Neo_23 Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 MAM PROBLEM BO NIE MOGE PODKRĘCIĆ WOGÓLE DURONA 1100 MHz. :x MOGE ŁADNIE PODNIEŚĆ NAPIĘCIE ALE NIE FSB ANI CZĘSTOTLIWOŚĆ! PŁYTA TO DFI AD73 PRO. ZMIANA CZESTOTLIWOSCI W BIOSIE JEST ALE JEST "NIE PODŚWIETLONA" :evil: "ZWORKI" NA SAMYM PROCKU TEŻ JUŻ SĄ POŁĄCZONE BO SPRAWDZAŁEM :!: PRÓBIWAŁEM JUŻ WSZYSTKO, BIOS, PROGRAMY SPOD WINDY I NIC. CO BY TU DALEJ ZROBIĆ??? PROSZE O JAKIEKOLWIEK UWAGI! :cry: :cry: :cry: [/b] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 wgraj najnowszego biosa :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 MAM PROBLEM BO NIE MOGE PODKRĘCIĆ WOGÓLE DURONA 1100 MHz. :x MOGE ŁADNIE PODNIEŚĆ NAPIĘCIE ALE NIE FSB ANI CZĘSTOTLIWOŚĆ! PŁYTA TO DFI AD73 PRO. ZMIANA CZESTOTLIWOSCI W BIOSIE JEST ALE JEST "NIE PODŚWIETLONA" :evil: "ZWORKI" NA SAMYM PROCKU TEŻ JUŻ SĄ POŁĄCZONE BO SPRAWDZAŁEM :!: PRÓBIWAŁEM JUŻ WSZYSTKO, BIOS, PROGRAMY SPOD WINDY I NIC. CO BY TU DALEJ ZROBIĆ??? PROSZE O JAKIEKOLWIEK UWAGI! :cry: :cry: :cry: [/b]Zworki? chyba masz na mysli mostki L1, to polaczyles? Jesli nie daje sie ustawiac fsb w biosie, a jest taka opcja, to sprawdz czy na plycie jest jakas zworka od fsb (auto/manual) i ustaw ja na manual. Acha, noi nie napisales czy jest mozliwa zmiana mnoznika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_23 Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Co do biosa to mam najnowszą wersje! :? A co do tych mostków, to pisałem że one już są fabrycznie połączone! :evil: Mnożnik napewno idzie zmieniać bo kiedyś miałem podobną płytę ( też DFI) i zmieniałem mnożnik na Celku 633! Biosy mają podobne! Tylko tam gdzie jest opcja zmiany mnożnika to jest nie podświetlone! A zworki jako takiej nigdzie na płycie niema! :evil: :evil: HELP! CZEKAM NA DALSZE PROPOZYCJE! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_23 Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Co do biosa to mam najnowszą wersje! :? A co do tych mostków, to pisałem że one już są fabrycznie połączone! :evil: Mnożnik napewno idzie zmieniać bo kiedyś miałem podobną płytę ( też DFI) i zmieniałem mnożnik na Celku 633! Biosy mają podobne! Tylko tam gdzie jest opcja zmiany mnożnika to jest nie podświetlone! A zworki jako takiej nigdzie na płycie niema! :evil: :evil: HELP! CZEKAM NA DALSZE PROPOZYCJE! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Co do biosa to mam najnowszą wersje! :? A co do tych mostków, to pisałem że one już są fabrycznie połączone! :evil: Mnożnik napewno idzie zmieniać bo kiedyś miałem podobną płytę ( też DFI) i zmieniałem mnożnik na Celku 633! Biosy mają podobne! Tylko tam gdzie jest opcja zmiany mnożnika to jest nie podświetlone! A zworki jako takiej nigdzie na płycie niema! :evil: :evil: HELP! CZEKAM NA DALSZE PROPOZYCJE! jak piszesz podwójnie to wywalaj jednego posta, śmietni się robi. a gdzie ty widziałeś zmianę mnożnika na celeronie :?: :?: :?: w celeronach/P2/P3/P4 nie ma możliwości zmiany mnożnika i nigdy nie było, na żadnej płycie. może była taka zworka albo opcja w biosie ale to było dla pentiumów mmx na przelotce. nie działało na celeronach. ręcznie zmieniaj mnożniki i magistrale na procesorze przecinając/łącząc mostki. masz lipną płytę i mostki to jedyna możliwość. to nie abit, chłopie. soft menu III nie masz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 to nie abit, chłopie. soft menu III nie masz. rasista czy co?? czytam, ktoregos z kolei Twojego posta i Abit uber alles.??!