Skocz do zawartości
Panek

Jak podkrecic grafe na zintegrowanym nForsie?

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie jak w topiku. Czy mozna podkrecac inaczej niz tylko pamieciami na FBS? Czy sterowniki mozna brac od dowolnych kart mx czy na zintegrowane musi byc jakis specyficzny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przecież karta jest wykrywana jako zwykła karta graficzna mx440. to tak jakbyś miał w agp kartę wsadzoną tylko że nie ma slotu, wszystkie układy są na płycie głównej. kręci się tak samo: power stripem, riva tunerem, detonatorami.

zainstaluj któryś z w/w programów to się przekonasz. poza tym co ma wspólnego FSB z grafiką? przecież ten mx440 nie korzysta z ramu komputera, ma swoją pamięc, nie?

najpierw się próbuje a dopiero jak ma się problemy to się wrzuca temat na forum. nawet nie próbowałeś. LAMA z ciebie i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tej płycie grafa ma pamięć z ramu a w biosie można ustawić ile ma być przekazane

Panek ja u siebie próbowałem rivą i było to podkręcenie na jeden test 3D Marka przy następnym już był zwis. Pobawie się z tym jak wstawie blok wodny na mostek ale to trochę potrwa. Ale na cudy nie ma co liczyć lepiej wstawić normalną grafe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak z czystej ciekawosci spytam: czy na tej plycie jak by sie komus 'znudzil' ten GeForce 4MX to jest slot AGP zeby sobie wlozyc druga a tego MX'a wylaczyc w BIOS'ie? :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...] przecież ten mx440 nie korzysta z ramu komputera, ma swoją pamięc, nie?

najpierw się próbuje a dopiero jak ma się problemy to się wrzuca temat na forum. nawet nie próbowałeś. LAMA z ciebie i tyle.

Towarzyszu, lame to sa z siebie robisz.

Sam nie wiesz nic o tej karcie, poza nazwa i rzniesz mastaha ?

Jeszcze jedna taka odzywa i wiesz co cie spotka ? (zwlaszcza ty wiesz :x )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i co clooney? nie wiem jak jest z tym mx440 ale kilka było z włąsną więc się tak nie dziw.

odpowiedź moja dotyczyła tylko płytek na NForce2, (o to chyba chodziło),

szczerze mówiąc nie spotkałem się żeby miały dadykowaną pamięć do grafy, chyba, że się mylę ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tym bardziej ręki bo nie da się z jedną ręką grać :)

a na 100% sis xabre zintegrowany miałcałkowicie własną pamięć (i były radiatory na tej pamięci) i nic nie brałz ramu. rozwiązanie na pewno lepsze niż "podbieranie" ramu systemowego. no chyba, że jest osobny slot na ram karty.

dijkstra też miałati z własną pamięcią więc było kilka kart zintegrowanych posiadających osobną pamięć. o to mi chodziło, nie mam zintegrowanego mx440.

w sumie zintegrowane rozwiązanie jest biedne, za rok mx440 będzie za słaby do grania a procka będzie można wsadzić lepszego. ale cena zachęca ...

a ty reed się nie wkurzaj bo tak trudno zainstalować PS lub RT żeby najpierw spróbować? jak się nie uda to się pisze na forum. a jak się uda to ma się odpowiedź. nawet nie sprawdził. przecież nic się nie zjara od testu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli mowa o nForce2 IGP to tam ustawia sie ile mb z pamieci glownej przeznacza sie na pamiec dla karty graficznej - max. 128mb.

Kazna plyta ze zintegrowanym gf4 mx ma takze slot agpx8.

Karte podkreca sie tak samo jak kazda inna - np. za pomoca riva tuner lub powerstripa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powinien być, moim zdaniem, osobny bank pamięci dla grafy. i wtedy można kręcić także pamięć grafy niezależnie od FSB. ale z drugiej strony można zasadzić jakąś firmową pamięć i wykręcić ją synchro 2x230 (na abicie np) i wtedy mx440 dostaje kopa ale do takiego kompa lepszy już Ti420. ale osobny slot byłby cool !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powinien być, moim zdaniem, osobny bank pamięci dla grafy. i wtedy można kręcić także pamięć grafy niezależnie od FSB. ale z drugiej strony można zasadzić jakąś firmową pamięć i wykręcić ją synchro 2x230 (na abicie np) i wtedy mx440 dostaje kopa ale do takiego kompa lepszy już Ti420. ale osobny slot byłby cool !

Niestety osobnego banku nie ma a slot na grafe dodatkowy jest i tam trza coś wstawić ze swoją pamięcią i dopiero wtedy będzie śmigać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...