pawlack Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 (edytowane) Witam ! :) Wiem ,że tematów już było ho ho ,ale albo przedawnione ,albo kit . Szukam zasilacza 550-650W ,co będzie najlepszym wyborem do (nowy) 250zł , (uzywany) 230zł ? PC : -cpu- c2d e8200 aktualnie bez OC , -gpu- gainward 9600gt 1gb ddr3 , -ram- 2x2gb patriot , -mobo- asus p5k pro , 2x sata 320gb 1x dvd ide 1x dvd sata Z tym że : -gpu- zmieniam na radeona 48** -mobo- na cos wydajniejszego do tego dochodzi WC ,wentylki itp. Wiec przyda się coś bez zbędnego okablowania (modularny) oraz w przedziałce 550-650W narazie siedzi na modecomie feelu III 500W ,lecz mam okazję do wymiany ;) P.S. Najchętniej modularny :) Pozdrawiam ! :) Edytowane 22 Października 2009 przez pawlack Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 Ja na Twoim miejscu dołożyłbym odrobinę do OCZ ModXStream Pro 600W ew. tańsza 500W wersja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlack Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 Za drogi ;/ a może OCZ StealthXStream 600W SLI ? 200zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 Wersja 500W tego ModXStream też jest za droga? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlack Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 nie popatrzyłem ,sorki ,czyli brać 500-kę ? Może jest jakaś konkurencja pare watt mocnejsza ? :) chciałbym na przyszłosć coś mocniejszego ,500W - to jest takie minimum :) Oczywiscie jesli nie będzie wyboru to biorę tego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 Do tego zestawu na pewno wystarczy 500'tka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlack Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 (edytowane) Do tego zestawu ,jakże inaczej. Ale w pierwszym poście napisałem ,ze często zmieniam podzespoły ,a chciałbym żeby zasilacz wystarczył mi na 0,5 - 1 roku czasu :) Podczas tych zmian ,potrzebna będzie coraz większa moc :) Edytowane 22 Października 2009 przez pawlack Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 Ten zasilacz utrzyma HD4850 z palcem w .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil90 Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 Ten zasilacz utrzyma HD4850 z palcem w ....Nawet HD5870 utrzyma i nadal będzie spory zapas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlack Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 (edytowane) ok a co powiecie o OCZ StealthXStream 600W ( lub 500W ) SLI ???? W razie gdyby brakło mi funduszy Wiem że stoją w podobnej cenie do ModXStream ,ale StealthXStream mam okazje posiąść wiele taniej Edytowane 26 Października 2009 przez pawlack Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 StealthXStream, to nie ta sama konstrukcja. Jak ModXStream Pro będzie za drogi, to BQ PurePower L7 530W lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 Panowie, obecne podzespoły pracują na coraz niższych napięciach, producenci robią wszystko, aby komp brał jak najmniej prądu, a Wy nadal idziecie w zaparte wyskakując w coraz większymi wartościami WATT. Prawda jest natomiast taka, że pierwszy lepszy zasilacz 450W dobrzej firmy uciągnie ten sprzęt bez oporu. Nie widzę tam 2 procków, 4 kości pamięci czy kart w SLI. Szczególnie, że teraz leci na Feel 500 i nic się nie dzieje. Jak już chcesz wydać taką sumę, to zobacz na BeQuiet PurePower L7 530W (249), który jest w zestawach na ten miesiąc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlack Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 (edytowane) ULLISSES ,masz 100% rację Lecz nie zauważyliście jednego z moich postów ,w którym wyraźnie zaznaczyłem częste zmiany podzespołów. Zasilacz już wybrałem. Jest to ModXStream 500W ,którego nie mam zamiaru zmieniać przez najbliższy rok ,natomiast nawinęła mi się fajna oferta dwóch kart ,które będe miał w SLI ,za tym idzie także zmiana mobo . Dlatego zaznaczyłem że zależy mi na mocy wyższej niż 500W :) P.S. Dzięki za rady :) ,temat do zamknięcia . Edytowane 12 Listopada 2009 przez pawlack Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...