Skocz do zawartości
Pioterek

Jakie Napięcie dla Durona1000

Rekomendowane odpowiedzi

duron 1000 mhz morgan ma domyslnie 1.75V a max co ustawialem to 2V, ale nic to nie dalo :( do tego na domyslnym napieciu procek biega na 1200.

Nic ??

Łeee

Mój po podbiciu z 1,82 na 1,92 poprawił się z 1530 na 1570MHz (w bios)

sadze, ze jest to kwestia chlodzenia. Na procku siedzi teraz Spire Cooper Base i do tego jest wentylator od zalmana. Jak na dworze bylo zimno i stosowalem "window cooling" to procek na 1.85 szedl na 1300. Teraza pracuje na 7,5*133 z napieciem 1,65.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie że płyta chyba jest uszkodzona i bardzo zawyża napięcie. Jest ustawione na domyślne a bios i Sandra podaje mi 1,79 V. To nie mój komputer tylko kolegi. Płyta to MSI KT7 Turbo

Już nie przesadzaj, że tak bardzo zawyża. Człowieku, to jest tylko 0,04V ! Lepiej jak zawyża, aniżeli miałaby zaniżać jak to często bywa u ECSa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie że płyta chyba jest uszkodzona i bardzo zawyża napięcie. Jest ustawione na domyślne a bios i Sandra podaje mi 1,79 V. To nie mój komputer tylko kolegi. Płyta to MSI KT7 Turbo

Już nie przesadzaj, że tak bardzo zawyża. Człowieku, to jest tylko 0,04V ! Lepiej jak zawyża, aniżeli miałaby zaniżać jak to często bywa u ECSa.

moja mobo zawyza 0,06v, i wcale sie tym nie martwie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraza pracuje na 7,5*133 z napieciem 1,65.

widzisz jakąś różnicę między ustawieniem 7.5*133 a 10*100 :?:

bo teraz możesz w synchro pracować na 133 MHz i wykorzystujesz pamięci na 133. na 10*100 było 100 MHz na pamięciach w synchro lub 133 ale w asynchro. :(

jaka jest różnica w wydajności :?: planuję wymianę na D 1200 morgan i nie wiem, czy taka operacja zmiany FSB na 133 bez zmiany ogólnej częstotliwości coś daje. wtedy w D1200 (12*100) zmieniłbym mnożnik na 9 i dalej byłby D1200. albo mnożnik 10.5 co dawałoby D1400.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aq więc warto. poczekam aż kupię D 1200. wtedy popytam ludzisków na priva co i jak malować/skrobać/łączyć.

a temperaturka nie powinna wzrosnąć wiele przy zachowaniu standardowej częstotliwości całkowitej, nie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niech mo ja tylko dorwę tego nowego duronka :)

w sumie w testach D1200 = A1200 więc szkoda mi lekko kasy na Athlona, na prawdę mała różnica w wydajności a w cenie co najmniej 30zł. chodzi mi o Dirona Morgan.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...