Gość chronicsmoke Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 (edytowane) Mam płytę P5N-e Sli, na CPU jest Karakorum a na chipsecie jest gorąco. W zimę dało się znieść ale latem w duży upał potrafi się aż komp zawiesić. Jakie chłodzenie byłoby dobre? Do wydania maks 70zł. Planuję kupić Thermallighta HR-05 Sli, tylko czy zmieści się on z Karakorumem? I do tego jakiś wiatrak, w miarę cichy, taki by pasował? http://www.spinpoint.pl/?pg=sklep&op=prod&id=2927 Czy polecacie może kompletnie inny radiator na chipset? Wrzuciłbym zdjęcia ale nie mam jak, miejsca to tam za dużo nie ma. chyba do przeniesienia Edytowane 14 Lipca 2009 przez chronicsmoke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 80 mm na HR-05 SLI będzie za duży, kup coś 60-70 mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubis Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Mam to samo :). Na nb dałem wentylator 60 i na napięciu 1.5v jest ok. Dlatego jeżeli chcesz kupić hr-05 to szukaj tanio - ostatnio na allegro było ich dużo za 35 zł: http://www.allegro.pl/search.php?from_form...gtext&buy=0 Słyszałem, że do naszej płyty pasuje też hr-05 nie-sli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 W spinpoincie HR-05 Sli za 55zł jest a i może od razu taki wentylator http://www.spinpoint.pl/?pg=sklep&op=prod&id=2929 Tylko nie wiem czy ten zwykły dodatkowo z wentylatorem mi się zmieści. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Spinpoint nie sprzedaje online. Na allegro te HR-05 za 35zł to stare aukcje. Obecnie nic nie ma a 100zł za HR-05 Sli nie mam zamiaru płacić ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 100zl to kosztuje wersja IFX a nie zwykla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Zwykle HR miesci sie zarowno przy Freezerze jak i przy HR-01 Plus w obu polozeniach. Wentylator jest zbedny chyba ze chcesz wydawac drugie tyle co za radiator na ultracichy 70mm. A jak nie to wystarczy dobry przewiew w budzie ew ulozenie chlodzenia fanem w dol. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 100zl to kosztuje wersja IFX a nie zwykla. Tylko czy ta wersja IFX jest warta wydawania 2x większej kasy? Jak mam wydać 100zł na IFX sli + wiatrak i wysyłka to już wolę sprzedać tą płytę i kupić nową z zimniejszym chipem, PCIex 2.0, większą obsługą proców i lepszym OC no i gwarancja się przyda. Dlatego 70 zł to maks co mogę wydać na chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 na allegro jest licytacja HR-05 ifx, zostal 1 dzień, a nóż wygrasz w dobrej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...