romek Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Ostatnio mam częsty błąd przy pracy w Photoshopie typu: Komunikat: "Nie można wykonać polecenia ponieważ wystąpił błąd programu." Naciskamy OK i kolejny: "Instrukcja spod "0x7c910cce" odwołuje się do pamięci pod adresem "0x00000000". Pamięć nie może być "read"" Microsoft i google w takim przypadku siedzi cicho, zazwyczaj czytamy: zainstaluj nowego service pack (ok już mam SP3), wyłącz antywirusa (bezsens ale wyłączyłem ESET 4 i nic). Ma ktoś pomysł co może być przyczyną? Pamięci przeleciałem memtest 24 godziny, brak błędów. Procesor obciążony na wszystkie rdzenie przez ok 5 godzin, zero błędów. Nieraz też się zdarza, że jak odpalam 3DMark-a to łapie zwichę komputer, dźwięk jednostajny i tylko reset go ratuje. Dlatego zakładam błąd w Windows a nie w samym programie. Windows XP SP3, ESET Smart Security 4, Photoshop v.8 CS. Konfiguracja komputera: http://www.purepc.pl/platformy_testowe / komputer dział: MULTIMEDIA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 XP-ek może zmapować tylko ok. 3,25 GB pamięci RAM, a jak widzę Twój komputer ma zainstalowane 4GB . Może pod obciążeniem Photoshop jaki i 3Dmark próbują skorzystać z niezmapowanej pamięci. Jeżeli już tego nie zrobiłeś to może dodanie w boot.ini parametru /PAE lub jak nie będzie działać /3GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 W sumie nie pomyślałem o rozszerzeniu adresu fizycznego i pamięci aplikacji. Zobaczymy, dzisiaj sprawdzę czy zadziała jeden z: /PAE czy /3GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Czy pomogło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...