favorek Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Witam mam problem z tym dyskiem. Zupdatowałem dysk do firmware SD1A niby wszystko przebiegło pomyślnie ale program Seagate Firmaware Update ciągle się włącza po uruchomieniu komputera i nic więcej nie mozna zrobić z komputerem. Wygląda to tak jakby ten program się zapętlił. Można go jakoś wyłączyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Wyjąłeś płytę z napędu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
favorek Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 No pewnie w napedzie nic nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Spróbuj wejść jeszcze w tryb awaryjny i usunąć program, jak nie to spod innego systemu ..... staraj się na przyszłość robić takie rzeczy spod DOS-a, w ostateczności systemu innego niż Windows ... tak dla bezpieczeństwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
favorek Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Siedzę na Windows 7. Niestety coś mnie podkusiło i zrobiłem to pod windowsem. Trybu awaryjnego ten system nie ma i nie można wywołać żadnego menu jedynie do Biosu mozna wejść. Zaraz po pierwszym ekranie po włączeniu komputera ładuje się ten Seagate Update. Odpalanie z płyty windowsa nic nie daje nawet sformatowanie partycji systemowej nie pomogło. To dalej tam siedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 OMG! Win7 ma tryb awaryjny - F8 podczas włączania. A skoro sformatowałeś dysk systemowy, to prawdopodobnie zainstalowałeś program do update gdzie indziej (chyba, że to była taka ponowna instalacja z "zostaw system plików nienaruszony") A może masz inny dysk podpięty i tam to zainstalowałeś? Opcji jest tyle, że nie sposób ich wymienić. Niestety, ale wszystkie problemy rozwiązuje się siedząc przy komputerze, więc musisz sam sobie poradzić. A co do samego update'u to jeśli chodzi o dysk, to ja na pewno na Windowsie bym tego nie robił. Zresztą udostępnili coś specjalnie pod Windowsa, czy odpaliłeś program do updatu w windowsowym "cmd" :blink: ISO przygotowane, tylko wypalić, odpalić i zrobione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 SeaTool ma chyba w ostateczności opcję erase dla dysku, ale poleci wtedy wszystko co na nim jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
favorek Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 F8 nie wchodzi próbowałem. Mam dwa dyski ale jak startuje z tego drugiego to nic się nie dzieje a jak podłączam systemowy to odrazu włacza sie Seagate Update. Seagate udostepnił program pod Windowsa . Zainstaluje windowsa na drugim dysku. Mam nadzie że dane bedzie można bez problemu przegrać. I ciekawe czy bedzie mozna jeszcze ten dysk uzywać jako systemowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Człowieku jest tryb awaryjny. Pewnie w złym momencie naciskasz F8... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...