Skocz do zawartości
GooDie

Hd4850 Szybka Odpowiedź

Rekomendowane odpowiedzi

Z jednej strony tak :razz:. A czy ten palit i gainward posiadają radiatory? Bo widzę, że coś tam jest. A i jeszcze jedno pamięci są całkowicie gołe co może prowadzić że w wysokiej temp. mogą występować arty w grach prawda?

Edytowane przez GooDie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

thx za info.. a ASUS TOP o 20 pare złotych droższy ?? rożni sie tylko naklejką i ma dołączony progs. do zmiany napięcia ....

edit: do gieck'a

Edytowane przez sly44

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4850 z DDR5 ma 2 razy większą przepustowość pamięci niż z DDR3, a po podkręceniu taktowania układu do wartości 4870 ta praktycznie ta sama karta więc jeśli już 4850 to z DDR5, zwłaszcza, że ceny są praktycznie te same ( 20-30 zł różnicy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak więc sprzęt zakupiony! Dzięki za pomoc wszystkim udzielającym się :wink: Wziąłem tak jak radził andrew: kartę Palita Hd4850 DDR5 + 2GB (tylko po 1 kości :/, bo nie mieli). Myślę, że chyba będę zadowolony... <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupujesz 4gb ram? Jeżeli tak to kup 1 kość 2gb i drugą dokup za jakiś czas i kup teraz hd4850 ddr5.

Ja bym tak zrobił.

Wg mnie to najlepszy wybór. Sam mam palita co prawda 8600gts ale karta jest solidnie wykonana, cicha i stabilna do bardzo wysokiego OC bez kombinowania z napięciami.

Tak więc sprzęt zakupiony! Dzięki za pomoc wszystkim udzielającym się :wink: Wziąłem tak jak radził andrew: kartę Palita Hd4850 DDR5 + 2GB (tylko po 1 kości :/, bo nie mieli). Myślę, że chyba będę zadowolony... <_<

Z tym po 1 kości to Cie w kanał w puścili, bo nie dołożysz jednej kości 2gb później do duala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Ale to już wyższy koszt jest. A w przypadku 4*1gb problem z OC. Nie zostaje nic jak rozbudować przez sprzedaż 2*1gb i zakup 2*2gb a na tym traci.

Ja mam 4x1+oc. Kwestia plyty glownej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Ok, można ale jest to bardziej problematyczne i droższe rozwiązanie.

W moim wypadku bylo tansze niz 2x2 od razu ;) , nadto moglem kupic w odstepie czasowym i nie przeplacac zas co do problematycznosci to nie wystepowaly zadne przy oc. Of koz kosci tego samego producenta , i co ciekawe - GEILE , ktore "miszczami" do oc nie sa ,a bez problemow lecialy i jak na tanie ramy to lekko ponad 900 robia (bodajze 940 max) , Ultry+Value ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim wypadku bylo tansze niz 2x2 od razu ;) , nadto moglem kupic w odstepie czasowym i nie przeplacac zas co do problematycznosci to nie wystepowaly zadne przy oc. Of koz kosci tego samego producenta , i co ciekawe - GEILE , ktore "miszczami" do oc nie sa ,a bez problemow lecialy i jak na tanie ramy to lekko ponad 900 robia (bodajze 940 max) , Ultry+Value ;)

OC ramu ma małe znaczenie, twój ram zużyje parę wat więcej niż 2*2 ale to tez ma minimalne znaczenie dla zasilacza i rachunków. Największy problem, to jest, że niektóre płyty nie będą dobrze działać z takim zestawem 4*1gb a będą działały z 2*2gb. Nie ma co wnikać, jak Ci działa po 1gb to gites, ale bez przetestowania takiego rozwiązania nie wiesz, czy nawet na innej płycie tego samego producenta nie wystąpią problemy więc nie warto ryzykować. Lepiej brać bezpieczne 2*2 i już. A jak się oszczędza to 1*2 a potem drugą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi