Skocz do zawartości
Neo_23

JAK PODKRĘCIĆ DURONA 1100MHz???

Rekomendowane odpowiedzi

MAM PROBLEM BO NIE MOGE PODKRĘCIĆ WOGÓLE DURONA 1100 MHz. :x MOGE ŁADNIE PODNIEŚĆ NAPIĘCIE ALE NIE FSB ANI CZĘSTOTLIWOŚĆ! PŁYTA TO DFI AD73 PRO. ZMIANA CZESTOTLIWOSCI W BIOSIE JEST ALE JEST "NIE PODŚWIETLONA" :evil: "ZWORKI" NA SAMYM PROCKU TEŻ JUŻ SĄ POŁĄCZONE BO SPRAWDZAŁEM :!: PRÓBIWAŁEM JUŻ WSZYSTKO, BIOS, PROGRAMY SPOD WINDY I NIC. CO BY TU DALEJ ZROBIĆ??? PROSZE O JAKIEKOLWIEK UWAGI! :cry: :cry: :cry: [/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MAM PROBLEM BO NIE MOGE PODKRĘCIĆ WOGÓLE DURONA 1100 MHz.  :x MOGE ŁADNIE PODNIEŚĆ NAPIĘCIE ALE NIE FSB ANI CZĘSTOTLIWOŚĆ! PŁYTA TO DFI AD73 PRO. ZMIANA CZESTOTLIWOSCI W BIOSIE JEST ALE JEST "NIE PODŚWIETLONA" :evil:  "ZWORKI" NA SAMYM PROCKU TEŻ JUŻ SĄ POŁĄCZONE BO SPRAWDZAŁEM :!:  PRÓBIWAŁEM JUŻ WSZYSTKO, BIOS, PROGRAMY SPOD WINDY I NIC. CO BY TU DALEJ ZROBIĆ??? PROSZE O JAKIEKOLWIEK UWAGI! :cry:  :cry:  :cry: [/b]

Zworki? chyba masz na mysli mostki L1, to polaczyles?

Jesli nie daje sie ustawiac fsb w biosie, a jest taka opcja, to sprawdz czy na plycie jest jakas zworka od fsb (auto/manual) i ustaw ja na manual. Acha, noi nie napisales czy jest mozliwa zmiana mnoznika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do biosa to mam najnowszą wersje! :? A co do tych mostków, to pisałem że one już są fabrycznie połączone! :evil: Mnożnik napewno idzie zmieniać bo kiedyś miałem podobną płytę ( też DFI) i zmieniałem mnożnik na Celku 633! Biosy mają podobne! Tylko tam gdzie jest opcja zmiany mnożnika to jest nie podświetlone! A zworki jako takiej nigdzie na płycie niema! :evil: :evil: HELP! CZEKAM NA DALSZE PROPOZYCJE!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do biosa to mam najnowszą wersje! :? A co do tych mostków, to pisałem że one już są fabrycznie połączone! :evil: Mnożnik napewno idzie zmieniać bo kiedyś miałem podobną płytę ( też DFI) i zmieniałem mnożnik na Celku 633! Biosy mają podobne! Tylko tam gdzie jest opcja zmiany mnożnika to jest nie podświetlone! A zworki jako takiej nigdzie na płycie niema! :evil: :evil: HELP! CZEKAM NA DALSZE PROPOZYCJE!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do biosa to mam najnowszą wersje! :? A co do tych mostków, to pisałem że one już są fabrycznie połączone! :evil:  Mnożnik napewno idzie zmieniać bo kiedyś miałem podobną płytę ( też DFI) i zmieniałem mnożnik na Celku 633! Biosy mają podobne! Tylko tam gdzie jest opcja zmiany mnożnika to jest nie podświetlone! A zworki jako takiej nigdzie na płycie niema! :evil:  :evil:  HELP! CZEKAM NA DALSZE PROPOZYCJE!

jak piszesz podwójnie to wywalaj jednego posta, śmietni się robi.

a gdzie ty widziałeś zmianę mnożnika na celeronie :?: :?: :?: w celeronach/P2/P3/P4 nie ma możliwości zmiany mnożnika i nigdy nie było, na żadnej płycie. może była taka zworka albo opcja w biosie ale to było dla pentiumów mmx na przelotce. nie działało na celeronach.

ręcznie zmieniaj mnożniki i magistrale na procesorze przecinając/łącząc mostki. masz lipną płytę i mostki to jedyna możliwość.

