Skocz do zawartości
pawlack

[zasilacz] Jaki Wybrać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! :)

Wiem ,że tematów już było ho ho ,ale albo przedawnione ,albo kit .

Szukam zasilacza 550-650W ,co będzie najlepszym wyborem do (nowy) 250zł , (uzywany) 230zł ?

PC :

-cpu- c2d e8200 aktualnie bez OC ,

-gpu- gainward 9600gt 1gb ddr3 ,

-ram- 2x2gb patriot ,

-mobo- asus p5k pro ,

2x sata 320gb

1x dvd ide

1x dvd sata

Z tym że :

-gpu- zmieniam na radeona 48**

-mobo- na cos wydajniejszego

do tego dochodzi WC ,wentylki itp. Wiec przyda się coś bez zbędnego okablowania (modularny) oraz w przedziałce 550-650W

narazie siedzi na modecomie feelu III 500W ,lecz mam okazję do wymiany ;)

P.S. Najchętniej modularny :)

Pozdrawiam ! :)

Edytowane przez pawlack

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tego zestawu ,jakże inaczej.

Ale w pierwszym poście napisałem ,ze często zmieniam podzespoły ,a chciałbym żeby zasilacz wystarczył mi na 0,5 - 1 roku czasu :)

Podczas tych zmian ,potrzebna będzie coraz większa moc :)

Edytowane przez pawlack

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, obecne podzespoły pracują na coraz niższych napięciach, producenci robią wszystko, aby komp brał jak najmniej prądu, a Wy nadal idziecie w zaparte wyskakując w coraz większymi wartościami WATT. Prawda jest natomiast taka, że pierwszy lepszy zasilacz 450W dobrzej firmy uciągnie ten sprzęt bez oporu. Nie widzę tam 2 procków, 4 kości pamięci czy kart w SLI. Szczególnie, że teraz leci na Feel 500 i nic się nie dzieje.

Jak już chcesz wydać taką sumę, to zobacz na BeQuiet PurePower L7 530W (249), który jest w zestawach na ten miesiąc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ULLISSES ,masz 100% rację

Lecz nie zauważyliście jednego z moich postów ,w którym wyraźnie zaznaczyłem częste zmiany podzespołów. Zasilacz już wybrałem. Jest to ModXStream 500W ,którego nie mam zamiaru zmieniać przez najbliższy rok ,natomiast nawinęła mi się fajna oferta dwóch kart ,które będe miał w SLI ,za tym idzie także zmiana mobo .

Dlatego zaznaczyłem że zależy mi na mocy wyższej niż 500W :)

P.S. Dzięki za rady :) ,temat do zamknięcia .

Edytowane przez pawlack

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi