Malefisto Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 zastanawiam się nad przejsciem na platformę am3 i pamieci ddr3 czy warto dokonać takiej zmiany moja obecna konfiguracja proc: e7200 mobo p5w dh deluxe ram : 4x1 gb hyperx 800mhz psu: 580 W hiper gpu: 8800 GT evga 512mb monitor 22 cale full hd dyski obudowa monitor itd posiadam wiec musiał bym zmienić płytę procka i ram co do procka to raczej jakiś dwurdzeniowy np. x2 250 amd, nie wykorzystam 4 rdzeni a zawsze później można wymienić sprzętu raczej nie podkręcam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 (edytowane) Jak nie podkręcasz to będziesz miał na tym procu bardzo niewielki, albo żaden zysk wydajności. Czy się opłaca to sobie sam dopowiedz. Skoro nie podkręcasz to po co Ci taka płyta główna? Marnujesz jej potencjał. Edytowane 21 Listopada 2009 przez QrVicH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4KET Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Komp z marketu? IMO się nie opłaca wystarczy Q6600 dokupić albo Q9400 lepszą grafę i już. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kub3n Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 na min x3 jest sens, albo x2 550be + oc w innym wypadku, taki zabieg bedzie stratą czasu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malefisto Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 (edytowane) Komp z marketu? IMO się nie opłaca wystarczy Q6600 dokupić albo Q9400 lepszą grafę i już.Z żadnego marketu nigdy w życiu nie kupiłem i nie kupie kompa w markecie. Zresztą pokaż mi market w którym składali kompy na p5w Miałem wiele płyt zostąłem rpzy tej ze wzgledu na dobre wyposażenie które mi się osobiście przydaje. Zmiana na q6600 odpada to była by w tym momencie głupota wolał bym zmienic na e8400 ale nie o to pytam poprostu interesuje mnie alternatywna platforma bo już na lga 775 przeszedłem większość konfiguracji sprzętowych także z procesorami 4 rdzeniowymi. Myślałem też o amd x3 Edytowane 21 Listopada 2009 przez Malefisto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kub3n Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 na x3 zmieniaj smialo, zawsze to rdzen wiecej + platrofma niosąca szersze perspektywy na przyszlosc pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malefisto Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 (edytowane) no też zmiana na ddr3 mnie trochę kusi gdyż włąśnie stoje przed dylematem zakupu pamięci do obecnej platformy i zastanawiam się czy nie kupić odrazu dd3 i dalej jak w temacie. Chyba ze zakupić ddrII i pobawić się w oc, chłodzenie jakie mam to asus silent square to pewnie przy zakupie dobrych pamięci procek by poszedł ładnie kiedyś podkręcałem go dla testu poszedł na 3,6 i skonczyły się pamięci, Mam jeszcze alternatywne mobo dfi blood iron p35 ale zostane raczej przy tym asusie bo mi się podoba. Edytowane 21 Listopada 2009 przez Malefisto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 zastanawiam się nad przejsciem na platformę am3 i pamieci ddr3 czy warto dokonać takiej zmiany moja obecna konfiguracja proc: e7200 mobo p5w dh deluxe ram : 4x1 gb hyperx 800mhz psu: 580 W hiper gpu: 8800 GT evga 512mb monitor 22 cale full hd dyski obudowa monitor itd posiadam wiec musiał bym zmienić płytę procka i ram co do procka to raczej jakiś dwurdzeniowy np. x2 250 amd, nie wykorzystam 4 rdzeni a zawsze później można wymienić sprzętu raczej nie podkręcam. Zamiana bezsensowna - bedziesz mial ddr3 i slabszy procesor, czyli zapłacisz za niższą wydajność. Masz jakis konkretny powod do zmiany, czy chcesz gdzies upchnac kilka setek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 imo jak wyzej. Zmiana raczej bez sensu. Krec to co masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Zamiana bezsensowna - bedziesz mial ddr3 i slabszy procesor, czyli zapłacisz za niższą wydajność. Masz jakis konkretny powod do zmiany, czy chcesz gdzies upchnac kilka setek? No nie powiedziałbym, że słabszy, może w niektórych zastosowaniach. X3 byłby lepszy nawet. Ale też uważam że zmiana nie ma sensu, lepiej podkręcić obecny sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malefisto Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 (edytowane) Zamiana bezsensowna - bedziesz mial ddr3 i slabszy procesor, czyli zapłacisz za niższą wydajność. Masz jakis konkretny powod do zmiany, czy chcesz gdzies upchnac kilka setek? Chce odświeżyć kompa wszystkie moje częsci już są po gwarancji i dlatego pomyslałem o nowych a chce takze kupić na dniach pamięci wiec jak bym zmienaił platforme to brał bym ddr3 , ale skoro nie ma sensu to zakupie poprostu jakieś dobre ddrII goodramy pro 1000mhz chyba ze poelcicie cos lepszego , i podkręce obecny sprzęt Edytowane 22 Listopada 2009 przez Malefisto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Podkręć procesor na słabszych ramach (możesz dokupić 2GB w jednej kości za 150 zł - mniej opłacalne, albo 2x2GB za 269 zł - bardziej opłacalne, gdyż ceny będą rosnąć - zarobisz na ramach). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 ja ze swojego e7200 na 4,03 wyskoczylem ;) ale stabilnie w normalnym uzytkowaniu i graniu pracuje na 3,8;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...