Skocz do zawartości
whitegrom

Problem Z Grami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam kompa: Celeron 3,2 GHz, GeForce 6200 256 Mb, 512 Mb RAM. Gdy go kupywałem, był już zainstalowany Linux. Obecnie jest XP i mam pewien problem. Gdy włączam jakąś gre, która powinna mi normalnie działać to po jakimś czasie zacina mi się komp. Sytuacja nie występuje, gdy gram np. w Diablo II lub Heroes III. Macie może jakieś pomysły czym może być spowodowane zacinanie się "lepszych gier"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Celeron 3,2 Ghz + GF 6200 .

Karta pewno jeszcze na szynie 64-bit .

Nie ma co , ładne połączenie , do tego tylko 512 MB ramu .

Na początek podaj pełny konfig twojego kompa -

HDD , ram , zasilacz i płyta główna

Jak długo system działa , może czas na konserwację lub ostatecznie format+reinstalacja .

Zrób skanowanie checkdiskiem wszystkich partycji , do tego ich defragmentacja ( z naciskiem na systemową ) .

Dalej skanowanie dobrym AV i programami antyspaware ( SpyBot S&D , Ad-Aware ) .

Oczyść też katalogi temp systemu .

Tyle z działań czysto konserwacyjnych , pozostaje tylko reinstalacja OS jak nic innego nie pomoże .

Może też być to wina problemów testowych -

HDD - daj screeny z testów programów HD Tune / HD Tach , z tego pierwszego daj też screena zakładki Health .

pamieć RAM- zrób test za pomocą programu memtest , znajdziesz go w zestawie narzędzi Hiren boot.

Temperatury procesora - zainstaluj coretemp/realtemp i powiedz jakie temperatury ma procek .

Może czas go trochę przeczyścić lub wymienić wentylator .

Edytowane przez reyden

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi