wreq Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 (edytowane) Witam. Sprzęt jak w podpisie - procek zostanie jeszcze dokarmiony (póki co 3.4GHz). W jaką kartę graficzną można by zainwestować ? Myślałem nad Radkiem 4890, ale po przejrzeniu parudziesięciu testów zastanawiam się jeszcze nad Gf275... Monitor póki co to tylko 19', ale w najbliższym czasie planuję przesiadkę na dwie 22' więc mocniejsza karta się przyda... Edytowane 20 Października 2009 przez Wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sick Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 a nie lepiej poczekać na nowe radki 58xx ?[; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 Jeśli nie grasz w wyższych rozdziałkach nie widze sensu wymieniać karty graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 rosati popraw siga... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 Nowe radki jak najbardziej - cena już nie bardzo i wtedy trzeba by też wymienićprocesor;) Jak pisałem będe wymieniał monitor na 22' więc gra w wyższej rozdzielczości jak najbardziej... Zdecydowałem się na Radeon 4890 HIS 1GB HDMI&DVI (PCI-E) iCooler x4 ... Teraz tylko kwiestia ostatnia - zailacza - wydaje mi się że moja 450W powinna być wystarczająca - ale... do końca przekonany nie jestem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 Nowe radki jak najbardziej - cena już nie bardzo i wtedy trzeba by też wymienićprocesor;) Jak pisałem będe wymieniał monitor na 22' więc gra w wyższej rozdzielczości jak najbardziej... Zdecydowałem się na Radeon 4890 HIS 1GB HDMI&DVI (PCI-E) iCooler x4 ... Teraz tylko kwiestia ostatnia - zailacza - wydaje mi się że moja 450W powinna być wystarczająca - ale... do końca przekonany nie jestem... 1A więcej może zasilacz jeszcze da radę :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2009 To jeszcze jedno pytanie co by nowego tematu nie zakładać: Opłaca się wymieniać Am2+ (czyli płyte i ram z sig'a) na AM3 ? Czy wstrzymać się póki co i "męczyć" się na tym co mam... ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teneo Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 Zostać na AM2+ tak długo jak AMD daje do nowych procesorów kontroler DDR2. Praktycznie nie ma różnicy w wydajności pomiędzy dobrym AM2+ i AM3. Ja osobiście poczekałbym ok. miesiąca i wziął radka 58xx lub 57xx, ponieważ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 (edytowane) ... wydajność 5770 ma być zbliżona do 4890 - poczekam tylko na jakieś testy bo ceny mają niby być porównywalne... Edytowane 11 Października 2009 przez Wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 Hej wiem że zdecydowałeś się na radka 4890 ale ja proponuje GTX275 od Gigabyte tego co u mnie w singu karta naprawdę przyzwoita Shift GTAIV itp. chodzi na full pozdo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2009 ja proponuje GTX275 od Gigabyte tego co u mnie w singu karta naprawdę przyzwoita...tylko trochę papu za dużo potrzebuje ;) poczekam trochę na testy HD5770 (i wezmę o ile wydajność będzie na poziomie 4890) a w ostateczności dołożę do 5850... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2009 (edytowane) A to na HD4890 już nie może "na full"? Edytowane 12 Października 2009 przez Miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2009 Warto dołożyć do HD5850. Karta bardzo wydajna i ma bardzo dobre oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 (edytowane) A to na HD4890 już nie może "na full"? Owszem jak najbardziej może ale GTX275 jest trochę wydajniejszy patrząc na testy w necie. Edytowane 14 Października 2009 przez Spider Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 Owszem jak najbardziej może ale GTX275 jest trochę wydajniejszy patrząc na testy w necie.Zarówno 4890 jak i gtx275 umożliwią grę "na fulla" ale jednak dołożę do 5850 - zwłaszcza, że 5770 na którego też miałem okazje, okazał się trochę słaby w stosunku do ceny... Zastanawiam się tylko, czy brać teraz referenta (cena póki co jakoś drastycznie się nie zmienia, i mam nadzieje, że nie pójdzie w górę - z drugiej jednak strony dostępność jest bardzo słaba) czy czekać na coś niereferencyjnego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...