Lord_Master Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 (edytowane) Od dłuższego czasu używałem pajączka, ale zaczęło mnie irytować że mam lepsze chłodzenie na nb niż na cpu ( na procku miałem boxa a na nb freezera7) a w szafie kurzyły się części od WC postanowiłem złożyć wc i upchnąć kompa z powrotem do budy. Około 14 wybrałem się po borygo i demineralkę i zacząłem walke z kompem. Części: Aquacomputer coplex na 775 EK na nb nie pamiętam już modelu BWA 123 Blackwater silent pump Reszta węża z casto która została po poprzednim składaniu LC Na początek włożyłem mobo do budy i zacząłem testować ułożenie węży, ten kawałek papieru na nb miał chronić nb przed uszkodzeniem. Niestety nie posiadam reza więc napełnianie Lc było drogą przez mękę, w dalszym ciągu czuje petrygo w ustach... Dla ciekawych najpierw napełniłem i odpowietrzyłem chłodnicę z podpiętymi wężami później zatykając jeden waz podpiąłem bloki znowu odpowietrzanie czyli dmuchanie raz w jeden to drugi waż i potrząsanie blokami później to samo z pompką i na koniec dolewanie przez ten mały otwór w pompce. Dopiero po włożeniu mobo do budy zauważyłem że zamieniłem węże wychodzące z pompki myślałem że mnie ch.. strzeli ale uznałem że nie będę znowu tego rozkładał zauważyłem że jak podniosłem pompkę wyżej to ułożenie węży nie jest już takie tragiczne. na szczęście przypomniałem że jeszcze gdzieś mam dysk 3,5 który jakiś czas temu rozmontowałem i tak powstała półka dla pompki. Nie miałem już sił na dokończenie kablegami, nawet nie zamontowałem napędu dlatego taki burdel jest. Temperatury: Na def Idle - 36 30 min orthosa - 38 więcej temperatur jutro Rzeczy do zrobienia jutro: Kablegami Zajęcie się bokami obudowy bo są w opłakanym stanie W dalszych planach: Black mod zmiana pompki i kupno reza zmiana gpu Edytowane 31 Października 2009 przez Lord_Master Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 po Pierwsze Chlopie współczuje napełniania układu :D:D:D nie było innej opcji?? temperaturki calkiem :) tylko jeszcze napisz co to za proc ;) i przy jakich napięciach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 Fajnie to zrobione, tak skromnie, ale ładnie. Też myślę nad takim wc, żeby tylko cepa schłodzić, a nie chce za dużo kasy wydać, bo po co skoro platforma jest jaka jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 Piszesz, że zamieniłeś węże w pompce przez przypadek i pewnie płyn płynie w odwrotną stronę niż wcześniej. Zastanawia mnie to, bo większość bloków CPU ma wlot tylko przez jeden otwór i jak dasz przez drugi to zmniejszysz wydajność i szybkość przepływu cieczy. A co do twojej metody odpowietrzania i napełniania to trzeba było zrobić trójnik przed otworem zasysającym pompki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 Przy tym bloku nie ma różnicy :) mnie ciekawi to ze na chlodnicy ejst tylko jedne wentyl a wiec tempy i tak bardzo dobre . ;') a jeszcze jendo pytanie :D bo pod NB wystaje kawalek papieru :D co to :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 jeszcze jendo pytanie icon_biggrin3.gif bo pod NB wystaje kawalek papieru icon_biggrin3.gif co to icon_biggrin3.gif Na początek włożyłem mobo do budy i zacząłem testować ułożenie węży, ten kawałek papieru na nb miał chronić nb przed uszkodzeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 Dzieki ;) nie zauwazylem :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord_Master Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 Chodzi o to że wąż łączący pompkę z Prockiem był dłuższy od tego łączącego pompkę z CPU i te węże przez przypadek zamieniłem. Ułożenie węzy jest ok tylko jeden jest za długi drugi za krótki, przy tym bloku byłaby róznica. Procek to e5300 2600 na 1,25v. Mój patent na zaginanie węży,niektóry używają sprężyn których niestety nie miałem po ręka, liczę ze jak po tygodniu zdejmę to wąż nie będzie się dalej zaginał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 liczę ze jak po tygodniu zdejmę to wąż nie będzie się dalej zaginałNie licz na to... :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...