KamilFan Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Hej. Mam nagrywarkę CD, i ostatnio nie chce nagrać mi żadnej płyty. Kupiłem dzisiaj czyste płyty, chce nagrać film, dochodzi do 5% i pisze że zapis nieudany. Używam Nero7. Nie miałem wcześniej takich problemów. Zainstalowałem na nowo Nero7 i dalej to samo.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Przełącz z Disc-At-Once (DAO) na Track-At-Once (TAO) lub w drugą stronę - nie pamiętam jak ma być. Zapewne odwrotnie niż jest teraz. Opcję znajdziesz w ustawieniach nagrywania Nero. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilFan Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 dalej nie chce nagrywać. i dalej zatrzymuje sie na 5 % Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Sterowniki ASPI? Miejsce na dysku? Jakieś wirtualne napędy niezgodne z Nero? Antywirusy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilFan Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 tak mam Deamon zainstalowany. Dysk wirtualny do gier, chyba DVD. Chce to usunąć właśnie ale nie wiem jak... Ok odinstalowałem, i dalej to samo... Tutaj daje screen, to się pokazuje , jak dochodzi do 5% nagrywania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zapis zdarzeń to genialny przykład, że nie powinno się tłumaczyć niektórych rzeczy na język polski - totalnie niezrozumiały bełkot. Nagrywasz płytę audio? Jeśli nie, to prędkość zapisu jest zdecydowanie za mała - o dziwo to też może być przyczyną błędów. Sprawdź inny program do nagrywania. Odpal jakiś Linux LiveCD i spróbuj z jego poziomu. Jeśli sytuacja się powtórzy, to najwidoczniej nagrywarka prosi się o wymianę na nowy model. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilFan Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 pobrałem program Driver Updater Pro. I on mi niektóre rzeczy zaktualizował, ale zaznaczył na czerwono kontroler PCI IDE. Gdy wziąłem nacisnąłem informacje, podaje mi że mam wersje z 7/1/2001 roku, a jest wersja juz z 4/24/2006. Ale nie wiem jak to zaktualizować. Wszedłem w menadżer urządzeń, naciskam aktualizuj i nie chce się.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekH1964 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Pobierz ze strony producenta plyty glownej sterowniki do niej....w nich powinny byc stery do kontrolera dysku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paco128 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Podaj dokładny model nagrywarki. Ewentualnie sam ściągnij do niej firmware w postaci *.exe. Powinieneś znaleźć go na stronie producenta spakowany rar'em. Wgrywasz go tak samo jakbyś odpalał zwykłą instalację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilFan Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 (edytowane) Tutaj daje screen. Jakby ktoś mi mógł znaleźć to co mam zainstalować, to byłbym wdzięczny. Płytę główną mam chyba Asus bodajże... ???? Edytowane 24 Czerwca 2009 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 http://pl.lge.com/support/download_soft.jsp Produkt: CD-ROM/Nagrywarka Nazwa: CED-8120B Znajduje bios 1.03 oraz 2.0. Instrukcja wgrywania zaraz pod nimi. Niestety DOS. :mur: PS. 1. Nie pisz postów jeden pod drugim. Podbijanie tematu co 2 godziny to nie jest sposób na sukces. 2. Nie wydaje mi się, aby zmiana softu nagrywarki pomogła. To raczej kwestia systemu lub starości nagrywarki. 3. Chcesz zmieniać soft, a nie sprawdziłeś nagrywarki ani na innym programie, ani na innym systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilFan Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 (edytowane) No okej, ale działało jeszcze miesiąc temu... Nie wiem co się stało. Tak nagle się to stało. Zainstalowałem dysk wymienny, Deamon żeby grać w grę i może dlatego coś się schrzaniło ??. Edytowane 24 Czerwca 2009 przez KamilFan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...