Pantas Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 (edytowane) Proszę o polecenie mi jakiejś karty graficznej i pamięci RAM. Ram myślę tak 4 GB, dodam, że pracuję na XP i nie planuję przesiadki na Viste, ani Windows 7. Jeśli chodzi o kartę graficzną, to jestem zdecydowany na Radeona 4850, tylko nie wiem z której stajni/firmy wziąć? Mile widziane linki do aukcji na allegro. Interesuje mnie stosunek cena/jakość/wydajność. Nie potrzebuję bajerów, wodotrysków, zależy mi na dużej wydajności w Call of Duty 4 i nowej wersji wychodzącej w lipcu Modern Warfare 2. Konfiguracja taka jak w stopce, procesor podkręcony na @2.8. Przy doradzaniu sprzętu proszę wziąć pod uwagę moją płytę główną, nie chce niemiłej niespodzianki w postaci niewidzialnej jednej strony pamięci RAM, lub coś w tym rodzaju, a w sprzęcie nie jestem na czasie. Z góry bardzo dziękuję za konkretne odpowiedzi! // Zdecydowałem jednak, że nie potrzebuję aktualnie 4 gb pamięci, więc wezmę 2 GB, a potem najwyżej dołożę, czekam na porady. Obecna konfiguracja: ® Core 2 Duo E6300 + boxed cooled 1.8 GHz @ 2.8 GHz ® Gigabyte GA-965P DS3 ® Chieftec GPS-450W ® Geil 2x512 MB 800 MHz Ultra CL 4 ® Galaxy GF 7600 GS Zalman 1.2 ns @ po OC ® SoundBlaster Live! 24-bit 5.1 + Philips HP195 + Plantronics Gamecom 367 ® Samsung SP2504C Sata II 250GB ® Pioneer DVR-111D ® A4tech Ultra Slim ® Razer DeathAdder 1800 dpi ® HP P1130 Trinitron 21'' Edytowane 29 Lipca 2009 przez Pantas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=15722 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=15722 ?nie przesadzasz ? blisko 600zł za HD4850 (fakt że spoko sztuka , no ale bądźmy realistami , tej cenie masz 4870) , ja polecam tańszego http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...oducts_id=17870 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pantas Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 (edytowane) To co zaproponował BLit mi pasuje, ale może da się coś jeszcze taniej? Jaki ram do tego? Starczy 2 GB do gier? Razem ze starymi to będzie 3 GB, tylko nie wiem jaka częstotliwość ma być też 800 mhz brać czy coś mniej/więcej? http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=12684 lub to: http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=8529 Jaki ram do tego jeszcze? Edytowane 29 Lipca 2009 przez Pantas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 jak narazie to wystarczy Ci te 2 GB ramu do gier :) ten asus tez jest fajny ;) a i wypadalo by troch jeszcze podkrecic procka bo jednak 2,8 GHz to troche malo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 nie przesadzasz ? blisko 600zł za HD4850 (fakt że spoko sztuka , no ale bądźmy realistami , tej cenie masz 4870) , ja polecam tańszego 3337457[/snapback] jak narazie to wystarczy Ci te 2 GB ramu do gier :) Na XP (na Vista 2 GB to mało) ... kolega co prawda deklaruje że tego dziadka XP się będzie trzymał ale moim zdaniem jest to bez sensu. Choć całkiem możliwe że nawet w XP może nastąpić przy nowszych grach użycie pamięci ponad 2 GB i w tym przypadku większa ilosć też ma sens. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pantas Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Ram zawsze mogę dokupić to żaden problem, proszę tylko o konkretny model karty najtańszy tego 4850 który mam zamawiać i jakie ramy do tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Jeśli wystarczy ci względna cisza to kupuj Asusa z glaciatorem , nie jest niesłyszalny ,ale też nie drażni głośnością pracy. Ramu dokup 2G w jednej kości (goodram lub kingston) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pantas Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Czemu w jednej kości? ;) Geile odpadają? Jaka częstotliwość tych ramów? Jeśli chodzi o kartę graficzną to nie zależy mi na ciszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Jeżeli nie zależy ci na ciszy to kup tą kartę. Jest trochę głośna, ale ma dobre oc. Można programowo podnieść napięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Jeżeli nie zależy ci na ciszy to kup tą kartę. Jest trochę głośna, ale ma dobre oc. Można programowo podnieść napięcia.Ona nie jest trochę głośna-to suszara (Zalman type B bez jakiejkolwiek regulacji obrotów). A programowe podnoszenie napięć to przez Gamer HUD'a? Jeśli tak,to porażka na całego-ten program to syf. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Czemu w jednej kości? ;) Geile odpadają? Jaka częstotliwość tych ramów? Jeśli chodzi o kartę graficzną to nie zależy mi na ciszy.dlaczego w jednej kości : bo potem łatwiej sprzedać 2G w jednej kości niż w dwóch dlaczego nie geile : bo nie ma w sprzedaży pojedynczych kości ,no chyba że się zdecydujesz na 2x2G to wtedy można ale i tak bym wybrał inne pamięci (g.skill ocz) ,jeśli się zdecydujesz na na 1x2G to jednak kup ocz 1066 cl5 , w esc są za 99zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pantas Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 (edytowane) Hmm ale te OCZ takie jakieś pstrokate bez radiatorka :D No zobaczę w ostateczności mogą być ;) Tylko nadal nie rozjaśniliście mi umysłu nt. Radeona ;P Edytowane 30 Lipca 2009 przez Pantas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 moze ta? http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...oducts_id=12900 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pantas Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 (edytowane) Brać 512 MB czy 1024 MB? http://proline.pl/sklep.php?prodid=ASUS+HD4850+512 Coś takiego czy dokładać do 1024 mb warto? Jaka różnica między 512 mb a 1024 mb? http://proline.pl/sklep.php?prodid=GIGA+HD4850+1GB+MC Albo coś takiego? Edytowane 30 Lipca 2009 przez Pantas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Wygląda na to że ten ASUS potrafi być cichy ale za to są ciepłe kluchy: Karta, jest ekstra wszystko śmiga na maksa pod gigabyte 965 ds3, intel core e6300 @ 3.2 Ghz 4 gb ram, jedyna wada to dość mało wydajne chłodzenie, ale wiadomo że seria 48xx ma do tego skłonności, ale w zamian karata jest absolutnie nie słyszalna. POLECAM !! Ja wybrałem Gigabyte + wentylator - jeszcze nie miałem czasu podłączyć ale miałem już 2 różne chłodzenia pasywne i po dołożeniu wolnoobrotowego wentylatora temp. kart bardzo spadała wzgl. trybu pasywnego a nadal nie było nic słychać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...