neomagnet Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Witam, Na moim HP 19" na matrycy MVA zaczęły pojawiać się bad pixele :/ No i jako że zacząłem się dużo poważniej zajmować grafiką to stał się zdecydowanie za mały. W planach mam zakup 23" fullhd. Niestety fundusze mam bardzo skromne, bo zaledwie 700zł, całkowity max to 750zł, więc w grę wchodzą wyłącznie wynalazki na TN :/ i trochę mnie to przeraża, TN zawsze mnie męczyły (oczy), na MVA tego nie odczuwam. Nie wiem jak jest na nowych monitorach na TN. Co byście polecili? I czy warto brać cokolwiek na TN? Za tego HP`ka dałem ponad 1000zł, ale teraz takiej kasy nie mam i nie będę miał, a zmiana jest konieczna. Szukam najlepszego monitora w tej cenie. Chcę od razu fullhd bo za ok miesiąc będę zmieniał kartę i procka na sporo mocniejsze to i pograć by można w końcu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grodzio Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 W tym tygoniu chce kupic http://allegro.pl/item793744305_nowy_wieks...riergratis.html sądze ze to bedzie dobry wybór nie wiem co inni na to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 jakikolwiek powod dlaczego powinienem wybrac ten zasilacz? czytam recenzje i wyglada na to, ze obydwa zasilacze sa dobre, ale ocz ma troche wiecej recenzji Znalazłem go na ebay ebay i ma trochę inne parametry, np: czas reakcji 5ms zamiast 2 tak jak pisze na allergro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grodzio Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Jbc te parametry z allegro sa prawdziwe porównałem je ze strona producenta;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Ten LG wygląda całkiem nieźle i zbiera dobre opinie w internecie, prawdopodobnie właśnie na niego się zdecyduje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 (edytowane) No i jako że zacząłem się dużo poważniej zajmować grafiką (...) w grę wchodzą wyłącznie wynalazki na TN :/ i trochę mnie to przeraża, TN zawsze mnie męczyły (oczy), na MVA tego nie odczuwam. Nie wiem jak jest na nowych monitorach na TN. Co byście polecili? I czy warto brać cokolwiek na TN? Grafika i TN ? ... zapomnij Za ~900-1000 PLN jest DELL 2209WA na IPS ... to nie jest nawet monitor do pracy z grafiką ale lepsze "toto" niż jakieś dno na TN Edytowane 26 Października 2009 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b4rt3k Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 dokladnie, co jak co ale do grafiki TN ze wzgledu na katy(spojrzysz pod troche innym katem i juz kolor inny) sie po prostu nie nadaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 Ten dell wygląda ciekawie, ale trochę drogi. Skoro jednak potwierdzacie moje obawy co do TN to postaram się dozbierać trochę kasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b4rt3k Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 do grafiki(amatorsko) w tej cenie to nic innego chyba nie ma, tylko mniej na uwadze ze ten dell tez ma pewne wady, wali po oczach-jasnosc, czasem niektorym buczy, czern szara ale pomimo tego do grafiki nie bierz tn, ja mam tn i mi wystarcza jakbym mial cos sensownego zrobic w photoshopie to chyba bym sie pochlastal z dobieraniem odpowiednich kolorow - nie da rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...