hca1c Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Witam, planuję kupić komputer, który posłuży mi jako narzędzie pracy. Za priorytet stawiam wydajność i dość oszczędny pobór mocy, ale bez przesady. Przede wszystkim będę pracował w aplikacjach typu edytor html, php, gimp, program do ftp, lubię też włączyć kilka przeglądarek na raz. Podzespoły nad którymi się zastanawiam: Phenom II x2 550 - 4 rdzenie mi chyba niepotrzebne. Czy duża różnica będzie pomiędzy phenomem a athlonem II x2 250 ? GF 9500 GT - tania, ale czy wystarczy ? Gram sporadycznie, bo nie mam czasu. Duża różnica będzie między 9500GT a 9600GT ? Jak wypadają radeony 46xx ? Raczej nie chcę zintegrowanej grafiki. Mógłby ktoś polecić jakieś linki allegro gdzieś tak 1300-1500 zł ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 nie kupuj gotowego zestawu... zuo i tyle. z tego co wiem webmasterzy mają zazwyczaj pootwieranych programów w cholerę i trochę... więc x4 się przyda, ale Phenomy to zbyt drogi wydaek więc polecam athlona :) ale może być ciężko z kasą... więc może zapomnij o grafie oddzielnej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoobcio540 Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Chcesz kupić nowy zestaw czy może być używany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 (edytowane) Grafikę dokupisz jak będziesz miał kasę teraz i tak powiły się nowe Radki DX11 zbliża się nieubłaganie. Proponuje ci x4 AthlonII kręć to AMD praktycznie w każdy chipset daje zintegrowaną grafikę wiec spokojnie przez jakiś czas pociągniesz. Do tego dysk jakieś 320GB oraz zasilacz 450W. Ram jakieś 2x2GB jak starczy jak nie to potem dokupisz druga kość 2GB. Edytowane 24 Września 2009 przez Sobota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hca1c Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 A zintegrowana grafa nie ograniczy jakoś możliwości pracy przy grafice ? Wielkich rozdzielczości nie przewiduję, głównie layouty www. Aplikacji jak to ja zawsze otwieram sporo jednocześnie, ale bez przesady - edytor i kilka przeglądarek nie zechla mi całych dwóch rdzeni, chyba :P Zestaw ma być nowy. Skłaniam się właśnie ku gotowemu bo nie za bardzo gram w te klocki jeśli chodzi o składanie - oczywiście dałbym radę bo coś się ze szkoły wyniosło, ale szczerze mówiąc nie chce mi się w to specjalnie bawić ;) Chyba że jakiś sklep internetowy składa na zamówienie ? Bo u mnie wie mieście to ceny takie, że nie opłaca się czegokolwiek kupować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 zamawiasz w esc.pl i w komentarzu piszesz aby Ci złozyli to do kupy i to zrobia;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 dla webmastera zintegrowana grafika z zupełności wystarczy. więc najwyżej kiedyś sobie dokupisz jak będziesz chciał pograć. zeżre też mniej prądu. ja bym to widział tak: najtańsze 4 rdzenie od AMD + dobra płyta z DDR3 ze zintegrowaną grafiką na chipsecie AMD i będzie śmigało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...