vicks Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Obecnego x2 3600+ windsor 2x256kb L2 i MSI K9AG Neo2-Digital z radeonem x1250 składałem z myślą o filmach i necie, jednak wzięła mnie chętka na fallout 3 i kilka innych gierek które ostatnio ominąłem. Kiedyś ładowałem kupe kasy w zestawy i ogólnie kompa, teraz nie chcę tego robić, mam zresztą inne wydatki ;) Patrzę na allegro a tu 8800gt po 250zl używki schodzą, postanowiłem zrobić coś budżetowego jak najtańszym kosztem. Od razu mówię że obecny proc (kastrat) i płyta (brak regulacji ht) kompletnie nie nadają się do pozostawienia ich do gier i sprzedaje je. Karta graficzna możliwe że będzie tymczasowa, jak pogram to raczej ją sprzedam dlatego płyta główna MUSI być ze zintegrowaną kartą graficzną, procek chce w okolicach 3ghz więc najlepszy wydaje się pentium e21x0, tam prawie każda sztuka na to pójdzie bez dużych wymagań co do płyty, z athlonami x2 myślę że jest trochę trudniej aczkolwiek nie wykluczam ich jeżeli jest jakaś fajna płytka pod am2. Żeby nie było tak łatwo :razz: Budżet proc plus płyta to okolice 250zł za używki, jest to możliwe hehe, procek ok.120zł, płytka ok 130zł, głównie chodzi mi o doradzenie płyty z integrą i umożliwiającą oc do tych 3ghz, przy e2160 potrzeba fsb 333mhz co nie jest dużym wymaganiem, mam na oku płytkę na G31 Gigabyte GA-G31M-ES2C, co o niej sądzicie? da radę ma wszystkie opcje oc jakie potrzeba? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 X2 3600+ z używanym 8600GT/HD2600XT będzie się lepiej sprawował w grach, niż E2160@3GHz na G31. Kup właśnie na allegro 8600GT/HD2600XT za ~120zł i ewentualnie RAM, jeśli masz mniej niż 2GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vicks Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 ram mam 2x1gb i go zostawiam, nie zrozumiałeś mnie, będzie e2160@3ghz i 8800gt, jedynie ta ostatnia możliwe że tymczasowo, sama zmiana platformy na intela będzie mnie przy dobrych wiatrach kosztowała 50zł-100zł po sprzedaży starych części ;) więc jakie najlepsze płyty na g31? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 (edytowane) Ta wygląda OK: http://www.ram.net.pl/product_info.php?products_id=41132 Cena też w porządku, jakieś OC też da radę zrobić. Ewentualnie licytuj jedną z tych: http://allegro.pl/item697638542_p5n32_sli_...gb_ram_bcm.html http://allegro.pl/item695041247_gigabyte_g...ez_minimum.html http://allegro.pl/item696066882_asus_p5b_p...o_oc_vmody.html A potem dokupisz jakąś tanią kartę na PCI-E. Edytowane 27 Lipca 2009 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vicks Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 (edytowane) osobna karta później nie wchodzi w grę, zresztą to wychodzi o wiele drożej, ma być integra i koniec, a może coś innego niż g31? poczytałem więcej o Gigabyte GA-G31M-ES2C, a właściwie o tak samo nazywającej się tylko z końcówka L zamiast C, co to oznacza bo w parametrach wydają się takie same? komentarze do wersji L: "W tej nie wysokiej cenie otrzymuje stabilność, stabilność, stabilność !!! Wyposażenie płyty spokojnie wystarcza na złożenie stabilnego stanowiska pracy. W końcu to Gigabyte. Polecam" "Płyta spoko E5200 poszedł na niej stabilnie na 4,3GHz przy napięciu 1,45V na co dzien chodzi na 3,8GHz przy napięciu 1,3V Szybka wysyłka paczka u mnie na drugi dzień od zamówienia" "Płyta główna bardzo dobrze się spisuje. Jestem z niej bardzo zadowolony. Elegancko radzi sobie z Pentium 4 3,00 GHz, 1 GB ram oraz GeForce 8400GS. Polecam ten produkt bez wahania." "Musze przyznac ze plyta mnie w 99% zadowala. 1% za max 4gb ramu, ale za ta cene to tylko brac i nie cudowac oczywiscie do komputera ekonomicznego. Plyta jest super stabilna i dziala elegancko z E5200 i pamiecia goodram. Jeszcze dodam, ze jestem zadowolony z obslugi komputronika, poniewaz w zamowionym zestawie wszystko bylo elegacnko podlaczone kabelkami i zadnego balaganu na plycie. 10/10" chyba więcej dodawać nie trzeba i to za mniej niż 150zł ;) ok chyba biorę tego gb Edytowane 27 Lipca 2009 przez vicks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...