jacekk20 Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 witam mam zamiar zmienić coraz bardziej ostatnio szumiące boxowe chłodzenie na moim procesorze, ale ze względu na niewielkie wymiary całego pudła pasują tu tylko chłodnice odstające od płyty głównej max 135mm więc z dostępnych które mi wpadły w oko są te dwa Scythe Shuriken Rev. B Scythe Ninja Mini Rev.B które obecnie chyba biorę pod uwagę, bo Arctic Cooling Freezer 64 PRO już raczej odpadł zależy mi po części też na PWM, ale jeśli chłodzenie ma możliwośćwymiany wentylatora to już nie taki problem. które z nich byście polecali? jeśli ktokolwiek w ogóle miał możliwość ich sprawdzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lolwesoly Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 (edytowane) Moj kolega ma Scythe Ninja Rev.B pasywnie na E8200 (3.6ghz) i ma w stresie po 6 godzinach 45 stopni C. Edytowane 1 Września 2009 przez lolwesoly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 (edytowane) Moj kolega ma Scythe Ninja Rev.B pasywnie na E8200 (3.6ghz) i ma w stresie po 6 godzinach 45 stopni C. nie mozliwe. tyle to on w idlu moze miec Edytowane 1 Września 2009 przez mobot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNs Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 ja sie cos martwie ostatnio, bo moj lekko podvoltowany e 8400 i puszczony na 4.1 cos cieplo ma pod shuriken B, ale moze to wynikac z braku dobrego przewiewu w obudowie, wlasnie do mnie fruna wentylki to postaram sie cos lepiej powiedziec, bo tak to w idlu to ja mam 45 - 48 stopni Oo, odrazu chcialem sie zapytac czy to aby nie za duzo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekk20 Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 (edytowane) tylko jeśli o Ninje chodzi to mam tu na myśli wersję MINI, bo niestety duża nie wejdzie, mam zbyt wąską obudowę, a zmieniać nie chcę, bo wszystko dobrze w niej leży, i jakoś mam wrażenie że dzięki zwięzłej formie mam w miarę dobry przepływ powietrza póki co to przy normalnym używaniu kompa bez grania mam 45 stopni na fabrycznym chłodzeniu, ale wymienić trzeba bo zaczyna hałasować a może ARCTIC COOLING FREEZER XTREME ?? no i kupiłem ARCTIC COOLING FREEZER XTREME, czekam na przesyłkę, i będzie chwila prawdy.... Edytowane 3 Września 2009 przez jacekk20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2010 Ktoś ma może Big Shuriken'a? Na silentpcreview chwalą za cisze. Podobno też kilka stopni wydajniejszy od boxa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_czekon Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 Tutaj znalazłem jakąś recenzję tego chłodziwa, wydaje się bardzo średnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Sprzęt kupiłem i od kilkunastu tygodni chłodzi mojego i5. Po pierwsze jest bardzo cichy a przy max obciążeniu kulturalnie lekko szumi. Nie nachalnie. Po drugie mimo wszystko jest przyzwoicie wydajny i sporo lepszy od boxa. Utrzymuje przyzwoite temp, nawet przy OC 4.33GHz 1.36v temp rdzeni do 78st Przy obudowie low profile bardzo polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bobikon Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 a temperatury tak jak w tym teście co cytuje kolega powyżej czy lepsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Tak jak napisałem przy OC @4.33 1.36V temp dochodzi do 78st max. Przy procku na default w stresie jest do 59st Temp niższe bo i5-650 jest chłodniejszy od tego w teście i5-750. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tocusiek Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 a jakie chlodzenie do 300zl pod 1366 - i7 930? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 (edytowane) CoolerMaster RR-UV8-XBU1-GP Test Opinie Z tym ze do malych chlodziw nie nalezy, jaka masz bude? Edytowane 30 Sierpnia 2010 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...