Gość RedTiger Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 no czyszczony był i wszystko i [gluteus maximus] nawet biosa najnowszego wsadzałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 a może to proc a nie płyta? powodów może być mnóstwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubis Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 (edytowane) Dziwiłem się, że proponowaliście sli na mostku intela. Nawet nie wiedziałem, że coś takiego istnieje bo w każdym opisie gdzie występował intel było "crossfire;tak, Sli; nie". Co do nForce mostków północnych i ich chłodzenia to jedno jest pewne: Musisz je zmienić na hr-05. Standardowo są bardzo gorące. Do podkręcania twojego procesora do 3.6, 3.8 z pewnością zwiększysz napięcie na mostku północnym o 1-2 pkt. Hr-05 mistrzowsko sobie z tym poradzi. A OC na płycie asusa będzie nieziemsko przyjemne i proste. Edytowane 25 Lipca 2009 przez Hubis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RedTiger Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 no to zaproponujcie jakąś dobrą płytkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 Bo w teorii to SLI/CF można odpalić na każdej płycie z 2 x PCI-E ( min. 8 x ) . Nie ważne czy chipset NV , ATI/AMD , Intela , SiS czy kogo tam jeszcze . W praktyce jest z tym inaczej , SLI jest zablokowane w sterownikach - jak nie masz chipu NV to papa . Za czasów 965/975 i GF7xxx można było odpalić SLI na płytach opartych o te chipsety po prostu wgrywając zmdodyfikowane stery , gdzie ta blokada była złamana . Potem już nie było tak różowo . Czasami nawet CF było tłumione na chispetach Intela ( P35 i układ PCI-E 16x+4x ) . Obecnie jak człowiek chce mieć SLI to albo płyta oparta o chip NV ( 6xx , 7xx ) albo zmiana platformy na I7 , na X58 SLI działa normalnie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RedTiger Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 No tak tylko że takie płyty kosztują około 700-900 zł a ja chciałbym taką do 470zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...