daniello66 Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2009 Witam... Mam pewien problem. Na monitorze zaczęły mrugać czerwone/różowe piksele...nie wiem co jest tego przyczyną, mrugają w miejscach na ekranie gdzie jest jakiś odcień koloru, szarości czy coś takiego. na białym tle tego nie ma, na tapetach. inne tło to inne miejsce występowania tego zjawiska. Nie wiem czy przyczyną jest awaria monitora, karty graficznej, czy może być to spowodowane czymś od windowsa? Jakiś tydzień temu odebrałem komp. z naprawy gdzie mi przeinstalowali windowsa. Lecz pojawiło się to dopiero dziś;/ prosze o pomoc, ponieważ jest to trochę uciążliwe...monitor mam na gwarancji, lecz strona www.magi.com.pl/RMA nie działa, a na niej powinienem zgłosić awarię sprzętu...nie wiem co mam robić...prosze o pomoc Dzięki:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlack Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2009 Jakiś tydzień temu odebrałem komp. z naprawy gdzie mi przeinstalowali windowsa. Hmmmm ciekawe ,ja nie oddaje do naprawy w tym celu :P a co do tego problemu to ja sie nie znam ,ale zawsze pozostaje ta jakże rewelacyjna możliwość sprawdzenia karty na innym monitorze / sprawdzenia innej karty na tym monitorze. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2009 Tak mi się wydaje ... że to może być karta graficzna. ... jedynie prymitywna metoda da pewność - czyli zanosisz do kogoś swój monitor i sprawdzasz czy tam problem występuje. Hmmmm ciekawe ,ja nie oddaje do naprawy w tym celu :P a co do tego problemu to ja sie nie znam ,ale zawsze pozostaje ta jakże rewelacyjna możliwość sprawdzenia karty na innym monitorze / sprawdzenia innej karty na tym monitorze. :P ... no zawsze mnie ktoś psia ryba ubiegnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniello66 Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2009 nie zaniosłem go do naprawy, by windowsa przeinstalować lecz po to by go odwirusowali(ważne dane uległy częściowemu zniszczeniu) skopiowali je i windowsa przeinstalowali. czyli jednak uważacie, że to raczej karta graficzna?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2009 Do sprawdzenia przewód, grafa ( spróbuj także 2 wejście ) monitor. A jak to zrobić, to koledzy wyżej napisali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlack Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2009 To mało prawdopodobne ,ale ja dla pewności zainstalowałbym ponownie sterowniki. I tak jak napisał toms83 ,sprawdz przewód ,miałem raz taką sytuacje ,gdzie przez godzinę na siłę szukałem winy w karcie graficznej i monitorze,a okazało się że przewód nie dolega :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...