Skocz do zawartości
damiano90

24' Z Tv Tunerem Prosze O Podpowiedz !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jako, ze jestem kompletnym laikiem w kwestiach komputerowych prosze o doradzenie w sprawie kupna nowego monitora. Mianowicie chce zakupic 24calowy monitor koniecznie z tv tunerem, a cena jaka moge przeznaczyc na taki sprzet to maksymalnie 1700 zl. Monitor chce podlaczyc do laptopa 17calowgo o rozdzielczosci 1680x1050. Bede na nim gral, ogladal filmy, przegladal strony i ogladal tv. Na innym forum o odmiennej temtyce poradzono mi monitor z rozdzielczoscia 1920x1200. Dodatkowo chce by nowy zakup mial opcje fullhd.

Ze wszystkich poleconych do tej pory najbardziej odpowiada mi ten: http://www.ceneo.pl/1540732 !

Slyszalem tylko, ze jego jedynem minusem jest troszke slaby kat widzenia. Bardzo prosilbym o opinie odnosnie tego samsunga i jezeli sa, to o wskazanie lepszych monitorow, odpowiadajacych moim powyzszym kryteriom.

Z gory dziekuje za pomoc, pozdrawiam.

Edytowane przez damiano90

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie lepiej tuner oddzielnie? Monitory już z tunerem to tylko i wyłącznie matryce TN, które odwzorowaniem kolorów i kątami nie grzeszą. Przy deklarowanej przez Ciebie cenie ( około 1700 zł ) możesz kupić Philips 240PW9ES na matrycy IPS, do filmów super, kąty bardzo dobre.

Jeśli musowo ma być sprzęt z tunerem, to ten podany przez Ciebie Samsung będzie dobrym wyborem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tunerach to ja się nie znam, miałem tylko jeden dawno temu. Ale wiem że są opcje wew. czyli podłączasz do kompa do szyny PCI lub są zew. za pomocą USB. Niestety w obu przypadkach komputer musi być włączony, żeby można było oglądać. Są też takie sprzęty, gdzie komp nie musi chodzi, a sam tuner jest podłączany do monitora.

Poszukaj testów w necie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może ja napiszę coś na ten temat;)

Kilka miesięcy temu sam miałem dylemta co kupić, z racji małego pokoju nie bardzo mogę mieć TV i oddzielnie monitor. Chcąc nie chcąc zdecydowałem się na Samsunga T240HD.

Coż mogę naspisać Tuner radzi sobie bardzo dobrze, jakoś odbioru tv nawet z kablówki nie budzi zastrzeżeń, jedynce co jak wiele obcenie produkowanych TV jest stosunkowo wolny i trzeba chwile czekać aż zmieni się kanał.

Odnośnie pracy jako monitor to, działa tak jak inne na TN, nie można się do niczego specjalnie doczepić.

Jeśli chodzi o kąty widzenia, niestety ale nie są rewelacyjne. o ile patrząć z boku czy nawet z góry obraz jest wmiare ok, to niestety ale patrząc z dołu obraz staje się ciemny i mało na nim widać, poza tym monitor jak dla mnie ma obleśną obudowę, bardzo dobrze widać na niej wszelkiego rodzaju brud...

Na chwilę obceną żałuje że nie kupiłem jakiegoś TV lcd 32'.

Jeśli chodzi o pomysł monitor + tuner. to przejdzie pod warunkiem że zamierzasz obejrzeć TV raz w tygodniu, ze wszystkich mi widzianych tunerów żaden nie radził sobie z telewizją tak jak powinnień i dlatego moim zdaniem to rozwiązanie jest kiepskim pomysłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi