Tonic Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zasilacz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 zaraz przeloze na inny moze to pomoze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Kompa bede mial jutro albo w sobote a finalnie zamowilem Bartona 2500xp box cos kolo 470 PLn + Abit NF7 NForce2 FSB400 AL + Lan + kingstone 350PLN 256mb 400 199PLN razem koles mi mowil w sklepie 1024PLN i nie mam zamiaru dac ani zl wiecej :) Bo tak sie umowilismy i na to jestem przygotowany :PPPP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 no i juz wiem co bylo nie tak - zasilacz !! wsadzilem inny i juz wszytko dziala dobrze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 sporo jak za bartona box (chyba) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 w sklepie tweaka bez boxa jest chyba po 430 wiec za box troche moge doplacic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 ale masz za to 3 lata gwary i marnego coolera:-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 ale masz za to 3 lata gwary i marnego coolera:-)nie w kazdym sklepie kupujac wersje box dostajesz 3 lata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 mozna jakos zmienic Mac adres karty sieciowej w biosie na tej płycie ???? bo po przeprogramowaniu biosa zmienił mi się MAC i nie mam teraz dostepu do neta :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 mozna jakos zmienic Mac adres karty sieciowej w biosie na tej płycie ???? bo po przeprogramowaniu biosa zmienił mi się MAC i nie mam teraz dostepu do neta :( myslalem ze mac to unikatowy numer i nie da sie go zmienic... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 ja tez myslalem ze sie nie da zmienic MACa ale jakimś cudem sie zmienił po przeprogramowaniu biosu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 ale w BIOSIE mozesz ustawic soft MAC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 No to ja mam nietypowy problem(przynajmniej tak mi się wydaje). Otóż problem tyczy pamięci i płyty głównej. Pamięci jak w podpisie(200MHz) i płyta wiadomo ;). Otóż zakupiłem sobie ostatnio 2x512Mb Ram. Pamięci niby chodzą, ale...tu jest problem. Gold memory wywala błedy podczas testu i czasami jakas gierka też się przywiesi. Ale co jest najciekawsze to to, że pojedynczo pamięci nie wykazują żadnych błedów! Dopiero jak są obsadzone obydwie (nieważne czy w dualu czy bez) to GoldMemory sype błedami. Próbowałem już wszystkie timingi i wszystkie napięcia zmieniać i już nie mam pojęcia o co chodzi. Pomóżcie może ktoś miał podobne problem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 widocznie kostki sa nie kompatybilne,z tego co wiem to Rosio mial ten sam problem z hynixami.Osobno chodzily fajnie ,a razem ni w zab...pomogla wymiana kostek (chyba :wink: ) jak wpadnie to zweryfikuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 wiec w koncu jak , hynixy chodza dobrze na NF7 czy nie , bo na moim epoxie max 200 :/ , wiec chce wymienic na abita :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 wiec w koncu jak , hynixy chodza dobrze na NF7 czy nie , bo na moim epoxie max 200 :/ , wiec chce wymienic na abita :-)popatrz w podpis pana ktory postuje nad toba ... (VIP) fsb250 2.5-3-4-11 ja tez myslalem ze sie nie da zmienic MACa ale jakimś cudem sie zmienił po przeprogramowaniu biosu jak sie nie da zmien wartosc w tym polu w sterach do sieciówki ... wpisz nowy MAC bez myslnikow same literki i cyferki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 super wielkie dzięki Chaos działa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Chaos wielu adminów bedzie ci to miało za złe :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Chaos wielu adminów bedzie ci to miało za złe :) A niby czemu - przeciez to standardowa funkcja windowsa. Ja mam tak zrobione w sieci e-wro, ze z innym mac nie wejde do sieci (blokuje port na switchu i dopiero interwencja admina pomaga) - nawet jak jakis koles ustawi sobie moj mac adres, to port switcha do ktorego on jest podpiety sie zdownuje. Na administracji troche trzeba sie znac ;) - nie wystarczy w DHCP ustawic powiazania Mac z IP, trzeba jeszcze zadbac o przelaczniki i inne urzadenia warstwy 2. Ja zmienilem sieciowke na plyte z LANem i wpisalem adres MAC starej karty - wszystko smiga idealnie i o to chyba chodzi, prawda ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 to strasznie fajnie,ale prosilbym od trzymanie sie tematu tego postu :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 to strasznie fajnie,ale prosilbym od trzymanie sie tematu tego postu :wink: było na temat ... wszak user NF7 pytał się o to jak MAC adres ustawić, a inny user (przyszły user NF7) mu poradził - więc o co chodzi ;) ok ok ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 wojar w 80% sieci jest inaczej :) Vip respect :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 to strasznie fajnie,ale prosilbym od trzymanie sie tematu tego postu :wink: VIP - very please, wywal te 3 moje posty - one tylko śmiecą, za miesiąc będę czytał ten topic ktory bedzie mial ze 150 stron i bede mial dosc. THX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 było na temat ... wszak user NF7 pytał się o to jak MAC adres ustawić, a inny user (przyszły user NF7) jaki przyszły? toz ja smigam na NF7 :)) a zeby nie bylo ze to nie na temat to screen moj pochodizl z sieciowki onboard z mojego MOBO :) wiec jak najabrdziej na temat:) przy okazji chcialem pochwalci ja mialem wczesniej realteka 8139d i po przesiadce zadnych minusow nie zauwazylem a plus jest sprzedalem stara za prawie 30zl i kupilem zalmana na NB :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Mam takie pytanko ... Ile mozna podlaczyc dodatkowych wentylatorkow 80x80x25mm pod Abitem ? Bo narazie mam podlaczony jeden i nie widze wiecej gniazdek -_- Musze kupic jakas dodatkowa przejsciowke do zasilacza ? Prosze o odpowiedz ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Mam takie pytanko ... Ile mozna podlaczyc dodatkowych wentylatorkow 80x80x25mm pod Abitem ? Bo narazie mam podlaczony jeden i nie widze wiecej gniazdek -_- Musze kupic jakas dodatkowa przejsciowke do zasilacza ? Prosze o odpowiedz ... na abicie sa 3 wejscia + wejscie na wiatrak do NB, z tym ze mi sie nie udalo skonfigurowac w MBM 3 czujnikow aby odczytywac te predkosci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Mam takie pytanko ... Ile mozna podlaczyc dodatkowych wentylatorkow 80x80x25mm pod Abitem ? Bo narazie mam podlaczony jeden i nie widze wiecej gniazdek -_- Musze kupic jakas dodatkowa przejsciowke do zasilacza ? Prosze o odpowiedz ... Z tego co pamietam to jest jedno gniazdko do fana z obudowy i drugie do wiatraka z zasilki - tam tez mozesz podlaczyc wiatrak z budy. Pozostale wentyle mozesz puscic przez cos takiego jak to: http://www.4max.com.pl/produkt.asp?g=82&gg=62&id=154 (tylko ze ja mam takie na 12V) -- Cooler Master daje takie do swoich wentyli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 prosze o pomoc :( http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=59649&start=0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 jak podłaczyc cooler na 7V ? bo na 12 i 5 to wiadomo ale 7 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 jak podłaczyc cooler na 7V ? bo na 12 i 5 to wiadomo ale 7 ? czerwony z wentyla do zoltego z molexa i czarny z wentyla do czerwonego z molexa.....ale dlaczego pytasz o to w tym poscie :evil: wlasnie dlatego ten post ma tyle stron ile ma i nikomu nie bedzie chcialo sie go czytac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...