Wiertarka Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 (edytowane) Hejka, Planuję w najbliższym czasie (okres wakacji) kupić nowy komputer. Przez kilka ostatnich dni przeglądałem internet za częściami do przyszłego nabytku i oto rezultat moich wysiłków. Procesor: Inter Core 2 Quad Q9550 (+ AC Freezer Xtreme + AS5) Mobo: MSI P45 Neo-3FR RAM: GoodRam PRO 1066MHz 2x2GB Grafika: Zotac GTX 275 HDD: Seagate Barracuda ST3500320AS DVD: Samsung SH-222A Dźwięk: Asus Xonar DX Zasilacz: Corsair TX650 Obudowa: Antec Three Hundred Razem 3700 w agito.pl Zestaw ten ma służyć do projektowania (AUTOCAD, AUTODESK itp) i obróbki grafiki (3D MAX, 3D Studio itp) oraz oczywiście do grania przez conajmniej 3 lata. Proszę o ocenę tego zestawu i pokazanie ewentualnych niezgodności, błędów w mojej konfiguracji. PS Ewentualne proponowane zmiany nie mogą przekroczyć podanej wyżej sumy za całość (ta mnie już wystarczająco przeraża). PS2 Monitor, który będzie używany wraz z tym zestawem to Samsung SyncMaster T220. Pozdrawiam Edytowane 20 Czerwca 2009 przez Wiertarka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Płyta na ASRock P45XE-R (taniej, a równie dobrze). MSI a Goodramy Pro to nie jest dobry pomysł... Pewien user na naszym forum trochę ich spalił na którejś ich płycie. Dysk na WD Caviar 640GB AAKS (taniej i lepiej, bo ciszej, byłby Samsung 500GB F2EG, ale nie ma w Agito...). Zasilacz OCZ ModXStream 600W (odpinane kable, tani, cichy). Karta na GTX 260. GTX 275 nie opłaca się przy tym monitorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertarka Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Płyta na ASRock P45XE-R (taniej, a równie dobrze). MSI a Goodramy Pro to nie jest dobry pomysł... Pewien user na naszym forum trochę ich spalił na którejś ich płycie. Jak wygląda trzymania napięć na tej płycie ? Można się na niej bawić w OC równie dobrze jak na MSI ? Karta na GTX 260. GTX 275 nie opłaca się przy tym monitorze. Czy przypadkiem GTX 275 nie będzie lepszy na przyszłość ? Myślałem, że oferuje on większy zapas mocy (dłużej mógłbym cieszyć się wysokimi detalami / rozdzielczością). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 bierz 275, niewiem o co Gierkowi chodzilo , ale 275 jest idealny wlasnie do 22' i zaspokaja praktycznie wszystkie tytuly na maxa detalach, czego o 260 nie mozna powiedziec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertarka Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 a na 22" lcd jakich tytyłów obecnie twoim zdaniem gtx260 nie zaspokoi ? Testy pokazują iż w grach różnica pomiędzy gtx 260 55nm a gtx 275 nie jest wcale wielka (przy rozdzielczości 1680/1050), kwestia do 10% a różnica w cenie dużo większa , jeśli procesora nie podkręci to ani gtx 260 ani gtx 275 ani gtx 285 nie wystarczy do gier w max detalach przy 1650/1080 a , na wykręceonym zestawie z gtx 260(proc wystarczy na 3,8ghz , karta 700/2500 - to Palit Sonic gtx260 robi spokojnie każdy , mój np. lata na 730/2600 ) nie znajdzie gry w którą nie pogra na maxa zaoszczędzone 200-300zł może wydac na lepszy monitor (nie większy , lepszy ) , dobrą klawe / mysz , dodatkowe wentylatory ( takie będzie TRZEBA kupić , najlepiej 3 szt. a to już wydatek min. 80zł ) Jak wygląda sprawa głośności podkręconego Palita/Gainwarda na standardowym chłodzeniu ? Zależy mi by zestaw jako całość oprócz tego, że wydajny, był w miarę możliwości cichy ?? (pracowanie przez parę godzin w towarzystwie turbiny samolotu do najprzyjemniejszych nie należy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...