Skocz do zawartości
vicks

Bardzo Tania Płyta Z Integrą I Małymi Możliwościami Oc

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnego x2 3600+ windsor 2x256kb L2 i MSI K9AG Neo2-Digital z radeonem x1250 składałem z myślą o filmach i necie, jednak wzięła mnie chętka na fallout 3 i kilka innych gierek które ostatnio ominąłem. Kiedyś ładowałem kupe kasy w zestawy i ogólnie kompa, teraz nie chcę tego robić, mam zresztą inne wydatki ;) Patrzę na allegro a tu 8800gt po 250zl używki schodzą, postanowiłem zrobić coś budżetowego jak najtańszym kosztem. Od razu mówię że obecny proc (kastrat) i płyta (brak regulacji ht) kompletnie nie nadają się do pozostawienia ich do gier i sprzedaje je.

Karta graficzna możliwe że będzie tymczasowa, jak pogram to raczej ją sprzedam dlatego płyta główna MUSI być ze zintegrowaną kartą graficzną, procek chce w okolicach 3ghz więc najlepszy wydaje się pentium e21x0, tam prawie każda sztuka na to pójdzie bez dużych wymagań co do płyty, z athlonami x2 myślę że jest trochę trudniej aczkolwiek nie wykluczam ich jeżeli jest jakaś fajna płytka pod am2.

Żeby nie było tak łatwo :razz: Budżet proc plus płyta to okolice 250zł za używki, jest to możliwe hehe, procek ok.120zł, płytka ok 130zł, głównie chodzi mi o doradzenie płyty z integrą i umożliwiającą oc do tych 3ghz, przy e2160 potrzeba fsb 333mhz co nie jest dużym wymaganiem, mam na oku płytkę na G31 Gigabyte GA-G31M-ES2C, co o niej sądzicie? da radę ma wszystkie opcje oc jakie potrzeba?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ram mam 2x1gb i go zostawiam, nie zrozumiałeś mnie, będzie e2160@3ghz i 8800gt, jedynie ta ostatnia możliwe że tymczasowo, sama zmiana platformy na intela będzie mnie przy dobrych wiatrach kosztowała 50zł-100zł po sprzedaży starych części ;) więc jakie najlepsze płyty na g31?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta wygląda OK:

http://www.ram.net.pl/product_info.php?products_id=41132

Cena też w porządku, jakieś OC też da radę zrobić.

Ewentualnie licytuj jedną z tych:

http://allegro.pl/item697638542_p5n32_sli_...gb_ram_bcm.html

http://allegro.pl/item695041247_gigabyte_g...ez_minimum.html

http://allegro.pl/item696066882_asus_p5b_p...o_oc_vmody.html

A potem dokupisz jakąś tanią kartę na PCI-E.

Edytowane przez Gi3r3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

osobna karta później nie wchodzi w grę, zresztą to wychodzi o wiele drożej, ma być integra i koniec, a może coś innego niż g31?

poczytałem więcej o Gigabyte GA-G31M-ES2C, a właściwie o tak samo nazywającej się tylko z końcówka L zamiast C, co to oznacza bo w parametrach wydają się takie same? komentarze do wersji L:

"W tej nie wysokiej cenie otrzymuje stabilność, stabilność, stabilność !!! Wyposażenie płyty spokojnie wystarcza na złożenie stabilnego stanowiska pracy. W końcu to Gigabyte. Polecam"

"Płyta spoko E5200 poszedł na niej stabilnie na 4,3GHz przy napięciu 1,45V na co dzien chodzi na 3,8GHz przy napięciu 1,3V Szybka wysyłka paczka u mnie na drugi dzień od zamówienia"

"Płyta główna bardzo dobrze się spisuje. Jestem z niej bardzo zadowolony. Elegancko radzi sobie z Pentium 4 3,00 GHz, 1 GB ram oraz GeForce 8400GS. Polecam ten produkt bez wahania."

"Musze przyznac ze plyta mnie w 99% zadowala. 1% za max 4gb ramu, ale za ta cene to tylko brac i nie cudowac oczywiscie do komputera ekonomicznego. Plyta jest super stabilna i dziala elegancko z E5200 i pamiecia goodram. Jeszcze dodam, ze jestem zadowolony z obslugi komputronika, poniewaz w zamowionym zestawie wszystko bylo elegacnko podlaczone kabelkami i zadnego balaganu na plycie. 10/10"

chyba więcej dodawać nie trzeba i to za mniej niż 150zł ;) ok chyba biorę tego gb

Edytowane przez vicks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi