boss Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 heja wszystkim, te smutne slowa pisze z kompa w procowni komp na uczelni, gdyz wyslalem swoj sprzet na orbite... powod: poszly kondensatory na Abicie... jeden bardzo efektownie strzelil (doslownie!) a pozostale 2 nadymaly sie jak jakies dete swinie :P Korzystajac z 'okazji' chcialem upgreadowac do jakiegos Athlona XP 0,13, wiec wszelkie rady mile widziane. Bylbym wam wdzieczny jakbyscie mnie poinstruwali (w temacie AMD jestem lama): jaka niedroga a solidna plyte warto kupic?? zalezy mi na: - musi gwarantowac stabilnosc i udane podkrecanie - koniecznie dual DDR - przydalby sie Raid, ale przezyje tez bez - USB 2.0 - wszelkie bajery w stylu zintegrowanego Audio itp mam w d%#$ pozdr! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Jak to sie stalo ze kondensatory ci szczelily ? :?: Co do pytania to ABIT NF7-S lub tansza wersja NF7 spelnia wszystkie twoje wymagania. 1. DualDDR 2. Stabilna/Bardzo dobra do overclocking (chodzi mi teraz caly system na 200FSB) 3. RAID SATA (NF7-S) 4. Nvidia Soundstorm procesor dzwiekowy (NF7-S) 5. Cena przystepna 6. USB 2.0 / FIREWIRE Co do procesora to polecam 2600+, 2700+, 2800+. Odblokowane z 333FSB. Super chodza i sie kreca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Przeciez to normalka ze kondensatory strzelaly na Abitach. Jedyna wada tej firmy jaka zauwazylem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 ja tez mialem ten prbolem, ale zdazylem wymienic przed wystrzalem i cala zabawa kosztowala 16,50, hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 niedroga : epox 8rda - 420zł. abit nf7- ~460zł ale kondensatory mogą strzelać ;) soltek 75frn2-l ~450zł w/g warunków które podałeś to tylko nF2 (dual) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 niedroga : epox 8rda - 420zł. abit nf7- ~460zł ale kondensatory mogą strzelać ;) soltek 75frn2-l ~450zł w/g warunków które podałeś to tylko nF2 (dual) Soltek byl do wziecia za 400pln...dalo sie stargowac na 390pln.Sobota gielda WGK.Nic lepszego za ta cene. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mily Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Hehe... Mi tez kondensatory sptrzelily i poszedl mostek poludniowy. A Abit-Poland ma tak swietny serwis, ze teraz mobo prawie wogole niedziala! Z ostatniej 3 naprawy dostalem w gorszym stanie jak dalem (zerwana naklejka na HPT370a i wiele, wiele innych). Szczerze odradzam kazdemu Abit'a. Za duzo z nim klopotow i nerwow! A kup se jeszcze przez VeraComp, to ............ . Szkoda gadać! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 niedroga : epox 8rda - 420zł. abit nf7- ~460zł ale kondensatory mogą strzelać ;) soltek 75frn2-l ~450zł w/g warunków które podałeś to tylko nF2 (dual) Soltek byl do wziecia za 400pln...dalo sie stargowac na 390pln.Sobota gielda WGK.Nic lepszego za ta cene.jeśli za tyle to popieram rękami i nogami :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egeba Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Przeciez to normalka ze kondensatory strzelaly na Abitach. Jedyna wada tej firmy jaka zauwazylem strzelały??? juz nie ma co sie bac ostrzalu z kompa, tzn. ten problem zostal rozwiazany(np. plytka nf-7[bez s]) :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Jak to sie stalo ze kondensatory ci szczelily ? :?: Hehe, jak sie jechalo przez pare miechow z V-Core @1,9V na plycie ktora oficjalnie ma ustawienia do 1,75 to co sie dziwic? Poza tym sporo slyszalem na temat awaryjnosci Abitow, szczegolnie BE6-2 :( Co do pytania to ABIT NF7-S lub tansza wersja NF7 spelnia wszystkie twoje wymagania. Co do procesora to polecam 2600+, 2700+, 2800+. Odblokowane z 333FSB. Super chodza i sie kreca. Myslalem raczej o jakims 1700+ z odpowiedniej serii :) Poniewaz nie sledzilem do tej pory topicow o AMD niewiele wiem o tych prockach o ktorych wspaomniales... domyslam sie, ze sa na nowszym jadrze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 niedroga : epox 8rda - 420zł. abit nf7- ~460zł ale kondensatory mogą strzelać ;) soltek 75frn2-l ~450zł w/g warunków które podałeś to tylko nF2 (dual) Soltek byl do wziecia za 400pln...dalo sie stargowac na 390pln.Sobota gielda WGK.Nic lepszego za ta cene.jeśli za tyle to popieram rękami i nogami :) wlasnie rozwazalem wyzej wymienione plyty z tym ze mile bym widzial RAID na pokladzie :) czy ktos ma pod reka jakies linki do testow (najlepiej porownawczych)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 ja tez mialem ten prbolem, ale zdazylem wymienic przed wystrzalem i cala zabawa kosztowala 16,50, hehe a mozesz zdradzic gdzie nabyles odpowiednie podzespoly (wiadomo jakie) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::::kyniu:::: Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 jak ci zalezy juz na oszczednosci to wez epox 8rda kozak płtka rekordy w