Skocz do zawartości
Gość chronicsmoke

P5n-e Nv Czyli Gorąca Chipa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość chronicsmoke

Mam płytę P5N-e Sli, na CPU jest Karakorum a na chipsecie jest gorąco. W zimę dało się znieść ale latem w duży upał potrafi się aż komp zawiesić. Jakie chłodzenie byłoby dobre? Do wydania maks 70zł.

Planuję kupić Thermallighta HR-05 Sli, tylko czy zmieści się on z Karakorumem? I do tego jakiś wiatrak, w miarę cichy, taki by pasował? http://www.spinpoint.pl/?pg=sklep&op=prod&id=2927

Czy polecacie może kompletnie inny radiator na chipset? Wrzuciłbym zdjęcia ale nie mam jak, miejsca to tam za dużo nie ma.

chyba do przeniesienia

Edytowane przez chronicsmoke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam to samo :). Na nb dałem wentylator 60 i na napięciu 1.5v jest ok. Dlatego jeżeli chcesz kupić hr-05 to szukaj tanio - ostatnio na allegro było ich dużo za 35 zł:

http://www.allegro.pl/search.php?from_form...gtext&buy=0

Słyszałem, że do naszej płyty pasuje też hr-05 nie-sli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke

Spinpoint nie sprzedaje online. Na allegro te HR-05 za 35zł to stare aukcje. Obecnie nic nie ma a 100zł za HR-05 Sli nie mam zamiaru płacić ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwykle HR miesci sie zarowno przy Freezerze jak i przy HR-01 Plus w obu polozeniach. Wentylator jest zbedny chyba ze chcesz wydawac drugie tyle co za radiator na ultracichy 70mm. A jak nie to wystarczy dobry przewiew w budzie ew ulozenie chlodzenia fanem w dol.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke

100zl to kosztuje wersja IFX a nie zwykla.

Tylko czy ta wersja IFX jest warta wydawania 2x większej kasy? Jak mam wydać 100zł na IFX sli + wiatrak i wysyłka to już wolę sprzedać tą płytę i kupić nową z zimniejszym chipem, PCIex 2.0, większą obsługą proców i lepszym OC no i gwarancja się przyda. Dlatego 70 zł to maks co mogę wydać na chłodzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi