Hegan Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 mam plyte ABITA VH6 II z wgranym nowym biosem+VIAHyperion4in1446vp6 (http://www.abit-poland.com/support_show_software.php?id=18) no i karte Winfasta GF3 TI 200 64 agpx4(uzywam detonat 43.51 pod xp) z tego co widze na ich stronie nowego biosu do niej nie ma moj sys to XP sp1 PROBLEM jest nastepujacy,nie obsloguje mi agpx4 tylko agpx2 sprawdzalem ta karte na innej plycie i obsloguje agpx4 tak jak i inne karty na moim abit(ATI8500 i winfasta GF4 4200)gdzie wszystko bylo ok i pracowal mi w agpx4 sprawdzilem juz dwie takie same karty GF3 na dwoch takich samych plytach,probowalem roznych sterow wlocznie z firmowymi I NIC dalej agpx2 JESLI KTOS Z WAS WIE O CO CHODZI PROSZE O POMOC :cry: Z GORY DZIEKUJE Z POMOC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atari Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Nie wiem jak jest teraz, ale przy via 4in1 należało zainstalować stery agp w systemie turbo aby uzyskać 4x. Instalka sterów w trybie normal powodowała ograniczenie transferu do 2x. Sprawdź jakie sa ustawienia przy instalacji sterów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 a w biosie masz włączone agp x 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hegan Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 tak mam wlaczone Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Dodaj do detonatorów zakładke z ustawieniami trybów AGP i zobacz czy bedzie można ustawić właściwie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hegan Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 podeslij mi ne maila ta zakladke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secoh Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 A co powiecie na to : u mnie w biosie mam wybór tylko agpx1 i agpx2. Wczoraj był u mnie kumpel ze gf2mx i bez bólu ustawiłem dla jego karty agpx4. Co ciekawe jak siedzi w agp mój gf4 to każdy program diagnostyczny pokazuje że to właśnie płyta nie obsługuje agpx4 :? Bios na płycie mam najnowszy. Może zmiana biosu karty graficznej coś pomoże? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 A co powiecie na to : u mnie w biosie mam wybór tylko agpx1 i agpx2. Wczoraj był u mnie kumpel ze gf2mx i bez bólu ustawiłem dla jego karty agpx4. Co ciekawe jak siedzi w agp mój gf4 to każdy program diagnostyczny pokazuje że to właśnie płyta nie obsługuje agpx4 :? Bios na płycie mam najnowszy. Może zmiana biosu karty graficznej coś pomoże? Ja mam tą samą kartę i mam AGPx4, a masz moze nowe Via4in1 Hyperion 4,46 ? zainstaluje nowe stery. Detki to moze 42.70 może pomogą, jeśli nie masz nowszych lub ten nowsze cos psują. możesz spróbować z BIOSem karty, ael wątpię aby pomogło, może trafł się wadliwy egzemplarz karty?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secoh Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Moja karta graf. jest sprawna - dziś sprawdziłem u kumpla i poszła na agpx4. Chyba się po prostu karta z mobo gryzą. Spróbuję jeszcze z nowymi via4in1 4.46 (mam zainstalowane 4.45 :? ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secoh Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 heh - nowe via 4in1 nic nie dały :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hegan Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 odinstalowalem 43.51 xp i zainstalowalem bez sterow VIAHyperion4in1446vp6 probowalem wczesniejsze wersje te same dzialanie i tak, z zainstalowanym via bez 43.51 w programie WCPUIdle 3.0f mialem agpx4 (AGP Spec.Revision STATUS bylo agpx4 tak jak i Command-Enabled agpx4) W momencie zainstalowania driv43.51 zniklo mi agpx4 STATUS agpx2 i Command agpx2 w programie RivaTuner20RC124 jest opcja AGP w ktorej mam tylko dwie mozliwosci agpx1 i agpx2 mi to wyglada na sterowniki tylko ze juz probowalem roznych i to samo,moze jest jakis programik co by mi pomogl? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...