to nie abit, chłopie. soft menu III nie masz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do biosa to mam najnowszą wersje! :? A co do tych mostków, to pisałem że one już są fabrycznie połączone! :evil:  Mnożnik napewno idzie zmieniać bo kiedyś miałem podobną płytę ( też DFI) i zmieniałem mnożnik na Celku 633! Biosy mają podobne! Tylko tam gdzie jest opcja zmiany mnożnika to jest nie podświetlone! A zworki jako takiej nigdzie na płycie niema! :evil:  :evil:  HELP! CZEKAM NA DALSZE PROPOZYCJE!

te no ty to naprawdę jesteś gość jeśli zminiłeś mnożnik na celku 633 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zaraz zleję się ze śmiechu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rasista czy co?? czytam, ktoregos z kolei Twojego posta i Abit uber alles.??!!

nic nie poradzę że abity są dobre, najlepsze :)

ale jak jest soft menu III to nie mam problemu z podkręceniem. nie chcę z gościa się nabijać czy go obrażać ale to nieaktywne, to się nie da, tu źle itp to mam mu powiedzieć że ma super płytę ale nie podkręci ? nie jest dobra do podkręcania i już.

a jakby był abit czy inna porządna to poszłoby spoko. ja duraka 800 podkręciłem na 1000, wyżej dysk błędy sypał. i mam magistralek kilka do wyboru i opcję podnoszenia po 1 MHz więc łatwizna.

no offense ale jego płyta to nie abit i już. jaka cena ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mowie, ze jego plyta jest de best, ale jest duzo innych plyt rownie dobrych, a nawet lepszych niz abit.

Skoro plyta jest taka dobra to czemu krecisz magistrala a nie mnoznikiem?? Ja swojego procka moge bez zadnych opowro ustawic na 7,5*166 :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rasista czy co?? czytam, ktoregos z kolei Twojego posta i Abit uber alles.??!!

nic nie poradzę że abity są dobre, najlepsze :)

ale jak jest soft menu III to nie mam problemu z podkręceniem. nie chcę z gościa się nabijać czy go obrażać ale to nieaktywne, to się nie da, tu źle itp to mam mu powiedzieć że ma super płytę ale nie podkręci ? nie jest dobra do podkręcania i już.

a jakby był abit czy inna porządna to poszłoby spoko. ja duraka 800 podkręciłem na 1000, wyżej dysk błędy sypał. i mam magistralek kilka do wyboru i opcję podnoszenia po 1 MHz więc łatwizna.

no offense ale jego płyta to nie abit i już. jaka cena ...

A co, uwazasz ze abit to w obecnych czasach jakis wyznacznik jakosci??? Poczytaj forum to sie dowiesz jak ladnie sie kondensatory wybrzuszaly na starszych abitach, wiec przestan wychwalac. Wszystko ma swoje dobre i zle strony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MYŚLAŁEM ŻE SĄ TU W MIARE POŻĄNI LUDZIE.... :wink: MACIE RACJE...POMYLIŁEM SIE Z TYM MNOŻNIKIEM, ALE I TAK CELKA PODKRĘCIŁEM Z 633@730 I ŚMIGAŁ RÓWNO! NO WIDOCZNIE MAM PŁYTE NIE DO PODKRĘCANIA! SZKODA :evil: POZDRAWIAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MYŚLAŁEM ŻE SĄ TU W MIARE POŻĄNI LUDZIE.... :wink:  MACIE RACJE...POMYLIŁEM SIE Z TYM MNOŻNIKIEM, ALE I TAK CELKA PODKRĘCIŁEM Z 633@730 I ŚMIGAŁ RÓWNO! NO WIDOCZNIE MAM PŁYTE NIE DO PODKRĘCANIA! SZKODA :evil: POZDRAWIAM

A nie masz przypadkiem włączonej takiej opcji jak speed error hold lub cośpodobnego w biosie?

Na 99 % przez jedną właśnie z takich nie możesz podkręcać.

Napisz najlepiej jakie masz opcji w tej części gdzie są napięcia i magistrala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIE PAMIĘTAM BY TAKA OPCJA BYŁA WOGÓLE DOSTĘPNA W MOIM BIOSIE! :? TERAZ JESTEM W PRACY ALE JAK WRÓCE NA CHATE TO ZERKNE W BIOS-A I SPISZE CO TRZEBA! A JUTRO TU WSZYSTKO ŁADNIE OPISZE! :lol: NARA[/code]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...