Skocz do zawartości
Gość Kaaban

Płyta Na Am2 A Może Przejście Na 775?

Rekomendowane odpowiedzi

2-stronne pamięci zadziałają max. w 2 slotach.

Toż to naprawdę straszliwa przypadłość :)

Złożyłem na tym modelu mobasa koło 80 zestawów z różnymi konfiguracjami pamięci,różnych marek oraz pojemności i nigdy nie było żadnego problemu z pamięciami (poza jedną parą Geil'i która dosłownie wyparowała ze slotów z bujnymi efektami dymnymi :) ) .

Jedyny mankament dotyczący pamięci,to obsługa max. 4GB-ale po cholerę komu więcej.

Jak ktoś chce więcej RAM'u ,to i tak nie kupi tej płyty.

Edytowane przez Miodnyj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale po co ją brać, skoro jest o WIELE lepszy Asus P5B Premium? No po co? Nie rozumiem... Toż to zupełnie inna klasa płyt głównych. Jej polecanie nie ma teraz sensu. Mówisz, że jak ktoś chce więcej RAM, to nie kupi tej płyty. Ano jak kupi P5B Premium, to nie będzie miał żadnych ograniczeń.

Z tą wielkością RAM, to pojęcie względne - ja akurat mam 7GB RAM i nie doszedłem do wniosku straty z tego tytułu...

Edytowane przez Miguel707

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym się zgodzę-to zupełnie inna klasa płyt.

P31 jest spoko,jeśli ma służyć za budżetową i solidną podstawę do kompa dla przeciętnego usera-tania i niezawodna i bez zbędnych bajerów (choć taką totalną wiochą nie jest jak np. P5V :) ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat ciekawy. Też się podepnę. Obecnie to co w sigu no ale został mi jeszcze stary poczciwy x2 4000 z którym w zasadzie nie wiem co zrobić a w sumie jest jeszcze na gwarze. Wiem, że obecny e5200 na 3,4 i tak miecie tego athlona ktory po oc do ok. 3,1 rowna sie defaultowemu taktowaniu e5200. Jednak jest możliwość późniejszego upgrejdu do feńka x3 lub 920 na przyszłość kupując omawianego Asrocka. Natomiast druga opcja co by zapodać jak potanieje kiedyś na gigusia q9400 ale pojawia sie pytanie czy moja mobo wykrzesa z niego ok. 3,6-3,7 ? Doradźcie mistrze ;)

Edytowane przez Mario_86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat ciekawy. Też się podepnę. Obecnie to co w sigu no ale został mi jeszcze stary poczciwy x2 4000 z którym w zasadzie nie wiem co zrobić a w sumie jest jeszcze na gwarze. Wiem, że obecny e5200 na 3,4 i tak miecie tego athlona ktory po oc do ok. 3,1 rowna sie defaultowemu taktowaniu e5200. Jednak jest możliwość późniejszego upgrejdu do feńka x3 lub 920 na przyszłość kupując omawianego Asrocka. Natomiast druga opcja co by zapodać jak potanieje kiedyś na gigusia q9400 ale pojawia sie pytanie czy moja mobo wykrzesa z niego ok. 3,6-3,7 ? Doradźcie mistrze ;)

Asrock lub cokolwiek na 780 i wyżej rzeczywiście jest dobre do późniejszego upgrade'owania (dostępność nowych proców).

Co do Q9400-jeśli chciałbyś go zapodać na mobo z siga,to nie bardzo osiągniesz na nim to co napisałeś (choć to niewykluczone-P35 to tylko ulepszona i wzbogacona wersja P31) i dopiero na P45 osiągnąłbyś konkretne rezultaty.

Edytowane przez Miodnyj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat ciekawy. Też się podepnę. Obecnie to co w sigu no ale został mi jeszcze stary poczciwy x2 4000 z którym w zasadzie nie wiem co zrobić a w sumie jest jeszcze na gwarze. Wiem, że obecny e5200 na 3,4 i tak miecie tego athlona ktory po oc do ok. 3,1 rowna sie defaultowemu taktowaniu e5200. Jednak jest możliwość późniejszego upgrejdu do feńka x3 lub 920 na przyszłość kupując omawianego Asrocka. Natomiast druga opcja co by zapodać jak potanieje kiedyś na gigusia q9400 ale pojawia sie pytanie czy moja mobo wykrzesa z niego ok. 3,6-3,7 ? Doradźcie mistrze icon_wink2.gif

A ja myślę że z tym Gigusiem nie byłoby tak źle ;) to wersja DS3 więc ma 6 fazowe zasilanie procka. A p35 przecież też dobrze kręci Quady. Dużo zależałoby tu też od samego egzemplarza procka ale myślę że powiedzmy 3,5ghz to powinieneś osiągnąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi