makakus Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 co sądzicie o moim WC (chodzi mi o wydajność i takie tam)? url do strony w sig`u... :) BTW: proc po około 30 godzinach męczenia UD... Na chłonicy są teraz 3 wentyle@5V przez pudełko po butach. Pompka 600l/h Płynu z 3l, pól na pól woda destylowana z koncentratem do chłodnic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Za duzo plynu od chlodnic. Do WC tak naprawde nie jest on specjalnie potrzebny, a obniza sprawnosc ukladu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Za duzo plynu od chlodnic. Do WC tak naprawde nie jest on specjalnie potrzebny, a obniza sprawnosc ukladu. W mio przypadku obniżyła się temperatura o 2*C, a i woda przestała parować 8O , pozatym ma taki ładny niebieski kolorek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParyS Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Jezeli to jest plyn bez glikolu to nic dziwnego ze sie obnizyla- sa plyny antkorozyjne bez glikolu ktore chyba zmniejszaja napiecie powierzchniowe wody, nie jestem pewnien, jednoczesnie ZWIEKSZAJA skutecznosc chlodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 U mnie plyn do chlodnic podwyzszaj temp. o 1C. Jedyny sens lac cos do wody to plyn ktory zmniejsza napiecie powierzchniowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParyS Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Ops, nie zakleilem :-) myslalem ze zmniejsza temp :-) Nie wiem naprawde jak toto sie nazywa po polsku, ale po angielsku to jest water weter i nie wiem na pewno czy zmniejsza napiecie powierzchniowe czy ccos innego robi - nie chce was wprowadzac w blad, ale fakt toto ciutenke poprawia skutecznosc a nie obniza jak glikol i chroni przed korozja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Niedawno byl topic o tym o lac do WC. Swoja drogo powinno sie to znalezc w FAQ. Borygo jest dobre do warunkow samochodowych, gdzie uklad pracuje od -20C do 110C. Do WC nie ma sensu tego specjalnie lac - moze tylko po to, zeby wyjalawial uklad. Ten srodek o ktorym mowisz zmniejsza napiecie powierzchniowe, co minimalnie poprawia sprawnosc. Szukam jakiegos srodka (moze jacys chemicy z AM mi pomoga) o podobnych wlasciwosciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 troszkę oemowo ten twoj kompik wygląda :wink: olej borygo - daj destylankę. kolorku ni ma ale nie przewodzi i ma dobre właściwości. ile ma temp wody ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Niedawno byl topic o tym o lac do WC. Swoja drogo powinno sie to znalezc w FAQ. Borygo jest dobre do warunkow samochodowych, gdzie uklad pracuje od -20C do 110C. Do WC nie ma sensu tego specjalnie lac - moze tylko po to, zeby wyjalawial uklad. Ten srodek o ktorym mowisz zmniejsza napiecie powierzchniowe, co minimalnie poprawia sprawnosc. Szukam jakiegos srodka (moze jacys chemicy z AM mi pomoga) o podobnych wlasciwosciach. A Frenox COPAL sie nie nadaje ? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 co sądzicie o moim WC (chodzi mi o wydajność i takie tam)? url do strony w sig`u... :) BTW: proc po około 30 godzinach męczenia UD... Na chłonicy są teraz 3 wentyle@5V przez pudełko po butach. Pompka 600l/h Płynu z 3l, pól na pól woda destylowana z koncentratem do chłodnic co za sciema z tym linkiem???? napisane jest ze plyta epox 8k9a ,a na zdjeciach jakis asus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 co sądzicie o moim WC (chodzi mi o wydajność i takie tam)? url do strony w sig`u... :) BTW: proc po około 30 godzinach męczenia UD... Na chłonicy są teraz 3 wentyle@5V przez pudełko po butach. Pompka 600l/h Płynu z 3l, pól na pól woda destylowana z koncentratem do chłodnic co za sciema z tym linkiem???? napisane jest ze plyta epox 8k9a ,a na zdjeciach jakis asus 8k9a to napewno nie jest bo mam taka i jest "troche" inna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Napisałem tam, że zdjęcia są nieaktualne... Kiedyś miałem asusa, a teraz mam epoxa, a niemam aparatu cyfrowego żeby zdjęcia zakualizować.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Szczerze mowiac to nie wiem co to jest Frenox COPAL. Dalem tajne zadanie mojej dziwczynie zeby popytala mozgow na Akademii Medycznej w Wawie (maja tam full chemii) czy nie znaja jakiegos srodka: - zmniejszenie napiecia powierzchniowego - odczyn neutralny lub lekko zasadowy - nie wyparuje przez co najmniej 6 miesiecy - wlasciwosci termiczne podobne do H2O, albo ma sie go dodawac bardzo malo Wynikow na razie nie mam, ale jak cos bedzie to dam na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Hu hu!! Niech Dziewczyna pracuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Szczerze mowiac to nie wiem co to jest Frenox COPAL. Dalem tajne zadanie mojej dziwczynie zeby popytala mozgow na Akademii Medycznej w Wawie (maja tam full chemii) czy nie znaja jakiegos srodka: - zmniejszenie napiecia powierzchniowego - odczyn neutralny lub lekko zasadowy - nie wyparuje przez co najmniej 6 miesiecy - wlasciwosci termiczne podobne do H2O, albo ma sie go dodawac bardzo malo Wynikow na razie nie mam, ale jak cos bedzie to dam na forum. licze na podzielenie sie efektami pracy dziewczyny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...