Xan02 Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 (edytowane) Twórcą kolejnej części gry będzie Piranha Studio. Mają oni doświadczenie w robieniu gier o wielkich robotach, gdyż współpracowali nad najnowszą grą o Transformerach - Transformers: Zemsta Upadłych. Nowa gra będzie miała po prostu tytuł MechWarrior i ma odświeżyć wizerunek serii. Nadal naszym zadaniem będzie pilotowanie ogromnego Mecha, jednak tym razem twórcy obiecują, że gracz poczuje się jakby na prawdę siedział za sterami maszyny. Galeria: LINK Trailer HD: Osobiscie nie moge sie doczekac nastepnej odslony serii. Na trailer'ze widac w calej okazalosci Atlasa :razz: , Warhammera i jakiegos lekkiego mecha Jenner-D(pierwszy raz widze). Z broni cieszy mnie ze nie zapomnieli o PPC :razz: Ciekawe jak rozwiazali osadzenie borni w mechu, bo to z Mechwarrior 4 mi sie nie podobalo. Grafika sprawia ze mi szczeka opada :wink: , mechy, lokacje, efekty dzialania broni wszystko niemalze jak w filmie. Dobrze oddali wyglad kokpitu, wrescie widac jak pilot obsluguje prawdziwa aparature, a nie tylko teksturka z lampkami i guziczkami. Ne moge sie doczekac, aby znowu "pogrzebac" przy mechach i ponownie walczyc z 100tonowymi kolosamii, chyba ze w 5 beda tez i ciezsze od w/w Atlasa(100t) :lol: . Edytowane 12 Lipca 2009 przez Xan02 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 Piranha Studio. Mają oni doświadczenie w robieniu gier o wielkich robotach, gdyż współpracowali nad najnowszą grą o Transformerach - Transformers: Zemsta UpadłychOjej - zapowiada się makabrycznie :> :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 ten drugi robot wyglądał jak yataman :D ale filmik klimatyczny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 Klimatyczny, ale nie mówi zbyt wiele o grze. Nie da się stwierdzić na jego podstawie czy gra będzie porządna. Ciekawe czy można niszczyć otoczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 ten drugi robot wyglądał jak yataman :D ale filmik klimatyczny :)Design tego mecha jest chyba z deka starszy od Yatamana ;) To jest Atlas, jakby ktos mial watpliwosci. Twórcą kolejnej części gry będzie Piranha Studio. Mają oni doświadczenie w robieniu gier o wielkich robotach, gdyż współpracowali nad najnowszą grą o Transformerach - Transformers: Zemsta Upadłych.Jestem pelen obaw... jak mi z przyzwoitego sima zrobia jakas action-strzelanke to sie wkurze <_< Ne moge sie doczekac, aby znowu "pogrzebac" przy mechach i ponownie walczyc z 100tonowymi kolosamii, chyba ze w 5 beda tez i ciezsze od w/w Atlasa(100t)A Battletech w ogole przewiduje Mechy ciezsze niz 100 ton? Moja znajomosc Technical Readoutow jest mocno nieswieza, zatrzymalem sie w okolicach pierwszych Protomechow. BTW. wiadomo cos o ramach czasowych konfliktu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Co do ram czasowych: Actually, the story starts just as Hanse Davion comes to power, so it is just, as you said, at the end of the Third, right at the beginning of what will become the Fourth Succession War. is a story of a planet called Deshler which is a Davion planet on the Kurita frontier, which, like many planets on the frontier, have changed hands back and forth. Kurita is making a play all along the frontier, reclaiming a bunch of territory, and our planet is one of those Czyli 31wiek, miedzy koncem III wojny a poczakiem IV, na planecie Deshler rodu Davion na granicy z rodem Kutira. Mech z czszka na glowie to na 100% Atlas(w trailerze jest nawet podpisany) costi racja chyba nie ma mechow ciezszych niz 100t, sam tez nigdy sie z takim nie spotkalem. Mam szczera nadzieje ze pelnymi garsciami beda korzystac z rozwiazan z mechwarriora3 i to co bylo dobre z IV(a nie wszystko bylo). Oby mechy nie maily przyspieszenia niczym bolidy jak to mialo miejsce w MechIV bo to wygladalo nienaturalnie, chociaz na trailerze te ciezsze konstrukcje poruszaja sie powoli i ociezale co jest dobrym zankiem. Ciekawe czy zastosuja kolorowy system slotow na bron z mechwarriora4, rozklad broni byl wtedy realistyczny, ale mocno ograniczlo to mozliwosci konfiguracji uzbrojenia na poszczegolnych mechach(jesli nie bylo wystarczjaco slotow na bron danego typu, to albo musiales zmienic upodobania dotyczace broni albo niesety mecha :angry: ) W mechwarrior3 miales wiele slotow ogolnego zastosowania w kazdej czesci mecha i mogles isntalowac niemal dowolna bron w kazdym mechu, ograniczeniem byla praktycznie tylko masa uzbrojenia jaka twoj mech mogl uniesc. Zastanawia mniej jeszcze ile i jakie mechy ujzymy w mechwarriorze 5 Niesmiertelny MadCAT, Daishi oraz Atlas i Warhammer z fimiku, ciekawe jakie jeszcze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Klasyczny BT nie przewiduje mechów cięższych niż 100 ton , ale gra planszowa MechWarrior : Dark Age już tak - Mechy typu Collosus , masa 135 ton , na razie istnieje 1 mech - Ares i ma on 4 warianty różnie uzbrojone ( @Wikipedia ) . Grałem w MW 3 oraz MC 1 i 2 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...