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Co do biosa to mam najnowszą wersje! :? A co do tych mostków, to pisałem że one już są fabrycznie połączone! :evil: Mnożnik napewno idzie zmieniać bo kiedyś miałem podobną płytę ( też DFI) i zmieniałem mnożnik na Celku 633! Biosy mają podobne! Tylko tam gdzie jest opcja zmiany mnożnika to jest nie podświetlone! A zworki jako takiej nigdzie na płycie niema! :evil: :evil: HELP! CZEKAM NA DALSZE PROPOZYCJE!te no ty to naprawdę jesteś gość jeśli zminiłeś mnożnik na celku 633 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Zaraz zleję się ze śmiechu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 rasista czy co?? czytam, ktoregos z kolei Twojego posta i Abit uber alles.??!! nic nie poradzę że abity są dobre, najlepsze :) ale jak jest soft menu III to nie mam problemu z podkręceniem. nie chcę z gościa się nabijać czy go obrażać ale to nieaktywne, to się nie da, tu źle itp to mam mu powiedzieć że ma super płytę ale nie podkręci ? nie jest dobra do podkręcania i już. a jakby był abit czy inna porządna to poszłoby spoko. ja duraka 800 podkręciłem na 1000, wyżej dysk błędy sypał. i mam magistralek kilka do wyboru i opcję podnoszenia po 1 MHz więc łatwizna. no offense ale jego płyta to nie abit i już. jaka cena ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 nie mowie, ze jego plyta jest de best, ale jest duzo innych plyt rownie dobrych, a nawet lepszych niz abit. Skoro plyta jest taka dobra to czemu krecisz magistrala a nie mnoznikiem?? Ja swojego procka moge bez zadnych opowro ustawic na 7,5*166 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 rasista czy co?? czytam, ktoregos z kolei Twojego posta i Abit uber alles.??!! nic nie poradzę że abity są dobre, najlepsze :) ale jak jest soft menu III to nie mam problemu z podkręceniem. nie chcę z gościa się nabijać czy go obrażać ale to nieaktywne, to się nie da, tu źle itp to mam mu powiedzieć że ma super płytę ale nie podkręci ? nie jest dobra do podkręcania i już. a jakby był abit czy inna porządna to poszłoby spoko. ja duraka 800 podkręciłem na 1000, wyżej dysk błędy sypał. i mam magistralek kilka do wyboru i opcję podnoszenia po 1 MHz więc łatwizna. no offense ale jego płyta to nie abit i już. jaka cena ... A co, uwazasz ze abit to w obecnych czasach jakis wyznacznik jakosci??? Poczytaj forum to sie dowiesz jak ladnie sie kondensatory wybrzuszaly na starszych abitach, wiec przestan wychwalac. Wszystko ma swoje dobre i zle strony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_23 Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 MYŚLAŁEM ŻE SĄ TU W MIARE POŻĄNI LUDZIE.... :wink: MACIE RACJE...POMYLIŁEM SIE Z TYM MNOŻNIKIEM, ALE I TAK CELKA PODKRĘCIŁEM Z 633@730 I ŚMIGAŁ RÓWNO! NO WIDOCZNIE MAM PŁYTE NIE DO PODKRĘCANIA! SZKODA :evil: POZDRAWIAM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 MYŚLAŁEM ŻE SĄ TU W MIARE POŻĄNI LUDZIE.... :wink: MACIE RACJE...POMYLIŁEM SIE Z TYM MNOŻNIKIEM, ALE I TAK CELKA PODKRĘCIŁEM Z 633@730 I ŚMIGAŁ RÓWNO! NO WIDOCZNIE MAM PŁYTE NIE DO PODKRĘCANIA! SZKODA :evil: POZDRAWIAMA nie masz przypadkiem włączonej takiej opcji jak speed error hold lub cośpodobnego w biosie? Na 99 % przez jedną właśnie z takich nie możesz podkręcać. Napisz najlepiej jakie masz opcji w tej części gdzie są napięcia i magistrala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_23 Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 NIE PAMIĘTAM BY TAKA OPCJA BYŁA WOGÓLE DOSTĘPNA W MOIM BIOSIE! :? TERAZ JESTEM W PRACY ALE JAK WRÓCE NA CHATE TO ZERKNE W BIOS-A I SPISZE CO TRZEBA! A JUTRO TU WSZYSTKO ŁADNIE OPISZE! :lol: NARA[/code] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...