i w max. pół roku masz trupa.

A z tym E8200 to nie rozumiem...? Koleś tylko sobie gdybał... Proc jest sprawny do dzisiaj.

Edytowane przez Gi3r3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weźcie przestańcie robić to OT... Zapytałeś misza2 o %. Grożą, jeżeli nadal takie OT będzie w tym temacie.

Sam piszesz o odpowiednim rozdysponowaniu pieniędzy, zaś w komputerze masz 750W zasilacz - mogłeś przecież wydać więcej np. na CPU.

Koniec tego OT.

Edytowane przez Miguel707

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ma ilość postów w tematach o procesorach dwurdzeniowych, do czterordzeniowych? No jedynie to, że są tańsze i więcej ludzi je kupuje. Do bardzo niedawna ceny Quadów od Intela były naprawdę wysokie, zaś teraz tak nie jest i cena jest bardziej przystępna. Kiedyś to był lans ze względu na bardzo nieopłacalny stosunek cena/wydajność, jak i również ilość tytułów - teraz tak nie jest.

Gi3r3k nie dostanie % z bardzo prostej przyczyny. Nie napisał posta po tym, jak poprosiłem o zaprzestanie OT. Ty się temu nie podporządkowałeś i za to dostaniesz %.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech autor wątku weźmie więcej rdzeni bo to bardziej przyszłościowe i to nie jasnowidzenie tylko nie daleka przyszłość bo wiekszość dobrych gierek to porty z Xboxa (3 rdzenie 6 wątków) już GTA4 pokazało jak się ma sprawa i co xenon potrafi. Także jak nie zmienia się procka często, wybór jest oczywisty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi