sqeqes Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Mam kupic karte GTX 260 albo Radeon 4870. Moj procesor to obecnie (na szczescie dziala) to DualCore Athlon 64 X2, 2200 MHz, 4200+, pamieci 2x1 GB DDR2-667 Patriot. Jesli zamontuje ta karte to czy w jakis sposob ten procesor bedzie opozniala karte - co prawda nie gram, ale lub czasami lubi zagrac na pelnych detalach (np Sims 3) w 1280x1024. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 (edytowane) Jeżeli nie grasz to po co taka karta? Jest za mocna do tego proca i zbyt dobra do tej rozdzielczosci. Jaki masz zasilacz? Edytowane 20 Lipca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Weź lepiej HD4830, do tej rozdzielczości wystarczy w zupełności, ale też będzie hamowana przez procesor, podkreć go na minimum 3GHz, też będzie się dławił, ale w dużo mniejszym stopniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sqeqes Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Zasilacz mi sie niedawno spalil wiec kupie jakis najcichszy na rynku - narazie patrze na Be quiet tylko zastanawiam sie jaka moc. Wydaj mi sie, ze im wieksza moc tym mniej sie bedzie grzal a wiec wiatraki bede sie slabiej krecic. Ale to tylko taka moja teoria i musze sie doksztalcic. Z tym procesorem to nie wiem czy da sie tak podkrecic, bo ma pasywne chlodzenie i nie wiem czy jak sie go podkreci to czy nie za bardzo sie bedzie grzal. Teraz caly czas jest ok 64 stopnie. Generalnie cisza jest moim piorytetem. Karta faktycznie moze zostac niewykorzystana wiec moze jednak poszukam jakas pasywna z gniazdem HDMI lub baardzo cicha ale gniazdo HDMI musi byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 (edytowane) Jeżeli masz 64°C w idle to lepiej zmień chłodzenie. Edytowane 20 Lipca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sqeqes Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Jeżeli masz 64°C w idle to lepiej zmień chłodzenie. A jaka bedzie optymalna temperatura przy takim procesorze w idl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Myśle że gdzieś w idle to tak 42-47 max :wink: chociaż nie miałem nigdy Athlona X2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Zależy od rdzenia, jak F3 to tak jak wyżej, F2 też w tych okolicach, G2 jest chłodniejszy i powinien mieć w idlu ok 35-38 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...