Skocz do zawartości
favorek

Seagate 500 Gb Barracuda 7200.11 Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z tym dyskiem. Zupdatowałem dysk do firmware SD1A niby wszystko przebiegło pomyślnie ale program Seagate Firmaware Update ciągle się włącza po uruchomieniu komputera i nic więcej nie mozna zrobić z komputerem. Wygląda to tak jakby ten program się zapętlił. Można go jakoś wyłączyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj wejść jeszcze w tryb awaryjny i usunąć program, jak nie to spod innego systemu ..... staraj się na przyszłość robić takie rzeczy spod DOS-a, w ostateczności systemu innego niż Windows ... tak dla bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siedzę na Windows 7. Niestety coś mnie podkusiło i zrobiłem to pod windowsem. Trybu awaryjnego ten system nie ma i nie można wywołać żadnego menu jedynie do Biosu mozna wejść. Zaraz po pierwszym ekranie po włączeniu komputera ładuje się ten Seagate Update. Odpalanie z płyty windowsa nic nie daje nawet sformatowanie partycji systemowej nie pomogło. To dalej tam siedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OMG!

Win7 ma tryb awaryjny - F8 podczas włączania.

A skoro sformatowałeś dysk systemowy, to prawdopodobnie zainstalowałeś program do update gdzie indziej (chyba, że to była taka ponowna instalacja z "zostaw system plików nienaruszony")

A może masz inny dysk podpięty i tam to zainstalowałeś? Opcji jest tyle, że nie sposób ich wymienić. Niestety, ale wszystkie problemy rozwiązuje się siedząc przy komputerze, więc musisz sam sobie poradzić.

A co do samego update'u to jeśli chodzi o dysk, to ja na pewno na Windowsie bym tego nie robił. Zresztą udostępnili coś specjalnie pod Windowsa, czy odpaliłeś program do updatu w windowsowym "cmd" :blink:

ISO przygotowane, tylko wypalić, odpalić i zrobione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

F8 nie wchodzi próbowałem. Mam dwa dyski ale jak startuje z tego drugiego to nic się nie dzieje a jak podłączam systemowy to odrazu włacza sie Seagate Update.

Seagate udostepnił program pod Windowsa .

Zainstaluje windowsa na drugim dysku. Mam nadzie że dane bedzie można bez problemu przegrać. I ciekawe czy bedzie mozna jeszcze ten dysk uzywać jako systemowy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi