Skocz do zawartości
daniello66

Mam Problem Z Monitorem...?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...

Mam pewien problem.

Na monitorze zaczęły mrugać czerwone/różowe piksele...nie wiem co jest tego przyczyną, mrugają w miejscach na ekranie gdzie jest jakiś odcień koloru, szarości czy coś takiego. na białym tle tego nie ma, na tapetach. inne tło to inne miejsce występowania tego zjawiska.

Nie wiem czy przyczyną jest awaria monitora, karty graficznej, czy może być to spowodowane czymś od windowsa?

Jakiś tydzień temu odebrałem komp. z naprawy gdzie mi przeinstalowali windowsa.

Lecz pojawiło się to dopiero dziś;/

prosze o pomoc, ponieważ jest to trochę uciążliwe...monitor mam na gwarancji, lecz strona www.magi.com.pl/RMA nie działa, a na niej powinienem zgłosić awarię sprzętu...nie wiem co mam robić...prosze o pomoc

Dzięki:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś tydzień temu odebrałem komp. z naprawy gdzie mi przeinstalowali windowsa.

Hmmmm ciekawe ,ja nie oddaje do naprawy w tym celu :P

a co do tego problemu to ja sie nie znam ,ale zawsze pozostaje ta jakże rewelacyjna możliwość sprawdzenia karty na innym monitorze / sprawdzenia innej karty na tym monitorze. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mi się wydaje ... że to może być karta graficzna. ... jedynie prymitywna metoda da pewność - czyli zanosisz do kogoś swój monitor i sprawdzasz czy tam problem występuje.

Hmmmm ciekawe ,ja nie oddaje do naprawy w tym celu :P

a co do tego problemu to ja sie nie znam ,ale zawsze pozostaje ta jakże rewelacyjna możliwość sprawdzenia karty na innym monitorze / sprawdzenia innej karty na tym monitorze. :P

... no zawsze mnie ktoś psia ryba ubiegnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mało prawdopodobne ,ale ja dla pewności zainstalowałbym ponownie sterowniki. I tak jak napisał toms83 ,sprawdz przewód ,miałem raz taką sytuacje ,gdzie przez godzinę na siłę szukałem winy w karcie graficznej i monitorze,a okazało się że przewód nie dolega :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi