lukaszintel86 Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Witam was wszystkich bardzo serdecznie, nie wiem ale od pewnego czasu jeden z moich dysków twardych tj, WD3200AAKS zaczyna troszkę szwankować w sensie bardzo niskiego transferu danych, stał się także bardzo głośny, irytuje mnie to bardzo, ze względu na to iż będę miał mały przypływ gotóweczki zamierzam kupić jakiś nowy dysk twardy. Nie wiem czy ten samsung F2 będzie odpowiednim wyborem, słyszałem że mimo niskiego momentu obrotowego tego dysku, jego parametry są bardzo dobre do tego jest to 1 talerzowy, i jest bardzo cichy, dysk ten będę używał jako dysk do ogólnej pracy, do gier posiadam inny dysk serii F1 i spisuje się on bardzo dobrze (przemieniam sobie dyski w szufladzie - tak mi jest wygodnie - mam porostu 2 systemy oddzielne) Ten mój dotychczasowy aaks to chyba seria 2 talerzowa, bo strasznie słaby mam odczyt np w HD Tune Bardzo was proszę o poradę, myślę że dysk 500GB starczy mi z nadmiarem - będzie to system VISTA 64BIT, dysk używany do pracy szkoły filmów, ściągania, na pewno nie będzie używany do gier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Nie wiem czy ten samsung F2 będzie odpowiednim wyboremBędzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszintel86 Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 właśnie tak nad nim myślę bo te parametry ma fajne a chyba w szybkości działania zobaczę tak czy siak różnicę między tym moim WD3200AAKS, który stanie się teraz dyskiem w 3 szufladzie do testowania rożnego oprogramowania i systemów operacyjnych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Wrzuć może odczyt i SMART tego AAKSa? (z HD Tune) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszintel86 Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 ok zrobiłem testy o które prosiłeś ale wlansie nie wem czy tez w tym programie smart sie bada, bardzo proszę o dalsze informacje wydaje mi się że te testy są bardzo słabe prawda ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Wygląda normalnie z tym że jakiś program lub system ciągle coś z dysku odczytuje/zapisuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Wyniki są w standardzie. Wg mnie dysk jest 100% sprawny technicznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszintel86 Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 wezmę tego F2 zaborcze co to za dysk myślę ze do takiej normalnej pracy będzie ok, bardzo proszę was o informacje czy on będzie szybszy troszkę od tego mojego aaksa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszintel86 Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 witam juz otrzymałem swojego F2, o to wykresy, wydaje mi sie ze jest wszystko z nim okej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jockero69 Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 (edytowane) A dysk kiedy był kupiony? Dyski się zużywają ale bez przesady z tym aż tak źle nie jest. Edytowane 22 Lipca 2009 przez jockero69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszintel86 Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 kupiłem go 3 dni temu, co wykres jest cos nie tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Wszystko jest OK. Wcięcia pochodzą od operacji Windowsa na dysku podczas trwania testu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...