overclokingu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 jak ci zalezy juz na oszczednosci to wez epox 8rda kozak płtka rekordy w overclokingu az tak mi nie zalezy, bardziej zalezy mi na tym zeby plyta byla full wypas :) w sumie zastanawiam sie nad tym abitem NF7-S Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 jeśli musi być z dual ddr to tylko nforce2. jeśli nforce2 to tylko abit, najlepsza i już. prawdy nie przegadacie o tym jaki to epox jest dobry. jeśli chcesz mniej zapłacić to oblookaj sobie KT400, tylko dual ddr jej brakuje ale KT400A już ma. odradzam asusa, epoxy mają awarie (czytam forum, nie jest mój wymysł) i mają niskie max napięcia, ECS nie wziął się za nforce2 więc z tanich a jednak niezłych to ECS na sis 746. niewiele ustępuje nforce'owi 2, jest o nim przyklejony temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Przeciez to normalka ze kondensatory strzelaly na Abitach. Jedyna wada tej firmy jaka zauwazylemKumplowi wylaly na BE6 2.0 - to chyba jeden z wiekszych mankamentow ABITa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nastuk Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Ja polecam moja plyte MSI kt3v(via kt 333)!! 8) Duron 1200 (przet.na 1308), MSI KT3v, 255 DDR(333mhz), Geforce 2mx 400 32mb, Maxtror 60gb ATA133-7200 obr, LG*52,flop i nawet obudowa :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Ja polecam moja plyte MSI kt3v(via kt 333)!! 8) Duron 1200 (przet.na 1308), MSI KT3v, 255 DDR(333mhz), Geforce 2mx 400 32mb, Maxtror 60gb ATA133-7200 obr, LG*52,flop i nawet obudowa :twisted: Co za kreton dzisiaj kupuje KT333 :lol: Takie rady to se facet wcisnij do ...y :P :twisted: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Prawda jest taka,ze dzisto nawet KT400 nie warto kupowac.Plyty na nForcie2 tanieja i za 400zl mozna juz kupic Solteka FRN2-L ,a od MSI nawet taniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nastuk Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 a jezeli niestac kogos na inna plyte co co ma zrobic? narazie mam to a puzniej bedzie n force normalne chyba nie?i nie kretyn! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Zdecydowanie, absolutnie polecam Solteka SL-75FRN2-L - rewelacja! :D A kupiłem za 430zeta :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 heja wszystkim, te smutne slowa pisze z kompa w procowni komp na uczelni, gdyz wyslalem swoj sprzet na orbite... powod: poszly kondensatory na Abicie... jeden bardzo efektownie strzelil (doslownie!) a pozostale 2 nadymaly sie jak jakies dete swinie :P Korzystajac z 'okazji' chcialem upgreadowac do jakiegos Athlona XP 0,13, wiec wszelkie rady mile widziane. Bylbym wam wdzieczny jakbyscie mnie poinstruwali (w temacie AMD jestem lama): jaka niedroga a solidna plyte warto kupic?? zalezy mi na: - musi gwarantowac stabilnosc i udane podkrecanie - koniecznie dual DDR - przydalby sie Raid, ale przezyje tez bez - USB 2.0 - wszelkie bajery w stylu zintegrowanego Audio itp mam w d%#$ pozdr! to nie problem kup nowe kadziorki i wlutuj - to nie problem taki duzy i bedzie plyta dalej dzialac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Hehe... Mi tez kondensatory sptrzelily i poszedl mostek poludniowy. A Abit-Poland ma tak swietny serwis, ze teraz mobo prawie wogole niedziala! Z ostatniej 3 naprawy dostalem w gorszym stanie jak dalem (zerwana naklejka na HPT370a i wiele, wiele innych). Szczerze odradzam kazdemu Abit'a. Za duzo z nim klopotow i nerwow! A kup se jeszcze przez VeraComp, to ............ . Szkoda gadać! hehe a mi be6II juz ze 2 lata albo wiecej chodzi i nic sie nie stalo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord SZUM Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 jak chcesz miec raid koniecznie to jest wersja solteka frn2-rl z raidem, we wrocku w poplandzie za 545zl bodajze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 jak chcesz miec raid koniecznie to jest wersja solteka frn2-rl z raidem, we wrocku w poplandzie za 545zl bodajze. za ta sama cene jest Abit, a jakos do podkrecania chyba lepszy od solteka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spideroso Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Polecam temat o plycie FRN2-L. Natomias z niejakim Vad3rem potestowalismy kilka(nascie??)plytek i Soltek wypadl najlepiej. a juz w kompiq byl Epox :D. Radze sie powaznie zastanowic, i nie sluchac ludzi, ktorzy powiedza ze Abit-Epox najlepsza i juz. Bez zadnych argumentow. Samo nadymanie siue kondensatorow to dla mnie wystraczajacy powod zeby abita nie kupic, Epox jest qool, ale jednak FSB nie da sie ustawic tak wysoko jak na Soltek'u. Jesli chcesz wiecej ionfo to pisz na gg (4520558), al tylko do 16 bo potem do domq uciekam :). ps. nie mam zadnych interesow w soltek'u, pracuje w firmie motoryzacyjnej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...