Gumto Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Witam. Problem polega na tym, że komputer nie uruchamia się na przycisk "power". Tak, wiem, że było już wiele tematów, ale nigdzie nikt nikomu nie pomógł. Właśnie o to chodzi, że komputer się nie uruchamia chyba, że posiedzę z 15 minut i ciągle będę wciskał przycisk "power". Proszę o szybką pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubis Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Może być coś z zasilaczem. Ale ja prędzej obstawiałbym zużyty przycisk włączania. Masz jakąś markową obudowę czy taką zwykłą ? Najpewniejszym testem byłoby podłączenie w to miejsce gdzie idą kabelki od power przycisku od reset. I nim zobaczyć czy pc odrazy załapie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kiel797 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Jeśli masz czas i chęci sprawdzenia czy to nie zwarcie , coś się nie docisneło itp. itp. to rozbierz do pająka, i sprawdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumto Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 (edytowane) Sprawdzalem wszystko. Skoro sie załacza to oznacza ze zasilacz, ale wydaje mi sie ze jest za slaby bo latwiej mi go uruchomic gdy odlacze np. monitor, wszystkie usb i klawiature. Zasilacz 350W. Obudowa firmy ibox wiec nie jest to tragedia. Dodam jeszcze ze mam sluchawki Razer Piranha, ktore maja wejscia normalne pod mini-jack i podlaczenie usb do podswietlenia przelacznika i prawego/lewego głosniczka. W tym rzecz ze podswietlenie nie dziala wiec chyba cos jest obciazone. A moze bateria? Przepraszam ze tak chaotycznie pisze. Edytowane 30 Czerwca 2009 przez Gumto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdebik Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 A moze kondensatory przy sekcji zasilania juz lekko puchna albo wrecz sie wylewaja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Zasilacz 350W. Obudowa firmy ibox wiec nie jest to tragedia.Czyli zasilacz pewnie też od I-box'a? On może powodować problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kiel797 Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Ale jeszcze przed straszeniem, odłącz wszystko poza kablem od monitora, poodłączaj wszelkie wiatraczki, napędy dvd i telepele. Jeśli nie pomoże, rozbierz zasilacz, przyjrzyj się płytce PCB czy nie jest lekko....czy nie ma innych kolorów czego można się domyślić, sprawdź czy coś się nie rozlało w zasiłce. Ten 350W i to iboxa no to mogą być problemy, sam mam 400W ale jest ok. Choć powszedni zasilacz 380W iboxa popalił mi obwody przez to że wiatrak albo se chodził albo se nie chodził że tak powiem, raz się włączał a raz wyłączał, po 30 minutach z kompieli, do pokoju uniósł mnie zapach lekkiego plastiku. Komp działał bo cyrklem pchałem wiatraczek, ale po jakimś czasie obwody się popaliły i tylko wymiana, przy takim zasilaczu i takim sprzęcie moim zdaniem nie ma obawy żeby zasilacz (jeśli się coś stanie) zabrał do grobu np. GPU. Dziękuje za uwagę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumto Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 (edytowane) Sprawdzalem zasilacz, obwody i nic nie popalone, ale odlaczam wszystko od komputera. Wciskam oto magiczny przycisk "power" i dziala. Zrobilem tak kilka razy i bez problemu za kazdym razem sie wlaczal. Edytowane 1 Lipca 2009 przez Gumto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumto Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 zadnych pomyslow juz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 zasilacz: Leży linia 5+ lub +5VSB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Odłącz panel przedni od płyty i spróbuj kilka razy odpalić (zwierając piny PWR na płycie) i wyłączyć. Jeśli się uda, to na bank przełącznik. Jeśli się nie uda, to na 90% zasilacz, na 10% płyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumto Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Przełacznik jest ok bo sprawdzalem na przycisku Reset i tak samo nie dziala. Udalo mi sie go odpalic po meczarniach. A moze jakies ustawienia w bios'ie? Mam tam po swojemu cos ustawione, ale moze wlasnie cos jest nie tak. Przywracalem ustawienia fabryczne ale tez to samo. NIe chce po prostu na slepo wydawac pieniedzy na zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Do głowy przychodzi mi jeszcze przegrzanie, ale wtedy były by piski i wyłączanie się awaryjne. Zasilacza kupować w ciemno nie musisz. Pożycz od kumpla i testuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumto Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Dobra jutro sprawdze zasilacz i napisze czy cos pomoglo. Z zasilaczami IBOX'a jest jak z Płytami Gigabyte'a. Nigdy nie mialem do nich pewnosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david11 Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Zasilacz tak czy siak trzeba wymienić.. Im wcześniej tym lepiej.. http://www.allegro.pl/item677988079_profes..._pci_24pin.html Tanio a dobrze.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 ponawiam. Zasilacz: Leży linia 5+ lub +5VSB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...