Skocz do zawartości
wreq

Grafika Do Poniższego Zestawu I Parę Innych Pytań...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Sprzęt jak w podpisie - procek zostanie jeszcze dokarmiony (póki co 3.4GHz). W jaką kartę graficzną można by zainwestować ?

Myślałem nad Radkiem 4890, ale po przejrzeniu parudziesięciu testów zastanawiam się jeszcze nad Gf275...

Monitor póki co to tylko 19', ale w najbliższym czasie planuję przesiadkę na dwie 22' więc mocniejsza karta się przyda...

Edytowane przez Wreq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe radki jak najbardziej - cena już nie bardzo i wtedy trzeba by też wymienićprocesor;)

Jak pisałem będe wymieniał monitor na 22' więc gra w wyższej rozdzielczości jak najbardziej...

Zdecydowałem się na Radeon 4890 HIS 1GB HDMI&DVI (PCI-E) iCooler x4 ... Teraz tylko kwiestia ostatnia - zailacza - wydaje mi się że moja 450W powinna być wystarczająca - ale... do końca przekonany nie jestem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe radki jak najbardziej - cena już nie bardzo i wtedy trzeba by też wymienićprocesor;)

Jak pisałem będe wymieniał monitor na 22' więc gra w wyższej rozdzielczości jak najbardziej...

Zdecydowałem się na Radeon 4890 HIS 1GB HDMI&DVI (PCI-E) iCooler x4 ... Teraz tylko kwiestia ostatnia - zailacza - wydaje mi się że moja 450W powinna być wystarczająca - ale... do końca przekonany nie jestem...

1A więcej może zasilacz jeszcze da radę :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zostać na AM2+ tak długo jak AMD daje do nowych procesorów kontroler DDR2. Praktycznie nie ma różnicy w wydajności pomiędzy dobrym AM2+ i AM3. Ja osobiście poczekałbym ok. miesiąca i wziął radka 58xx lub 57xx, ponieważ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja proponuje GTX275 od Gigabyte tego co u mnie w singu karta naprawdę przyzwoita

...tylko trochę papu za dużo potrzebuje ;) poczekam trochę na testy HD5770 (i wezmę o ile wydajność będzie na poziomie 4890) a w ostateczności dołożę do 5850...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Owszem jak najbardziej może ale GTX275 jest trochę wydajniejszy patrząc na testy w necie.

Zarówno 4890 jak i gtx275 umożliwią grę "na fulla" ale jednak dołożę do 5850 - zwłaszcza, że 5770 na którego też miałem okazje, okazał się trochę słaby w stosunku do ceny... Zastanawiam się tylko, czy brać teraz referenta (cena póki co jakoś drastycznie się nie zmienia, i mam nadzieje, że nie pójdzie w górę - z drugiej jednak strony dostępność jest bardzo słaba) czy czekać na coś niereferencyjnego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi