Airvision Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 (edytowane) System: Windows XP SP3, Płyta: Foxconn P35A, Pamięć: GoodRam 2GB DDR2 Problem po raz pierwszy się pojawił po instalacji kodeka CoreAVC Professional Edition 1.9.5, więc może był zawirusowany, ale pewności nie mam. Wyglądało to tak, że po skończeniu instalacji, pojawił się Blue Screen a komputer zresetował. I od tego momentu już się komputer nie chce włączyć. BSOD pojawia się za każdym razem w czasie ładowania Windowsa, bez względu na to czy uruchamiam go w trybie awaryjnym, czy po wybraniu ostatniej dobrej znanej konfiguracji. Jedynie Windows Live CD działa. Wywaliłem z jego poziomu ten program CoreAVC oraz pliki instalacyjne, później przeskanowałem system Avast Virus Cleaner'em, jednak nic on nie znalazł. I teraz nie wiem co już robić... Google oczywiście nie wie nic o moim błędzie, ale w sumie już się przyzwyczaiłem, że zawsze mam jakieś 'oryginalne' problemy z komputerem, których nikt nigdy nie miał lub nie ma pojęcia co na nie zaradzić. :( Mam nadzieję, że ktoś z was ma jakieś propozycje. Z góry dzięki za zainteresowanie tematem. PS. Jakby co to piszę na brata komputerze. Edytowane 8 Listopada 2009 przez Airvision Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RedTiger Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 czy podkręcałeś komputer czy coś jak tak to daj na wszystkie ustawienie standardowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 Może naprawa z płyty Windowsa pomoże? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Airvision Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 Nic nie podkręcane, próbowałem powrócić do ustawień "Failsafe" ale nic to nie pomogło. Co do naprawy z płyty Windowsa, to coś próbowałem ale po kliknięciu "R = Napraw" pojawiła się tylko konsola. Nie wiem w sumie co konkretnie tam wpisać. Próbowałem CHKDSK ale bez rezultatu, coś tam posprawdzało i to by było na tyle. Problem nadal występuje. Coś mi się wydaje, że brakuje jakiegoś systemowego pliku, ale sam już nie wiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 W normalnej wersji instalacyjnej XP jest drugie "Napraw" po wybraniu dysku z Windows - proces wygląda jak instalacja systemu, lecz jest to tylko nakładka - ustawienia, pliki i programy zostają nietknięte. Jeśli nie startuje w awaryjnym, to nic specjalnie już nie zrobisz poza naprawą. Ewentualnie uruchom z LiveCD, skopiuj swoje dane na inną partycję, a potem format i instalacja systemu od nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...