panzar Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 może ktoś mi wyjaśnić jakie są procedury, ile trwa transport i ile może wynieść koszt transportu sprzętu do pc? wartość około 1500 dolarów waga jakieś 18 kg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Przykładowe wyliczenie z tej strony : Koszt towaru : 1 500 $ Koszt transportu ze sklepu do miejsca wysyłki ( port morski lub lotniczy ) : 5 $ . Koszt przesyłki do PL : 119 $ ( Transport lotniczy - 14-21 dni ) , ~ 54 $ ( Transport Morski - 4-6 tygodni ) . Prowizja firmy : 210 $ . Razem : 1 768 $ - 1 834 $ . A tu trochę o cłach na sprzęt elektroniczny i inne pomocne linki : Link 1 Link 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 dzięki za pomoc ale mam pytanie/uwagę. link w którym są fajne informacje jest na forum fotomaniaków i opisane są tam tylko informacje dla cła na aparaty fotograficzne. jak to się ma do sprzętu pc? na TARIC nie mogę się odnaleźć... i jeszcze jedno firma polamer nadal ma specjalne względy w służbie celnej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshik Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Spytaj sie sprzedawcy czy jest mozliwosc wyslania towaru jako wybrakowany/uszkodzony, swego czasu moj znajomy tak roznego rodzaju sprzet z azji sprowadzal, nie spotkalem sie co by celnicy przyczepili do jego przesylek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...