Skocz do zawartości
kkNd!

Cwu/co Czy Pompki 12v

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, ze przerobiony hydor seltz L20 po ~7 latach wyzional ducha zastanawiam sie nad kupnem nowej pompki. Chcialbym wydac ~300 zl. Zastanawiam sie glownie nad GRUNDFOS 15-14B, Grundfos UPS 25-40 (+ew zamienniki typu Leszno) i jako, ze w podonych cenach sa znane i lubiane pompki 12v, musze wziac pod uwage swiftechy/Laing'i;] Chetnie bym uslyszal opinie osob ktore z mialy do czynienia z jednym i 2gim typem pompek ;)

Edytowane przez kkNd!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez sie nad tym jakis czas temu zastanawiałem i dostałem jednoznaczną odpowiedz. kup używanego lainga Plus top do niego i bedzie rewelacja ;) sam mam lainga T1+ z topem OClabs-a i jestem bardzo zadowolony :")

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli nie przeszkadzają ci wymiary i słaba wydajność bierz cwu ;) jeżeli nie wnerwia cie bzyczenie ddc to kup 1t

kurcze to tutaj mi klina wbiles... bylem pewny, ze pompki co/cwu sa duzo mocniejsze od komputerowych =) bzyczenie mnie wnerwia jedynie w nocy o ile pompka ma chodzic 24/h. Kompa niby mam bardzo wyciszonego, ale jezeli nie przeszkadzal mi stary hydorek, to chyba dedykowane wynazalki powinny byc tylko lepsze (?)

tez sie nad tym jakis czas temu zastanawiałem i dostałem jednoznaczną odpowiedz. kup używanego lainga Plus top do niego i bedzie rewelacja ;) sam mam lainga T1+ z topem OClabs-a i jestem bardzo zadowolony :")

Troche sie naczytalem i mam mieszane uczucia. Boli mnie to, ze duzo zalezy od szczescia... a ja ostatnio mam mega pecha ;D jak trafie na brzeczacy model to sie potne grzebieniem ;) z 2giej strony pompa co/cwu moze dzialac przez kolejne 15 lat ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mówisz bo nie miałeś cwu :P miałem mcp 655b 350/355 i cwu Vortexa stwierdzam że 2 cwu są cichsze od ddc

mam grundfosa w obiegu CO w domu :D fakt jest cichsza od Lainga ale wsadzając Lainga w opakowanie z maty wygłuszającej połączonej drutem jest ok :) pytanie tylko czy chcesz robić jakiegoś moda z oknem czy nie :D jeśli nie to takie rozwiązanie z wyciszeniem nie przeszkadza ;) jeśli chcesz robić to pompa CO nie będzie zbyt pięknie wyglądać :D ( moje dzanie) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowalem sie na cos takiego http://instal-market.pl/index.php?p10,grun...kulacyjna-c-w-u . Troche mnie przeraza wydanie niewiele mniejszej kwoty na swiftecha, ktory moze ale nie musi byc cichy ;) Dobry wybor? Bo myslalem jeszcze nad http://tomsan.e9.pl/esklep/product_info.php?products_id=347 ;) W budzie okien nie bede robil, zalezy mi na bezproblemowej pracy i ciszy - w maniakalnym znaczeniu tego slowa ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupie na miejscu ;) doliczajac wysylke wychodzi na jedno, a na ekperymentowanie z osoba ktora ma 4 komentarze nie mam checi ;) co ciekawe pompki leszna praktycznie wyrownaly sie cenowo z grundfosem =]

Update: juz smiga i musze powiedziec, ze nie jest zle ;) zeby sprawdzic czy dziala trzeba na niej polozyc ucho w srodku nocy =D Spania na cholerstwie ogolnie nie polecam - strasznie twarde itp, ale jako pompka do wc? Trudno mi wyobrazic sobie cos lepszego ;]

Edytowane przez kkNd!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem przez chwile cwu w układzie to była niesłyszalna niestety nie dawała sobie rady z oporami jakie mam w moim układzie. Teraz mam 110 wat CO grundfos :gitarzysta2: daje sobie rade ale niestety nie jest taka cicha. Musze na nią skrzynkę zrobić. W innym kompie z normalną chłodnicą i 2-3 blokami da sobie spokojnie rady :)

Edytowane przez Misiek007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ło rany! To co ty za układ masz/miałeś. U mnie 700B (a demon wydajności to nie jest) ciągnęła bez najmniejszych problemów 2 chłodnice, 3 bloki - jeden flowkiller alphacoola, parę kolanek 90* i rez na wlocie pompy! Wszystko na słomkach innovateka. Po położeniu budy na plecach robił się całkiem pokaźny bąbel w rezie.

Dołączona grafika

Edytowane przez Subvoice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem przez chwile cwu w układzie to była niesłyszalna niestety nie dawała sobie rady z oporami jakie mam w moim układzie. Teraz mam 110 wat CO grundfos :gitarzysta2: daje sobie rade ale niestety nie jest taka cicha. Musze na nią skrzynkę zrobić. W innym kompie z normalną chłodnicą i 2-3 blokami da sobie spokojnie rady :)

Szok. Moze jej nie odpowietrzyles do konca? =] u mnie przy 2 bloczkach i chlodnicy BWU 123 musze zalewac rezerwuarek black water O-Tank 250 pod sam korek, zeby woda po przejsciu przez caly uklad nie plumkala w rezie =)

Swoja droga imho srednio trafiony wybor z pompa 110w... u siebie mam 25w i po zostawieniu wlaczonej pompki na noc, rano mam mocno cieply uklad ;) u Ciebie sie chyba musi gotowac xD Do tego glosnosc i zuzycie energii spore...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że ktoś miał coś nie tak z układem z pompką cwu. Ja już miałem kilka układów w różnych konfiguracjach i za każdym razem miałem pompkę Linng S15 i nigdy nie było kłopotów z wydajnością. Pompka jest całkowicie niesłyszalna. Mankament to tylko to, że nie ma topów jakis fajnych oraz większy gabary od pompek dedykowanych do wc.

Na dodatek w ekstremalnym układzie miałem węże średniy 8mm wew. i bloki alpacoola na sb, nb i gpu, które były istnymi flokillerami i pompka bez problemów pompowała wodę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi