SilientSly Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Posiadam Windows XP bez żadnego Service Pack'a. Jak zintegrować SP2 i SP3 (wymaga SP2), tak aby instalacja nadal mieściła się na 1 CD. Za pomocą programu nLite lub wg poradnika http://www.xp.net.pl/art/windowsxp_sp1a_cd.html instalka XP przybiera do ponad 1GB! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 W artykule do którego podałeś link jest mowa o tym że na hdd potrzeba ~ 1 GB miejsca na dane , nic nie ma na temat finalnej wielkości obrazu . XP SP2 to 500-600 mb , samo SP3 ma 370 MB i zawiera już wcześniejsze SP , więc podczas integracji składniki SP2 pozostaną nienaruszone , więc wrzucone zostanie to co faktycznie jest nowe w SP3 . Raczej powinno się udać zmieścić poniżej 700 mb , w końcu różne obrazy XP SP2/SP3 mają poniżej 700 MB . Na zwykłym CD można nagrać 703 mb danych , a pamiętaj że obraz .iso/.bin itp. będą zawsze większe od zawartości płytki z której powstały . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilientSly Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 oto chodzi że mój XP (orygiał ~~ 600MB) nie zawiera żadnego SP, wiec integracja SP2 to ~~150MB +~~ 200MB SP3 co daje ~~ 350MB skoro mogę dograć dla przykładu tylko 150+50 od sp3. Wiem że jesli chodzi o dogrywanie SPów to robią one rodzaje kopii swoich plików przez co jest tak duża objętość bo przecież M$ wydał oryginalny XP SP3 i zmieścili to na płytce CD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 XP bez SP nie ma 600 MB tylko niewiele ponad 500, SP2 ma nadal ponizej 600, SP3 niewiele więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilientSly Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 - bezpośrednia integracja poprawek.... tego mi było potrzeba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Tyle tylko ze ta opcja dotyczy integracji pojedynczych poprawek, service pack jest automatycznie integrowany od razu do zródeł zastepując pliki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 I po kiego napisałes tego posta? Jak zintegrowac SP to autor tematu dal linka w pierwszym poscie. nLite tez zna skoro dał linka do zrzutu ekranu z programu z artykułu z mojej strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...