Lama Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 czy AXP 1700+ i ECS L7S7A2 to dobra para ?? znaczy czy procek bedzie na tej plycie sie dobrze krecil ?? a jesli nie to jaka plyte polecacie w podobnej cenie do 300 - 330zl (nie krzyczcie szukaj :lol: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 oszczędze ci szukania i powiem TAK http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=27415 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lama Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 powiem szczerze: nie chce mi sie czytac 16 stron ;]] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiak Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 pfff ;] no to nie ma zmiluj.. ja ci tego nie przeczytam pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 kręci się bardzo dobrze. U mnie AXP1700 chodzi na tej płycie jako AXP2400 167Mhzx12 więcej też idzie ale nie na stałem mam AXP2400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 U mnie idzie 12,5 x 166, ale powiem ci ze jezeli nie wiesz ile twoj proc wczesniej wyciskal na default napieciu to bedziesz mial sporo roboty , bo na tej plycie podnoszenie napiecia jest znikome, u mnie musialem dac na max`a procentow bo tak mi plyta zanizyla napiecie ze zamiast 1,5 mialem 1,45 czy cos w tym stylu. Ale jesli nie masz duzo kasy to jest to dobra pozycja na przeczekanie nawalu chipsetow jaki teraz ma miejsce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lama Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 ja narazie tego procka i plyty nie mam a pytam dlatego by nie popelnic 2 raz bledu jak z moim terazniejszym (ale juz nie dlugo :P) palomino i ecs k7s5a ;))), no ale czytajac Wasze wypowiedzi chyba nie bede sie juz zastanawial nad kupnem, THX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 za podobne pieniadze mozna kupic EPoXa 8k9a, ktory ma wieksze mozliwosci o/c poza blokada agp/pci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 za podobne pieniadze mozna kupic EPoXa 8k9a, ktory ma wieksze mozliwosci o/c poza blokada agp/pci. tez jstem za tym epoxem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 zapomnialem dodac, ze kosztuje tylko 310-320zl z 2 letnia gwarancja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Również polecam Epoxa 8K9A. Nie jest droga, a bardzo ładnie się na niej podkręca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combat Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 ale ten Epox jest wydaniejszy od 8rda? bo ECSik jest... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 ale ten Epox jest wydaniejszy od 8rda? bo ECSik jest... napewno jest pewniejszy jezeli chodzi o jakosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combat Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Szukasz dziury w calym. Poprostu przyznaj ze ta plyta to cholernie dobra propozycja a nie sciemnaiasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 to prawda plytka ECSa jest obecnie najlepsza plyta w stosunku jakosc/cena fajnie sie kreci i ogolnie zero problemow(odpukac) :):) a co do wydajnosci to nie zupelnie tak jest tylko w niektorych testach jest lepsza od Epoxa 8rda :P pozdro:) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 poczytaj testy na www.ocworkbench.com przegrywa w testach wykorzystujacych duza przepustowosc pamieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Szukasz dziury w calym. Poprostu przyznaj ze ta plyta to cholernie dobra propozycja a nie sciemnaiasz nie szukam dziury w calym, tylko za jakosc trzeba placic. A wczesniejsze ESCy nie palaly jakoscia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 no niby tak ale jej o/c jest kiepskie w porownaniu do epox ; a chyba llepiej jest miec athlona 2800+ na wolniejszej plycie niz 2600 na szybszej a roznica w cenie to ok 50zl wiec nie tak duzo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 no niby tak ale jej o/c jest kiepskie w porownaniu do epox poczytaj forum na work bench-u i amdforum a pozniej nie bedziesz twierdzil ze jej oc jest slabe puszczali na niej proca na fsb 235Mhz (230 prime stable) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 ale ma slebo mozliwosci podnoszenie wszystkich napiec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 ale ma slebo mozliwosci podnoszenie wszystkich napiec ale po zrobieniu (bardzo prostego) vmoda nie ma najmniejszego problemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Szukasz dziury w calym. Poprostu przyznaj ze ta plyta to cholernie dobra propozycja a nie sciemnaiasz nie szukam dziury w calym, tylko za jakosc trzeba placic. A wczesniejsze ESCy nie palaly jakoscia. to troche dziwne oceniac nowa konstrukcje tylko na podstawie obiegowej opinii o starszych modelach.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 a mosicie przyznac ze jakby nie ecs to inne firmy nie obnmizyly by ceny za swoje produkty do poziomu 350 zl (legendarna ecs k7s5a do tego doprowadzila) a ecs poszedl dalej i dorownuje juz wydajnoscia najlepszym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 ale ma slebo mozliwosci podnoszenie wszystkich napiec ale po zrobieniu (bardzo prostego) vmoda nie ma najmniejszego problemu ale trzeba kombinowac :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 nie bede sie wdawal w dalsza polwmike bo widze, ze niema to najmniejszego sensu. PRzypomina mi to rozmowy nt. amd-intel. Osobiscie ECSa nie kupie nigdy bo dla mnie jest to najnizszy low-end i nie zmieni tego nikt ani nic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 ale jak pozniej satysfakcja :P a do normalnego podkrecania nic nie trzeba zmieniac tylko jesli jestesmy wyczynowcami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 nie bede sie wdawal w dalsza polwmike bo widze, ze niema to najmniejszego sensu. PRzypomina mi to rozmowy nt. amd-intel. Osobiscie ECSa nie kupie nigdy bo dla mnie jest to najnizszy low-end i nie zmieni tego nikt ani nic. he he ciebie nie bedziemy przekonywac ani nikogo :) uzielamy tylko dopowiedzi na pytanie no i czasem muszisz przyznac ze nawet ecs-owi moze cos sie udac :) Bwt jesli ta wymiana zdan przypomina "rozmowy nt. amd-intel" to Ty starsz sie odgrywac role Intela :lol: tzn cos tanie musi by zle.... oczywiscie to twoje prawo. powodzenia przy takim podejsciu :) zaraz wywlae soejgo taniego axp :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 no nie przesadzaj Niemiec totalny Low-and to to nie jest ja plyty ecs stawiam obok MSI (ocena subiektywna) 230fsb dobra mozna tyle osiagnac na l7s7a2 na kt400 raczej nei wykonalne jednak trzeba robic -drutmoda a to juz srednio zaawansowanym moze sprawic problemy. ogolnie bede musial sie jeszcze opwaznie zastanowic czy ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> tego epoxa czy L7s7a2 (AC) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 w tym ECSie bios jest mocno nieopracowany, zobaczycie, sporo jeszcze można będzie z niego wycisnąć jak wypuszczą nowe biosy a Cheepoman je podrasuje. Ja bym tej płyty nie kupił gdyby nie support ze strony Cheepomana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lama Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 a mam pytanie czy w standardowym biosie w ecs'ie mozna ustawic magistrale wyzsza niz 166 ?? czy tylko w jakims biosie do oc bo nie wiem po kupnie jaki bios dac do tej plytki ?? a co do epox'a to zal mi dorzucac to 50zl, ecs mi wystarczy :P wole to 50zl zainwestowac w lepsze chlodzenie niz w lepsza plytke... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...