Skocz do zawartości
Havoc

Recovery Cd/dvd

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę Was o małą pomoc.

Czy po zainstalowaniu czystego OSu da radę jakoś nagrać płytkę/obraz recovery z plików na ukrytej partycji? Nie mamy już wtedy oczywiście tej opcji w menu start. Mam mały problem z taką sytuacją i zastanawiam się ile mi problemów przybędzie przez to. Czy da radę to jakoś odzyskać? Recovery było w tym lapku realizowane przez nagranie płyty, nie widziałem przy starcie kompa możliwości uruchomienia PE za pomocą któregoś klawisza Fxx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie używam recovery - po prostu jest to niewygodne i średnio praktyczne (bo, chyba, że rzeczywiście czyszczę cały dysk etc.) - wygodniej skorzystać z normalnego programu do robienia kopii zapasowej jak np. Paragon - myślę, że warto poprzeglądać gazety w kioskach i wydać te kilka-kilkanaście złociszny, żeby przy okazji mieć przyzwoity i wygodny w obsłudze program, którym możemy także bawić się w partycjonowanie etc. Obraz partycji systemowej można sobie wypalić na płycie i oszczędzić miejsce na HDD. No i nie trzeba restartować kompa etc., żeby wykonać backup - wszystko można zrobić pod Win.

A tradycyjne recovery - ja używałem tego średnio raz na 2 lata :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zrozumiałeś mnie. Nie chodzi mi o wykonywanie czy aktualizowanie recovery ani o użycie windowsowskiego przywracania systemu.

Kiedy kupujemy laptopa mamy na nim obraz prawda? W niektorych da sie uruchomic naprawe systemu klikajac np. F9 przy starcie. Jednak na innych trzeba najlepiej po zakupie nagrać płytę za pomocą softu wgrane oryginalnie. ALE po czystej instalacji z normlanej płyty XPka nie mamy już tego oprogramowania.

Czy da się mimo to jakoś nagrać na płytę obraz aby móc przywrócić system do stanu fabrycznego?

Edytowane przez Havoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi