Skocz do zawartości
emilek

Modernizacja Sprzętu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam sprzęt taki jak w podpisie, do wydania 500zł, będzie O/C/

Co zmienić aby było wydajniej a może poczekać i zmienić na za niedługo na i5?

Myślałem nad jakimś nowym CPU aby był wydajnie i oszczędnie a dokładnie E5200/E6300 (na wirtualizacji mi nie zależy).

Do tego zmiana 9600GT na coś innego do rozdziałki 1680x1050, może HD4770: http://allegro.pl/item731162073_xfx_radeon...m_promocja.html (że względu na dość niski pobór energii i w miarę dobrą wydajność)?

Oczywiście będzie O/C więc zastanawiam się czym ram'y dadzą radę do 3,6Ghz na CPU.

Edytowane przez emilek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może HD4850?

Myślałem nad nim ale jak patrzę na pobór energii to trochę odstrasza tym bardziej że komputer jest włączony prawie cały czas. Jak się zachowuje tryb 2D w ATI, jest jakaś różnica?

500zł + to co możesz mieć ze sprzedaży cpu i grafy? Jeśli tak to E8400 + HD4850.

Razem że sprzedaży CPU+GPU czyli około 800zł

Znajdź mi E8400 za ~450zł to wtedy byłby to najlepszy wybór.

Edytowane przez emilek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raz - link

dwa - link

a i widzę że autor ma chłodzenie na kartę więc może lepiej polować na tańsze 4850 jakieś referencyjne lub inne tanie 4870 używkę albo dopłacić do nówki.

Edytowane przez prznar1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba się zdecyduje na tego HD4850. Jeżeli chodzi o Quad'a to nie jest mi on w tej chwili potrzebny (nie bawię się zaawansowanie w obróbkę filmów, grafiki itd.). Zresztą Q6600 jest niezłą grzałką a takiej nie potrzebuje tym bardziej że pewnie za parę miesięcy będzie zmiana platformy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi