Skocz do zawartości
neomagnet

23" Jaki Wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Na moim HP 19" na matrycy MVA zaczęły pojawiać się bad pixele :/ No i jako że zacząłem się dużo poważniej zajmować grafiką to stał się zdecydowanie za mały. W planach mam zakup 23" fullhd. Niestety fundusze mam bardzo skromne, bo zaledwie 700zł, całkowity max to 750zł, więc w grę wchodzą wyłącznie wynalazki na TN :/ i trochę mnie to przeraża, TN zawsze mnie męczyły (oczy), na MVA tego nie odczuwam. Nie wiem jak jest na nowych monitorach na TN. Co byście polecili? I czy warto brać cokolwiek na TN? Za tego HP`ka dałem ponad 1000zł, ale teraz takiej kasy nie mam i nie będę miał, a zmiana jest konieczna. Szukam najlepszego monitora w tej cenie. Chcę od razu fullhd bo za ok miesiąc będę zmieniał kartę i procka na sporo mocniejsze to i pograć by można w końcu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakikolwiek powod dlaczego powinienem wybrac ten zasilacz? czytam recenzje i wyglada na to, ze obydwa zasilacze sa dobre, ale ocz ma troche wiecej recenzji

Znalazłem go na ebay ebay i ma trochę inne parametry, np: czas reakcji 5ms zamiast 2 tak jak pisze na allergro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jako że zacząłem się dużo poważniej zajmować grafiką (...)

w grę wchodzą wyłącznie wynalazki na TN :/ i trochę mnie to przeraża, TN zawsze mnie męczyły (oczy), na MVA tego nie odczuwam. Nie wiem jak jest na nowych monitorach na TN. Co byście polecili? I czy warto brać cokolwiek na TN?

Grafika i TN ? ... zapomnij

Za ~900-1000 PLN jest DELL 2209WA na IPS ... to nie jest nawet monitor do pracy z grafiką ale lepsze "toto" niż jakieś dno na TN

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do grafiki(amatorsko) w tej cenie to nic innego chyba nie ma, tylko mniej na uwadze ze ten dell tez ma pewne wady, wali po oczach-jasnosc, czasem niektorym buczy, czern szara ale pomimo tego do grafiki nie bierz tn, ja mam tn i mi wystarcza jakbym mial cos sensownego zrobic w photoshopie to chyba bym sie pochlastal z dobieraniem odpowiednich kolorow - nie da rady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi